This version of the page http://m1.tv/stars/270 (91.244.124.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-09-22. The original page over time could change.
Snoop Dogg : М1
Snoop Dogg

Snoop Dogg

http://www.gettyimages.com

Відомий американський хіп-хоп співак, продюсер та актор Snoop Dogg (справжнє ім'я — Кордозар Келвін Броадус молодший) народився 20 жовтня 1971 року в Лонг-Біч (Каліфорнія, США).

Келвін змалечку любив музику. Він співав в дитячому церковному хорі, грав на піаніно, а в шостому класі почав читати реп. Під час навчання в середній школі хлопець був учасником банди Crips. Після закінчення школи юнак вступив до політехнічного коледжу Long Beach Polytechnic High School, а згодом його було заарештовано за зберігання кокаїну. Майбутній артист провів півроку за ґратами Окружної в'язниці Вейсайд. З 1989 до 1991 року Келвін проводить здебільшого в тюрмі.

Опинившись на волі, він разом із другом Warren G почав писати музику. Згодом відбулося знайомство з репером Dr. Dre, котрого приємно здивувала творчість молодого виконавця. Вони почали працювати разом, що зробило Келвіна доволі відомим артистом. У 1992 році репер записав пісню для фільму «Під прикриттям» і низку інших пісень до альбому Dr. Dre «The Chronic». Відтоді Кордозар веде сольну діяльність. Псевдонім Snoop Doggy Dogg репер взяв собі на честь відомого персонажа мультфільмів. Потім він змінив сценічне ім'я на Snoop Dogg.

У 1993 році вийшов довгоочікуваний дебютний альбом реп-виконавця — «Doggystyle», до виходу якого було отримано понад 1,5 мільйона попередніх замовлень.

Проблеми з законом знову наздогнали музиканта. Під час церемонії MTV його заарештували за підозрою у вбивстві злочинця Philip Woldemarium, якого застрелив охоронець Келвіна McKinley Lee. У лютому 1996 року звинувачення було знято на підставі самооборони.

У липні 1995-го Snoop Dogg заснував студію звукозапису Doggy Style Records. У листопаді наступного року він випустив свій другий альбом під назвою «Tha Doggfather», який був присвячений пам'яті Тупака Шакура. 1997 року репер став учасником концертного рок-туру Lollapalooza та завершив співпрацю з компанією звукозапису Death Row Records.

13 березня 1998 року хіп-хоп артист підписав контракт з лейблом No Limit Records та записав разом з ним три наступних альбоми: «Da Game Is to Be Sold», «Not to Be Told» і «Tha Last Meal». У 2004 році він проявив свій акторський хист, зігравши разом з Беном Стіллером та Оуеном Вілсоном в комедійній стрічці «Старскі та Гатч».

Гурт 213, до складу якого з початку 90-х входив Snoop Dogg разом з Nate Dogg та Warren G, випустив у серпні 2004 року дебютний альбом «The Hard Way». Того ж року вперше за всю музичну біографію Келвіна його сингл, «Drop It Like It's Hot» за участі Pharrell, очолив топ-100 e Billboard. Два роки по тому хіп-хоп виконавець став лідером американських чартів завдяки своєму треку «I Wanna Love You», що було створено спільно з Akon. Обидва артисти потрапили до номінації на премію «Греммі».

У 2005-му на підтримку колишнього лідера Crips, Стенлі «Tookie» Вільямса, Snoop Dogg разом з Nate Dogg і Tha Dogg Pound записали сингл «Real Soon».

26 квітня 2006 року Snoop Dogg і п'ятеро учасників його команди були заарештовані за порушення громадського порядку та бійку в лондонському аеропорту Хітроу. Після інциденту в аеропорту артист отримав заборону від авіакомпанії British Airways літати її рейсами.

У 2006 році репер брав участь у створенні синглової версії пісні «Buttons» гурту Pussycat Dolls. Наступного року він став ведучим церемонії MTV EMA.

20 квітня 2009 року в філії Музею воскових фігур мадам Тюссо в Лас-Вегасі було встановлено воскову фігуру виконавця. Таким чином, Snoop став третім представником хіп-хопу в цьому музеї, після Тупака Шакура і The Notorious B.I.G.

