This version of the page http://mil.in.ua/ukrainian-korvette-sapsan/ (139.162.180.104) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-17. The original page over time could change.
Державні цільові оборонні програми створення ракетного комплексу “Сапсан” та будівництва корабля класу “корвет” внесені на розгляд Кабінету Міністрів України - Український мілітарний портал

Державні цільові оборонні програми створення ракетного комплексу “Сапсан” та будівництва корабля класу “корвет” внесені на розгляд Кабінету Міністрів України

Час читання:1 хвилина

На розгляд Уряду внесено важливі державні програми у галузі розробки нових озброєнь і військової техніки: Державна цільова оборонна програма створення ракетного комплексу “Сапсан” та Державна цільова оборонна програма будівництва корабля класу “корвет”. Про це повідомив заступник Міністра оборони України – керівник апарату Володимир Омельянчук під час розширеного засідання колегії Міністерства оборони України, яке відбулося 19 липня у Києві.

Як додав Володимир Омельянчук, вже найближчим часом Уряд України розгляне Державну цільову оборонну програму створення ракетного комплексу “Сапсан”.

;

Ознайомлюючи учасників колегії з ходом виконання державних цільових програм утилізації звичайних видів боєприпасів, непридатних для подальшого використання і зберігання, та компонентів рідкого ракетного палива, заступник Міністра оборони України – керівник апарату Володимир Омельянчук зазначив, що в першому півріччі цього року вже утилізовано 13,3 тисяч тонн боєприпасів.

– Загалом в цьому році ми плануємо утилізувати 68,7 тисяч тонн боєприпасів. Це об’єктивна цифра, яка фінансово забезпечена. Для порівняння, в середньому у минулі роки темпи утилізації складали 19,5 тисяч тонн на рік, – повідомив Володимир Омельянчук.

Окремо заступник Міністра оборони України – керівник апарату зупинився на питанні утилізації компонентів ракетного палива.

– В цьому році в рамках спільного проекту Україна-ОБСЄ вже вивезено на утилізацію на промислові підприємства Російської Федерації 1,2 тисячі тонн меланжу. До кінця серпня буде повністю вивезено меланж з об’єкту зберігання в Радехові, – зазначив Володимир Омельянчук.

  • За його словами, 1429 тонн меланжу, що зберігаються у Білій Церкві, будуть повністю вивезені протягом вересня-жовтня, а з 4832 тонн меланжу, що зберігаються у Шевченковому на Харківщині, протягом листопада-грудня цього року буде вивезено 1834 тонни.

    – Тобто протягом 2011 року заплановано вивезти з України на утилізацію 5800 тонн меланжу, – повідомив Володимир Омельянчук.

    Залишок у 2998 тонн меланжу, що зберігаються у Шевченковому, буде вивезено протягом січня-травня 2012 року.

    – Таким чином до початку проведення футбольного Євро-2012 Київщина і Харківщина, як приймаючі чемпіонат області, будуть вивільнені від меланжу, – підкреслив Володимир Омельянчук.

    Останні 3185 тонн меланжу, що зберігаються у Любашівці, заплановано вивезти на утилізацію протягом серпня-грудня 2012 року.

  • – Всі ці плани реальні і підкріплені договірними зобов’язаннями та фінансовими ресурсами. Тому є всі шанси виконати державну програму утилізації компонентів рідкого ракетного палива достроково, – відзначив заступник Міністра оборони України – керівник апарату Володимир Омельянчук.


    Підписуйтесь на наші сторінки у Facebook та Twitter. Також долучайтесь до нашого каналу у Telegam


  • admin

    Щодо роботи порталу пишіть Ваші побажання та зауваження нам на пошту: mail.milinua@gmail.com


    Tags: КорветОТРК "Сапсан"Проект 58250
    Авторизація
    *
    *
    Втратили пароль?
    Авторизація
    Генерація паролю