Державна фіскальна служба України

АКРЕДИТОВАНИЙ ЦЕНТР СЕРТИФІКАЦІЇ КЛЮЧІВ

ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВОГО ДЕПАРТАМЕНТУ ДФС

Новини

Регламент роботи

Сертифікати АЦСК

Списки відкликаних сертифікатів

Пошук сертифікатів

Отримання послуг електронного цифрового підпису

Програмне забезпечення

Скасування, блокування, поновлення сертифікатів

Пункти обслуговування

Системи, в яких працює ЕЦП АЦСК ІДД ДФС

Поширені запитання

Новини

17 вересня 2018 | Кількість клієнтів зростає

Шановні клієнти!


З початку 2018 року послуги електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) надано 232,8 тис. клієнтам та сформовано майже 667,9 тис. посилених сертифікатів.

Найчастіше послугами ЕЦП, як і раніше, користуються фізичні особи (163,6 тис. осіб, що становить майже 70 % від загальної кількості клієнтів АЦСК ІДД ДФС).

На сьогоднішній день, з початку створення АЦСК ІДД ДФС послугами ЕЦП скористалось майже 2 млн. 649 тис. клієнтів, яким сформовано 6 млн. 809,8 тис. посилених сертифікатів.

Крім цього, значно зросла популярність використання ЕЦП. З початку 2018 року станом на 17.09.2018 АЦСК ІДД ДФС надано більше 80 млн. позначок часу. Для порівняння за весь 2017 рік АЦСК ІДД ДФС надано 77 млн. позначок часу.

03 вересня 2018 | Про особливості отримання сертифікатів відкритих ключів

Шановні клієнти!


Наступним повідомляємо, що з 07 листопада 2018 року набирає чинності Закон України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон).

Пунктом 2 статті 22 Закону встановлено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Таким чином, починаючи з 07.11.2018 отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (в т.ч. посвідченою нотаріально) буде неможливо.

23 серпня 2018 | Про оновлення версії надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК-1»

Шановні клієнти!

Наступним повідомляємо про оновлення версії програмного забезпечення надійний засіб електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Останню версію надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК-1» та Настанови користувача розміщено у розділі «Програмне забезпечення» офіційного-інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС.

09 серпня 2018 | Про передислокацію представництва Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС у Дніпровському районі м. Києва

Шановні клієнти!

Починаючи з 13.08.2018 представництво АЦСК ІДД ДФС, що розміщується за адресою м. Київ, Харківське шосе, буд. 4а припиняє надання послуг електронного цифрового підпису, у зв’язку з передислокацією.

Інформацію щодо нового місця розташування та дати відкриття представництва АЦСК ІДД ДФС у Дніпровському районі м. Києва буде повідомлено додатково.

Для отримання безкоштовних послуг електронного цифрового підпису запрошуємо суб’єктів господарювання та громадян до найближчого представництва АЦСК ІДД ДФС, яке розміщується за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, буд. 3, 1-й пов. (приміщення ДПІ у Дарницькому районі м. Києва). Повний перелік представництв АЦСК ІДД ДФС у м. Києві можна переглянути за посиланням.

06 серпня 2018 | Про засвідчення копій

Шановні клієнти!

Регламентом АЦСК ІДД ДФС передбачено, що копії документів та витяги з них, що подаються на реєстрацію, крім нотаріально засвідчених, засвідчуються відповідно до діючого законодавства.

На сьогодні, порядок виготовлення копій документів визначено ДСТУ 4163-2003 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів» та Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях» (далі – Правила).

Так, відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.‬‬‬

Додатково, Правилами передбачено, що напис про засвідчення копії скріплюється відбитком печатки відповідного структурного підрозділу установи або печатки «Для копій». У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчуються відбитком печатки установи.

Звертаємо увагу, що дія зазначених вище нормативно-правових актів поширюється на організаційно-розпорядчі документи – постанови, розпорядження, накази, положення, рішення, протоколи, акти, листи тощо, створювані в результаті діяльності органів державної влади України, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та їх об’єднань усіх форм власності.‬

03 травня 2018 | Кількість клієнтів зростає

Шановні клієнти!

