Туреччина користується особливою любов'ю туристів. Багато хто прагне потрапити сюди в свою відпустку. Якщо ви теж сподіваєтеся відправитися до Туреччини цього літа, ось сторінка, де можна замовити тур.

Обов'язково варто побувати в Анкарі. Столиця Туреччини може і поступається Стамбулу за кількістю населення, але рівень національної культури, краса архітектури, кількість освітніх закладів і бізнес-підприємств в Анкарі на рівні. Туристу є де відпочити тілом і душею. Ви можете заглянути на сайт «Поїхали з нами» - тут про розваги можна дізнатися докладніше.

Що подивитися в Анкарі

Турки високо шанують свого першого президента Мустафу Кемаля Ататюрка. Ознайомитися з життєвим шляхом реформатора можливо, відвідавши Музей Ататюрка і Війни за незалежність. На експозиціях присутні особисті речі та фотографії політика, а також знімки його значущих співвітчизників з описом біографій. Неподалік стоїть мавзолей, де зберігається його тіло.

Для любителів історії є музеї Гордіон і Анатолійських цивілізацій. Руїни римських лазень дають можливість побачити старовину під відкритим небом, а не на заскленій вітрині. Також є музей, присвячений природної історії.

У Державному музеї мистецтва і скульптури демонструється різнобічне образотворче мистецтво цієї країни.

На щастя, в мегаполісі досить місць, де панує природа, свіже повітря і веселощі. Генлік-парк - це місце, куди можна прийти з дітьми, покататися на атракціонах, поїсти смакоти, захопитися окультуреними насадженнями, водоспадами і фонтанами.

Лісова ферма Ататюрка – це і зоопарк, і ботанічний сад, і ферма, де виробляються екологічно чисті, натуральні продукти. Національні страви, що готуються на тамтешній кухні, дуже смачні.

Інфраструктура Анкари

Анкара – місто престижне, заможні гості в ньому не рідкість, тому при гідному бюджеті влаштуватися в гарному готелі на 4-5 зірок не проблема. Більш скромні готелі та хостели, що гарантують затишок, чистоту і безкоштовний вай-фай, теж нерідкі. Звичайно, чим раніше оформляється броня, тим надійніше.

Пересування по місту здійснюється на метро, ​​автобусах, трамваях і таксі. Кому не до вподоби громадський транспорт, той може взяти авто в оренду.

Один з найбільших і популярних магазинів називається ANKAmall Alisveris Merkezi. Тут є все, починаючи від великої техніки, закінчуючи побутовими дрібницями.

Побувавши в Туреччині, нерозумно не упустити можливість поласувати національними стравами. Ресторан Haci Arif bey славиться чудовою якістю і привітним обслуговуванням. Якщо ж ціна «кусається», ласкаво просимо в Mersinli Cigerci Apo, де очікують гострі закуски і м'ясо з гриля в невимушеній обстановці.