День Конституції

Двадцять два роки назад 28 червня увійшло в новітню історію України як День великого загальнонаціонального порозуміння та верховенства національних інтересів. Довгий і складний шлях політичного самовизначення засвідчив невмирущу волю українського народу мати свою державність, бути суверенним серед інших народів. Послідовно і мужньо крізь віки йшов до цього український народ. Витоки конституційного мислення йдуть від видатних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Пилипа Орлика, Михайла Грушевського, Михайла Драгоманова.

З нагоди Дня Конституції у присміщенні Бершадської районної державної администрації працівниками Бершадської центральної районної бібліотеки було оформлено книжково ілюстративну виставку “Конституція України основний закон держави”


Конституція України стала реальною та дієвою основою розбудови нашої незалежної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства. Прийняття основоположного документу держави поклало могутній фундамент для забезпечення національної злагоди, соціально-економічного та гуманітарного розвитку суспільства та політичної стабільності в Україні.


У цей урочистий день бажаємо усім міцного здоров’я, наснаги, невичерпної енергії, оптимізму та нових звершень в ім’я процвітання України, стійкості та витримки – усім українцям і особливо нашим бійцям, які зі зброєю в руках боронять кордони на сході  нашої країни. Нехай злагода, мир та добро панують у серцях кожного із нас,  а у душі  міцніє почуття гордості за нашу державу!

Теги: День конституції