This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=729 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-18. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

ЗАВДЯКИ ПРОПОЗИЦІЯМ КБУ ДО ЗАКОНОПРОЕКТУ № 1890 РОЗМІР ПАЙОВОЇ УЧАСТІ ЗМЕНШИТЬСЯ
10 травня 2017

Про необхідність розгляду окремих питань з удосконалення законодавчого регулювання інституту пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту свідчать численні звернення до Конфедерації будівельників України від учасників об’єднання.

Враховуючи це Конфедерація підготувала законопроект, який був підтриманий Радою директорів КБУ на її засіданні, що відбулося 21 лютого 2017 року. Проте його не подали суб’єктам законодавчої ініціативи, оскільки вирішувалося питання розгляду Верховною Радою України проекту ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, реєстр. № 3610 від 10.12.2015).

Наразі на розгляді у Верховній Раді України знаходиться проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо додаткового джерела фінансування створення житлового фонду соціального призначення, реєстр. № 1890 від 30.01.2015). Один із його авторів, Голова підкомітету з питань будівництва та архітектури Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, народний депутат України О.О. Марченко був присутнім 27 квітня 2017 року на засіданні Ради директорів КБУ, з яким було обговорено пропозиції Конфедерації щодо законопроекту № 1890.

Зокрема Конфедерація звертає увагу, що у чинній редакції частини п’ятої статті 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачено зменшення розміру пайової участі на суму кошторисної вартості інженерних мереж та об’єктів інженерної інфраструктури до місця приєднання, що збудовані замовником виключно поза межами його земельної ділянки. Проте в більшості випадків, у зв’язку з цілим рядом факторів такі об’єкти потребують зведення саме на тій земельній ділянці, що відведена для будівництва. Це потрібно також враховувати під час розрахунку розміру пайової участі, оскільки стосується безпосереднього створення інфраструктури. Тим паче, коли зазначені мережі або об’єкти передаються у комунальну власність.

За результатом обговорення на засіданні Ради директорів КБУ, було підготовлено офіційний лист-звернення н.д. Олександру Марченку, як автору вищевказаного законопроекту, з проханням врахувати пропозиції Конфедерації будівельників України під час розгляду вказаного законопроекту відповідно до Регламенту Верховної Ради України.

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua