This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=738 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-18. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

НОВИЙ ПОРЯДОК ОБСТЕЖЕННЯ ОБ'ЄКТІВ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД
19 травня 2017

Вже місяць діє Порядок проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2017 року № 257.

МЕЖІ ЗАСТОСУВАННЯ

Предметом обстеження згідно Порядку може стати будь-який об’єкт, що експлуатується, за рішенням його власника або управителя. Визначені також Порядком і випадки, коли проведення обстеження є обов’язковим. Мета обстеження полягає у визначенні технічного стану будівельних конструкцій, мереж і систем будівлі або споруди.

ХТО ПРОВОДИТИМЕ ОБСТЕЖЕННЯ?

Порядок надає право здійснювати обстеження та видавати за його результатом спеціальний документ – паспорт відповідальним виконавцям окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури.

Інформацію про таких виконавців можна знайти за посиланням

http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/building/reyestr-atestovanih-osib/

ЩО В РЕЗУЛЬТАТІ?

За результатом обстеження на весь об’єкт в цілому складається паспорт у трьох примірниках. Допускається як паперова, так і електронна форми цього документа. Вимоги до паспорта об’єкта та, безпосередньо, його форма мають бути затверджені Мінрегіоном. Один із примірників паспорта передаватиметься на зберігання органу місцевого самоврядування. Якщо ж будуть виявлені такі пошкодження, що можуть впливати на нормальне функціонування об’єкта, виконавець обстеження зобов’язаний проінформувати про них власника (управителя) об’єкта, місцеву владу, територіальні органи Держпраці та ДСНС за місцезнаходженням об'єкта.

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua