Музеї, виставки Тернопіль

ТОП 20 музеїв, виставок за відгуками та оцінками тернополян

Сучасна людина сьогодні бажає не тільки віддаватися байдикуванню на берегах моря... Показати ще

Сучасна людина сьогодні бажає не тільки віддаватися байдикуванню на берегах моря, вона не може обійтися і без культурного відпочинку. Ось чому гості Тернополя цікавляться подіями, які відбуваються в місті. Познайомитися з ним ближче можна тільки дізнавшись його історію, його життя зсередини, а для цього вони відвідують музеї та тематичні виставки.

У місті діє кілька музеїв, кожен з яких може похвалитися дійсно унікальними експонатами. Тернопільський обласний краєзнавчий музей – один з кращих в Україні. У його фондах зберігається майже 300 тис. експонатів, серед яких значаться археологічні знахідки, одяг, книги, предмети побуту, гроші, картини.

В Обласному художньому музеї представлені для огляду понад 8 тис. експонатів – картин, ікон, скульптур, гравюр. Також відкритий зал фотоматеріалів і робіт Д. Шолдра, відомого художника з Нью-Йорка, який народився в Тернополі. Музей, відгуки про який змушують туристів побачити експозицію на власні очі, відкритий в самому центрі міста.

Меморіальний музей політичних в'язнів займає підвальне приміщення і діє з 1996 року. Тут аж до середини 80-х років діяла в'язниця НКВД. Відвідувачі мають можливість побачити, як вона виглядала, відчути атмосферу тих часів і настрій в'язнів, оглянути особисті речі останніх, зібрані зусиллями співробітників закладу. Це не всі міські музеї, контакти яких необхідно знайти мандрівникові.

У місті діє бібліотека-музей літератури краю, галерея, музей І. Пулюя – першовідкривача рентгенівського випромінювання.

Тернопіль – місто культурне, а тому в ньому регулярно проходять різноманітні виставки і фестивалі. Виставки картин, фотоматеріалів, сакрального мистецтва, книг, сільського господарства, кішок і собак, народних ремесел – це далеко не повний перелік місцевих заходів. І кожна виставка відгуки збирає найкращі, адже експонати цікаві людям різних поколінь, а організація завжди на вищому рівні.

Знайдено компаній з
Топ 20 Рейтинг Кількість відгуків А-Я
Тернопільський обласний художній музей
4.7
15 відгуків 15 відгуків
Популяризація творів українського і зарубіжного мистецтва.
Дякуємо, ми перевіримо
Центр Науки Тернополя / Інтерактивний музей науки
5.0
3 відгука 3 відгука
ЦЕНТР НАУКИ ТЕРНОПОЛЯ - це місце де можна навчатись та розважатись водночас, пізнавати...
Дякуємо, ми перевіримо
Тернопільський обласний краєзнавчий музей
5.0
6 відгуків 6 відгуків
Зібрання пам'яток і матеріалів з природи, історії, етнографії і побуту.
Дякуємо, ми перевіримо
Історико-меморіальний музей політичних в'язнів
4.3
1 відгук 1 відгук
Музей політичних в'язнів, автентичні камери та цікаві розповіді про жителів.
Дякуємо, ми перевіримо