This version of the page http://pravda.if.ua/news-138503.html (178.20.156.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-08-12. The original page over time could change.
Правда.if.ua — Франківські комунальники перемогли в суді прокуратуру, яка оскаржувала новий порядок розміщення вивісок у місті

Франківські комунальники перемогли в суді прокуратуру, яка оскаржувала новий порядок розміщення вивісок у місті

Tweet
Муніципальна інспекція з благоустрою відновлює відповідність вивісок до вимог Положення "Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську", прийнятого 30 грудня 2016 року.
Фото Андрія Шустикевича.

Сьогодні, 14 грудня, за участі представників Департаменту правової політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради виграно апеляцію та скасовано рішення суду першої інстанції і відмовлено у позові прокуратури Івано-Франківської області щодо скасування Положення "Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську", що затверджене рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №908 від 30.12.2016 року.

"Відтак Положення набрало законної сили, тому Муніципальна інспекція продовжить здійснювати перевірку всіх вивісок, і в разі непред'явлення дозвільної документації на їх розміщення Виконавчим комітетом міської ради прийматимуться рішення щодо демонтажу самовільно встановлених вивісок та буде проведено їх демонтаж", – повідомила Христина Калитка, головний фахівець Муніципальної інспекції з благоустрою. 

Як писали ЗМІ, 12 жовтня Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури області до виконавчого комітету міської ради про скасування його рішення "Про порядок розміщення вивісок в обласному центрі".

Нагадаємо, 30 грудня виконавчий комітет Івано-Франківської міськради затвердив рішення "Про розміщення вивісок в м. Івано-Франківську".

Якщо ж раніше паспорти вимагалися до вивісок на пам’ятках культурної спадщини, то тепер проектну документацію для встановлення вивіски мають отримати й інші власники вивісок, розміщених на території Івано-Франківська. 

Підприємців зобов’язали до 1 липня привести вивіски у відповідність до порядку розміщення вивісок в місті Івано-Франківську. Але деякі підприємці не погодилися з рішенням виконкому та подали на комунальників до суду. Однак чимало підприємців і компаній з розумінням поставилися до ініціативи мерії та вимог громадськості унормувати вивіски й вже демонтували ті, які не відповідали новим вимогам. Так, демонтували вивіску у відділенні ПриватБанку в історичному будинку по вулиці Незалежності, 11. 

Нагадаємо також, що у Франківську реалізується програма "Вивіски" від платформи "Тепле Місто". Програма пропонує безплатне макетування естетичних вивісок відповідно до правил візуального стилю та промозаходи. Як мали б виглядати правильні вивіски – читайте ТУТ.


Джерело
14 грудня 2017, 15:09  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.



Коментарі:
, 14 грудня 2017, 16:31
я нерозумію в принципі розбіжності тут бо одні хочуть порядку а інші ні!!!і ті і ті по довгу своєї служби мають служити порядку і закону!!!! то що це діється тоді
Відповісти

, 14 грудня 2017, 17:23
Тупі люди -просто подивіться на фото в інтернеті на Шанхай та порівняйте його з провінційним, задрипаним,. убогим франківськом,вам до Шанхаю ,як пішки до марса....Звичайно франківськ ніколи не стане Шанхаєм ,а залишиться помийною ямою...
Відповісти

, 14 грудня 2017, 22:16
Не перемогли,а домовились... ,якщо апеляцію прокуратура програла то є 20 днів на касацію і в законну силу вступить 2 січня ,значить прокуратура не збирається подавати касацію,це значить домовились!!!Якщо ні -подавайте на касацію!!
Відповісти

, 14 грудня 2017, 22:17
Да, обніщала прокуратура. Один непотріб залишився
Відповісти

Додати новий коментар




Останні новини по темі:
В місті заборонять парковку на вулицях в час снігопадів та торгівлю вінками на тротуарах
17 листопада 2017, 23:08
У Франківську здадуть на брухт демонтовані вивіски та гаражі (перелік адрес)
17 листопада 2017, 15:27
Мер має план, або Транспорт заберуть з центру Івано-Франківська
07 листопада 2017, 20:53
Стиль і вишуканість: Франківські магазини змінюють вивіски (фото)
04 листопада 2017, 18:27
Міста України: Погляд зсередини. Івано-Франківськ
22 жовтня 2017, 17:47