This version of the page http://pravda.if.ua/news-138539.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-08-22. The original page over time could change.
Правда.if.ua — У Франківську урочисто відсвяткували шосту річницю проголошення Митрополії (фото)

У Франківську урочисто відсвяткували шосту річницю проголошення Митрополії (фото)

Tweet
Вчора, 13 грудня, у день св. апостола Андрія Первозванного, у Архікатедральному та Митрополичому соборі Воскресіння Христового відбулось урочисте святкування 6-ї річниці проголошення Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.

 

З цієї нагоди до головної святині Івано-Франківська відбулася проща вірян з різних куточків Прикарпаття, повідомляє прес-служба Архієпархії

Божественну Літургію очолив Синкел у справах духовенства та священичих родин  митр. прот. Олег Каськів у співслужінні духовенства з усієї Архієпархії.

У своїй науці проповідник роздумав над життям та місією св. апостола Андрія, який, за переданням, відвідав Київські гори та кинув на руську землю зерно Христової проповіді, яке через Володимирове хрещення проросло і дало рясні плоди.  Серед іншого, о. Олег наголосив на незламній вірі та живій проповіді сьогоднішнього святого, відзначаючи його особливу приязнь до нашого народу. 

"Хочу усіх нас привітати з потрійним святом: прийміть щирі вітання ті, котрі носять ім`я св. Ап. Андрія Первозванного, вітаю вірних з 6-ю річницею проголошення Івано-Франківської Митрополії, також слід згадати, що рік назад було встановлено днем 13 грудня Архієпархіальну прощу до Митрополичого собору Воскресіння Христового на честь Станіславівських новомучеників, Блаженних Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка", - підсумував Проповідник.

 

 

З цієї нагоди, Апостольська столиця надала право повного відпусту для усіх мирян, які взяли участь у цій прощі. Відтак мощі Станіславівських новомучеників були виставленні для загального почитання. 

На завершення урочистостей відбулось святкове мирування прочан та усіх вірних.

 

 

 

 


15 грудня 2017, 0:15  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Фоторепортаж:
“Шекспір проти Шиллера”: в Івано-Франківському театрі відбувся двобій персонажів з різних епох (фото+відео)
15 грудня 2017, 8:02
Матері дітей-інвалідів хочуть, щоб влада Франківська збільшила їм допомогу
15 грудня 2017, 6:39
Юній прикарпатці необхідна допомога у боротьбі з раком
15 грудня 2017, 2:25
Вони врятували світ: у Франківську вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС (фоторепортаж)
15 грудня 2017, 1:09
Дорогу Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський продовжують ремонтувати (фото)
14 грудня 2017, 23:09