This version of the page http://mim.kiev.ua/about (77.222.142.219) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-08-20. The original page over time could change.
ПЕРВАЯ БИЗНЕС-ШКОЛА УКРАИНЫ по рейтингу EdUniversal
Особистий кабінет
UK
UKENRU
(044) 585-02-65
№1 В Україні за рейтингом Eduniversal

Studying abroad without going abroad

  • про школу
  • команда
  • Партнери
  • Міжнародне визнання
  • бізнес платформа
  • публікації
Наша місія - послідовне створення критичної маси відповідальних лідерів – рушійної сили конкурентоспроможності України.
Бізнес-освіта світового рівня
Наші студенти можуть бути впевнені, що отримують в Україні бізнес-освіту, яка відповідає найвищим світовим стандартам
Серед наших партнерів – провідні бізнес-школи з усіх континентів
Акредитації та членство у провідних асоціаціях бізнес-освіти підтверджує визнання МІМ на світовій освітній арені
пряма мова


Важко сказати зараз, яким стане МIM за двадцять років, але я точно знаю, яким він буде за рік, два, п’ять років - він залишатиметься першим.

Віталій Гайдук, Голова Наглядової ради Бізнес-школи МІМ

ІСТОРІЯ
1989-1997

Заснування та перші роки діяльності Бізнес-школи МІМ

  • 1989 - Міжнародний інститут менеджменту у Женеві (пізніше IMD, Швейцарія) та Інститут економіки Академії наук УРСР заснували першу бізнес-школу тодішнього Радянського Союзу – МІМ-Київ.
  • 1990 - в МІМ-Київ започаткували програму МВА з міжнародним стажуванням і випустили перших 29 магістрів бізнес-адміністрування.
  • 1995 - в програмі МВА почали використовувати розробки провідних бізнес-шкіл світу з комп’ютерного моделювання реалізації стратегії компанії.
  • 1997 - бізнес-школа отримала державну акредитацію та ліцензію Міністерства освіти України і стала повним членом Європейської фундації розвитку менеджменту (EFMD) та Асоціації розвитку менеджменту в країнах Центральної та Східної Європи (CEEMAN).
2000-2005

Поповнення портфеля навчальних програм й налагодження
співпраці з іноземними інституціями

  • 2000 - впровадили модульний формат навчання за програмою МВА та започаткували корпоративні програми МВА.
  • 2001 - запропонували середньострокові програми PMD — програми розвитку управлінського персоналу.
  • 2002 - створили міжнародний Центр інноваційних навчальних технологій спільно з Carnegie Mellon University (США).
  • 2004 - отримали Міжнародну акредитацію якості (IQA) асоціації CEEMAN.
  • 2004 - започаткували програму Senior Executive MBA для управлінців вищої ланки.
  • 2005 - виступили співорганізатором щорічної міжнародної конференції CEEMAN, яка вперше проводилася в Україні.
2006-2009

Встановлення партнерських відносин із провідними
європрейськими та американськими університетами

  • 2006 - заснували науково-дослідний центр «Технології економічного прогресу».
  • 2007 - вперше організували стажування слухачів програми МВА у Китаї; бізнес-школа отримала державну ліцензію Міністерства освіти і науки України на надання освітніх послуг, пов’язаних з одержанням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до магістра за спеціальністю «Бізнес-адміністрування», що дає МІМ-Київ право видавати державний диплом МВА; МІМ-Київ став ексклюзивним партнером IMD-Lausanne у проекті «Щорічний рейтинг конкурентоспроможності країн світу», завдяки чому Україна вперше була включена до рейтингу.
  • 2008 - підписали офіційний Меморандум із Carnegie Mellon University про подальшу співпрацю в галузі міжнародного стажування, розвитку навчальних програм, спільних досліджень; впровадили інноваційний метод дистанційного навчання —IP-телебачення, для організації інтерактивного спілкування аудиторій у Києві та регіонах.
  • 2009 - запропонували спеціалізовану програму МВА «Сучасний менеджмент в охороні здоров'я».

2010-2013

Реалізація локальних та міжнародних освітніх проектів,
розширення портфелю програм

  • 2010 - започаткували програму DBA, за результатами навчання на якій слухачі здобувають найвищий визнаний у світі професійний ступінь еліти бізнесу – доктор бізнес-адміністрування; відбулося стажування слухачів програми МВА «Сучасний менеджмент в охороні здоров'я» у Канаді; приєдналися до міжнародної програми «Круглі столи для практикуючих менеджерів» із Генрі Мінцбергом; розробили програму PMD «Управління персоналом та організаційний розвиток».
  • 2011 - у партнерстві з провідними IT- і телекомунікаційними компаніями України розробили спеціалізовану програму «МВА в IT-менеджменті». Вперше в Україні в навчальному процесі впроваджено технологію дистанційного навчання в режимі реального часу з використанням відеозв'язку формату FULL HD; започаткували новий проект національного масштабу – міжрегіональну бізнес-платформу, спрямовану на розвиток бізнес-спільноти, об’єднання регіональних бізнес-спільнот у єдиний телекомунікаційний простір.
  • 2013 - започаткували програму PMD «Менеджмент і лідерство»; уклали угоду про співпрацю з Lorange Institute of Business (Цюрих, Швейцарія).
2014-2017

Міжнародне визнання й розширення мережі партнерств

  • 2014 - відкрили програму PMD «Управління ефективністю»; уклали угоду про співпрацю з Вищою школою Адізеса AGS (Adizes Graduate School, USA).
  • 2015 - відбувся закордонний навчальний модуль для слухачів програми SE МВА в Африці; Бізнес-школа МІМ стала членом Балтийської асоціації розвитку менеджменту Baltic Management Development Association (BMDA); започаткували програму MBA in Public Administration / Програма «Generation.UA»; в партнерстві з Вищою школою Адізеса відкрили нову програму PMD «Управління змінами»; підписали угоду про співпрацю з Pearson, провідним розробником та постачальником навчальних англомовних матеріалів для навчальних закладів по всьому світу, онлайн програм та сертифікаційних іспитів; отримали акредитацію AMBA (Association of MBAs), міжнародної організації, яка займається акредитацією програм MBA; стали членом Асоціації з розвитку університетських бізнес-шкіл AACSB International.
    2016 - випускники програми DBA – Олександр Головченко, Антоніна Орел – стали першими в Україні докторами бізнес-адміністрування; у партнерстві з Ремісничою палатою України організували цикл навчальних заходів для малих та середніх підприємств у рамках проекту East Invest II (програма Єврокомісії з налагодження зв'язків у пріоритетних секторах економіки між Євросоюзом і країнами Східного партнерства); реалізували безкоштовний освітній проект «Школа Мерів» з підвищення кваліфікації голів місцевого самоврядування за підтримки неурядового інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund; відкрили нову навчальну програму «Entrepreneurship» для представників малого та середнього бізнесу; Бізнес-школу МІМ було визнано кращою бізнес-школою України за світовим рейтингом Eduniversal і вона отримала 4 Palmes of Excellence (категорія «Top business school with significant international influence»).
    2017 - започаткували новий формат програм – AMP (Advanced Management Programm) – інтенсивні короткострокові програми розвитку специфічних компетенцій; видали колективну монографію «Управління сталим розвитком бізнесу», написану викладачами, партнерами та випускниками бізнес-школи; розпочато процес акредитації в AACSB International.
Показати ще
МІМ у ФОТОГРАФІЯХ