У грудні 2011-го співак спільно з Wiz Khalifa записав альбом-саундтрек під назвою «Mac & Devin Go to High School». Також артисти зіграли в однойменному фільмі. Згодом Snoop Dogg випустив дабстеп-мікстейп «Throw Your Dubs Up», до якого потрапили 17 треків. На відомому нью-йоркському фестивалі Electric Zoo репер вперше відіграв діджей-сет під ніком Snoopadelic.

У грудні 2013 року вийшов міні-альбом «7 Days of Funk», який з'явився у продажу під псевдонімом Snoopzilla. Нова збірка композицій «Bush», продюсером якої став Pharrell, побачила світ у травні 2015-го. Спочатку пісні з альбому можна було почути лише на радіо ITunes, а трохи згодом — через лейбли Doggystyle, I Am Other та Columbia Records.

У травні 2017 року Snoop Dogg випустив черговий альбом «Neva Left». У процесі записування 15-ї платівки виконавця взяли участь відомі артисти, серед яких Wiz Khalifa, Rick Ross, Big Tray Deee, K Camp, Stress, October London, Too $hort, Nef The Pharaoh, Devin The Dude, DJ Battlecat, BadBadNotGood, Kaytranada, KRS One, B-Real, Method Man, Redman, Charlie Wilson, Teena Marie та Big Bub.

Джерело:

https://ru.wikipedia.org/wiki/Snoop_Dogg

 
Новини Snoop Dogg
03 вересня 2018 Невдовзі з’явиться новий альбом Кендріка Ламара?
Читати далi
Снуп Доґґ судиться з майстрами, котрі, як він заявляє, пошкодили його маєток
Іґґі Азалія звернулася по психологічну допомогу після цькувань у соцмережі
Снуп Доґґ показав, наскільки він управно може вести басейн-вечірку
Снуп Доґґ представив мальований кліп на пісню «Neva Left»
Слухайте новий пляжний гімн Келвіна Гарріса, записаний із Кеті Перрі, Фарреллом і Біґ Шоном
Снуп Доґґ представив потужний кліп про загальнолюдські цінності
Переглядайте літній кліп гурту TLC та Снупа Доґґа
Снуп Доґґ представив обкладинку нового альбому «Neva Left»
Снуп Доґґ анонсував видання нового альбому «Neva Left»
Дивіться відео Снупа Доґґа на пісню «Legend»
Снуп Доґґ святкує легалізацію лікувальної марихуани в Каліфорнії
Гурт Black Eyed Peas підготував із доброчинною метою римейк пісні «Where Is the Love»
© Телеодин, 2017
Ефір
Bed
Nicki Minaj feat. Ariana Grande
Інфоблок
Не обламывай
Клава Кока
Dam Dam
The Parakit
Целуемся
Ханна
Keep Us Apart feat. Bright Sparks
Jen Jis & Feder
Dominos
Alex Adair, Delayers ft. Samantha Harvey
Hey Ma
Pitbull & J Balvin ft. Camila Cabello
Посмотри
Ева
6 Days
Mahmut Orhan & Colonel Bagshot
You Can Cry
Marshmello, Juicy J & James Arthur
Sad Story (Out Of Luck)
Merk & Kremont
Tip Pon It
Sean Paul ft. Major Lazer
Waynak
Adam Saleh ft. Faydee
Swalla
Jason Derulo feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign
Медуза
MATRANG
Born To Be Yours
Kygo & Imagine Dragons
Girls Like You
Maroon 5 ft. Cardi B
Girls Go Wild
LP
Focus On Me
MARUV
Белые ночи
Мот
Natural
Imagine Dragons
Bon Appétit
Katy Perry feat. Migos
Batshit
SOFI TUKKER
Накрыло
PAKALENA
Back To You
Selena Gomez
I'm A Mess
Bebe Rexha
Answerphone
Banx & Ranx + Ella Eyre ft. Yxng Bane
Алиса (Lyric Video)
Filatov & Karas
Inhale
Duke Dumont, Ebenezer
Waves (Robin Schulz Remix)
Mr. Probz
Поле не повинно бути порожнім і містити кирилицю
Дякуємо!

Ваше повідомлення прийнято.

Вибачте

Під час обробки щось пішло не так.

Bи можете відправити повідомлення на електронну адресу bugreport@m1.tv