This version of the page http://sostav.ua/columns/120/ (217.199.212.116) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-10-08. The original page over time could change.
Sostav.ua - Як створити бізнес-екаунти у Facebook та Вконтакте і яка з цього користь агенціям та клієнтам
Погода
Погода в Киеве

влажн.:

давл.:

ветер:

Инфобанк
Колонки UA
Колонки RU
Сообщество

Бизнес-блоги
Авторитетное мнение
Out-of-Home Magazine:
MaxVision Media консолидирует indoor-рекламу в ТЦ
19.06.2018 13:09
ЮТВ Холдинг:
Российский Канал Disney взял «золото» на PromaxBDA 2018!
18.06.2018 15:03
MAER GROUP:
MAER GROUP «оцифрует» трафик на Варшавке
18.06.2018 13:15
Сергей Пронин:
Креатив для Fleisbacher Brauerei. Выход в сети
18.06.2018 10:30
Out-of-Home Magazine:
Швеция против сексистской рекламы
14.06.2018 00:02

Як створити бізнес-екаунти у Facebook та Вконтакте і яка з цього користь агенціям та клієнтам

На початку зими, у рамках стратегічного переформатування роботи за напрямком Social Media Marketing, у нас в Prodigi виникла ідея поспілкуватися з представниками найбільших соціальних мереж - Facebook та Вконтакте про особливі умови для агенції. Додатковим каталізатором стала потреба у ретельному аналізі контекстної реклами, яку ми робимо для наших клієнтів, адже замовлень на соціальний контекст ставало все більше.

Процедура отримання бізнес-екаунтів досить затяжна, тому довелося попотіти. Загалом вона зайняла приблизно 2 місяці. Для Facebook cпочатку потрібно заповнити стандартну форму контакту для представників бізнесу і зробити запит, вказавши, наприклад, середній місячний бюджет, кількість людей в компанії тощо. Згодом з нами зв'язався представник головного офісу Facebook, і почалося досить довге листування. Протягом переговорів ми аргументували, навіщо нам потрібен бізнес-екаунт, розповідали про агенцію, про її здобутки, портфоліо, клієнтів, діяльність. Думаю, важливу роль зіграло те, що ми найбільша в Україні агенція за рейтингом ВРК. Врешті решт, через 2 місяці ми отримали нові можливості бізнес екаунту у Facebook. Робота з Вконтакте зайняла ще більше часу, адже ця соціальна мережа потребує підписання з нею договору про співпрацю, до якого в українських юристів виникає чимало запитань.
Що ж означають бізнес-екаунти на практиці для діджітал-агенцій та їх клієнтів? По-перше, це наявність спеціальної панелі для адміністрування рекламних повідомлень, в яку вбудовано декілька додаткових (порівняно із панеллю для звичайних користувачів) функцій. Вони дозволяють краще автоматизувати роботи із рекламою, робити повідомлення більш дієвими і ефективними.


По-друге, для власників бізнес-екаунтів на Facebook відкрито можливості розміщувати спеціальні види реклами: відеорекламу, рекламу з опитуваннями або із закликом натиснути «лайк» з великою кнопкою "Like", реклама, де можна безпосередньо в рекламному блоці підтвердити участь тощо. Вартість такої реклами порівняна із вартістю банерної реклами на українських сайтах, при меншій її площі. Тому поки ми обережно підходимо до її використання, більше експериментуємо і не готові говорити про ефективність.



І буквально позавчора з'явилась нова статистика у Facebook, яка дозволяє простежити, скільки лайків привела на сторінку контекстна реклама, та порівнювати кількість лайків та кліків. Раніше у Facebook для цього був (і зараз є для індивідуальних користувачів) показник actions, який показував, скільки людей клікнуло на лайк в момент показу рекламу, але не показував скільки користувачів перейшло за лінком на сторінку і там клікнуло на лайк. Відтепер ми бачимо, скільки людей лайкнуло сторінку впродовж 24 годин після того, як побачили рекламу.


І останнє, але, можливо, найбільш важливе щодо Фейсбуку - маючи закріпленого за нами представника Facebook, ми маємо можливість отримати швидкі консультації стосовно цілого ряду питань, які виникають при роботі. Це дозволяє нам надавати найвищий рівень сервісу нашим клієнтам і бути спокійними, що всі наші дії узгоджені з правилами Facebook і сторінку нашого клієнта не заблокують одного безхмарного дня за порушення якихось неписаних правил.



Що ж стосується Vkontake - там основні переваги лежать скоріше у сервісній, а не функціональній площині. Це зокрема і отримання знижок на великі обсяги контекстної реклами, спрощення системи оплати - можливість оплати безготівкою, можливість постоплати, обслуговування запитів - все це значно полегшує життя, робить процедури більш прозорими як для агенцій так і для клієнтів.

Підсумовуючи, бізнес-екаунти у соціальних мережах - це потужний інструмент, який дозволяє агенціям значно підняти рівень сервісу і вирішувати ряд процедурних питань, які раніше були головним болем і для агенцій і для клієнтів. З іншого боку - отримати бізнес-екаунти не так просто, вони є свідченням певного рівня агенції і дають замовнику ще один орієнтир щодо професійного рівня агенції.

  08.07.2011
Посещений: 16188

 



Трудоустройство
Загрузка...

Точный прогноз погоды во всех уголках Украины на сайте SINOPTIK.ua.
Самые свежие новости про спорт в Украине на портале UKR.NET.
Анонсы фильмов и передач, программа на TVgid.ua.
Автобазар с фото и ценами - лучшая автопродажа в Украине.
Работа в Украине, актуальные вакансии и резюме от JOB.ukr.net!






 


Справочник по социальным сетям

Эта колонка о гармонии бренда и потребителя.
Среда обитания - социальные сети.
Автор: Ярослав Ажнюк, Директор отдела "Социальные медиа" агентства Prodigi.
2011 г.
2010 г.
c "ООО Состав.ру" 1998-2018

Телефон: +38 044 490-90-30 Адрес: Украина, 03035, г. Киев, ул. Сурикова, 3, корп.8-Б, 3 этаж

Редакция: editor@adcoalition.org.ua

При использовании материалов портала ссылка на Sostav.ua обязательна!
Администрация Sostav.ua просит Вас сообщать о всех замеченных технических неполадках на E-mail