З початку 2018 року послуги електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) надано 130 тис. клієнтам та сформовано майже 361 тис. посилених сертифікатів.

Найчастіше послугами ЕЦП, як і раніше, користуються фізичні особи (95 тис. осіб, що становить майже 74 % від загальної кількості клієнтів АЦСК ІДД ДФС).

На сьогоднішній день, з початку створення АЦСК ІДД ДФС послугами ЕЦП скористалось майже 2,6 млн. клієнтів, яким сформовано близько 6,5 млн. посилених сертифікатів.

05 квітня 2018 | Про передислокацію відокремленого пункту реєстрації у м. Одеса

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що з 10.04.2018 відокремлений пункт реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДФС, який знаходився за адресою м. Одеса, бульв. Французький, буд. 7, каб. 209, буде здійснювати надання послуг електронного цифрового підпису за новою адресою:
м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 15, каб. 201.

03 квітня 2018 | Про відкриття відокремленого пункту реєстрації користувачів у м. Бровари

Шановні клієнти!

З метою розширення мережі представництв Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, за рахунок перерозподілу власних ресурсів, починаючи з 10.04.2018 у м. Бровари (вул. Київська, 286) розпочинає свою роботу відокремлений пункт реєстрації користувачів.

Запрошуємо всіх бажаючих отримати безкоштовні послуги електронного цифрового підпису у м. Бровари.

Детальну інформацію щодо режиму роботи та місця розташування територіальних представництв АЦСК ІДД ДФС розміщено у розділі «Контакти».

30 березня 2018 | Про передислокацію відокремленого пункту реєстрації у м. Кременчук

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що з 03.04.2018 відокремлений пункт реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДФС у м. Кременчук буде здійснювати надання послуг електронного цифрового підпису за новою адресою: м. Кременчук, вул. Троїцька, буд. 76, каб. 102.

21 березня 2018 | Про роботу представництв АЦСК ІДД ДФС в період кампанії декларування.

У зв’язку з наближенням граничного терміну для декларування доходів особами на яких поширюється дія Закону України від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII «Про запобігання корупції», а також з огляду на велику кількість бажаючих отримати безкоштовні послуги електронного цифрового підпису, повідомляємо, що віддалені пункти реєстрації АЦСК ІДД ДФС додатково будуть працювати 24.03.2018 та 31.03.2018 з 09 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

21 лютого 2018 | Про зміну технологічних сертифікатів АЦСК ІДД ДФС

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що для підтримання належного рівня функціонування програмного забезпечення, яке використовується для підписання електронних документів необхідно завантажити та додати до «файлового сховища сертифікатів» нові технологічні сертифікати центру та серверів центру.

Завантажити нові технологічні сертифікати можна тут».

Повний перелік актуальних технологічних сертифікатів АЦСК ІДД ДФС розміщено у розділі «Сертифікати АЦСК» офіційного інформаційного ресурсу.

19 лютого 2018 | До уваги посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності

Шановні клієнти!

Повідомляємо, що при здійсненні генерації ключів електронного цифрового підпису підписувачем на своєму робочому місці необхідно використовувати останню версію програмного забезпечення надійний засіб електронного цифрового підпису - "ІІТ Користувач ЦСК-1".

Починаючи з 21.02.2018 формування АЦСК ІДД ДФС посилених сертифікатів для ключів електронного цифрового підпису, які згенеровані з використанням програмного забезпечення попередніх версій, буде неможливим.

Останню версію надійного засобу електронного цифрового підпису - "ІІТ Користувач ЦСК-1" розміщено тут ».

Переглянути архів
  • !АКТУАЛЬНО
  • 17/09/2018Кількість клієнтів зростаєдетальніше
  • 03/09/2018Про особливості отримання сертифікатів відкритих ключівдетальніше
всі анонси