This version of the page http://pravda.if.ua/news-138494.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-08-25. The original page over time could change.
Правда.if.ua — Борис Колесніков: Вибори в парламент повинні пройти за пропорційною системою з відкритими списками

Борис Колесніков: Вибори в парламент повинні пройти за пропорційною системою з відкритими списками

Tweet

У злиденній корумпованій країні не може бути жодних мажоритарних округів. Таку думку висловив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, Прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков під час презентації Національного плану щодо запобігання корупції.

За його словами, Верховна Рада може прийняти закон, який передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими списками, під тиском міжнародної громадськості.

«У Верховній Раді цілком достатньо сил для того, щоб цей закон був прийнятий. Причому президент урочисто пообіцяв його підписати. Проблема в тому, що до нього подано вже 8 тисяч поправок, тобто, влада намагається цей закон поховати. Але я не думаю, що під впливом світової спільноти вийде це зробити», - зазначив Борис Колесніков.

За його словами, в найбільш корумпованій і злиденній країні Європи не може бути ніяких мажоритарних депутатів. «Інакше влада скупить всі 225 округів. Для цього у них є ресурси, організаційні можливості та способи тиску», - зазначив опозиційний прем'єр.

На переконання Бориса Колеснікова, вибори в парламент повинні пройти за пропорційною системою з відкритими списками. «Тільки пропорційна система. Відкриті списки - будь ласка! Рейтингові списки - будь ласка! Можна, щоб за рахунок партій ЦВК розіслала кожному виборцю список кожної партії. Але без пропорційної системи виборів країна буде похована», - підкреслив Прем'єр-міністр Опозиційного уряду.

 


Джерело
14 грудня 2017, 11:27  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Політика:
Американські винищувачі обстріляли російські бойові літаки у Сирії
15 грудня 2017, 8:24
Турчинов: РФ може розпочати широкомасштабні бойові дії у будь-який момент
15 грудня 2017, 5:40
У Бурштині відбувся форум «Бурштин – 2025: Перспективи та виклики»
14 грудня 2017, 20:18
Держдеп США висунув українській владі вимоги для отримання фінансової допомоги МВФ
14 грудня 2017, 14:37
Саакашвілі зробив гучну заяву щодо балотування у президенти України
14 грудня 2017, 11:34