This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=624 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-18. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

СИМБІОЗ ГРОМАДИ ТА БІЗНЕСУ
27 лютого 2017

З впровадженням децентралізації територіальні громади отримали нові повноваження і ресурси, а з ними – нові можливості. Метою цієї реформи є не тільки делегування повноважень на місця, а й зростання якості рівня життя мешканців та надання послуг на високому рівні. Розвиток територіальних громад базується на фінансуванні проектів місцевого значення коштами як державного бюджету, так і міжнародних донорів. Втім, якісна реалізація цих проектів полягає в технічно-економічному обґрунтуванні та залежить від освіченості, рівня свідомості і культури місцевої громади.

Проміжні підсумки трьох років децентралізації підводили 24 лютого 2017 року на конференції «Від утворення об’єднаних територіальних громад - до розумного зростання», яка відбулась за ініціативою Інституту громадянського суспільства та підтримки низки партнерських організацій. Також на заході обговорювали досягнення об‘єднаних територіальних громад (ОТГ) та розглядали нові можливості розумного їх зростання у співпраці з владою та бізнесом.

У дискусійних панелях взяли участь представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Конфедерації будівельників України, дипломатичних представництв, міжнародних донорських організацій та проектів МТД, об‘єднаних територіальних громад, підприємств та організацій, що працюють у сферах, які є важливими для реалізації повноважень органів місцевого самоврядування. Зокрема виступили Прем’єр-міністр України В. Гройсман, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Зубко, Міністр освіти та науки України Л. Гриневич та інші.

До обговорення у рамках тематичної платформи «Співпраця об’єднаних територіальних громад та бізнесу в інфраструктурних проектах» долучився і виконавчий директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич. У своєму виступі він зазначив, що багато об’єднаних територіальних громад мають перспективу та бажання розвиватися, але потребують певної фахової та організаційно-методичної підтримки. На сьогодні бізнес готовий допомогти ОТГ кваліфіковано взяти участь в реалізації інфраструктурних програм. Деякі компанії самі ініціюють впровадження проектів, за якими громада не тільки отримує робочі місця, соціальні об’єкти, розвиток інфраструктури, а й повне фінансування на його реалізацію. За словами Віталія Олеговича, тісна співпраця з бізнесом у вирішенні місцевих проблем є першим кроком до формування соціально-відповідального бізнесу у громаді, підвищення робочої бази.

Варто відзначити, що упродовж усього заходу органи місцевого самоврядування ділились успішним досвідом реалізації проектів та технологічних рішень за підтримки бізнесу, міжнародних донорів та влади.

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua