Домашня піжама – це одяг для дому або сну, яку носять як дорослі, так і діти. І вибрати дану повсякденну річ при нинішньому асортименті в магазинах іноді досить складно. Адже хочеться, щоб піжама радувала око і була зручна і практична. Приглянути такі комплекти можна в інтернет-магазині «Еллен».

Якщо вибирати одяг для дому, тоді вона повинна легко стиратися, не скочуватися, естетично виглядати і може являти собою плаття або комплект. Для сну підходять м'які і вільні варіанти. Зазвичай це практичний нічний одяг. На випадок романтичного вечора краще мати стильну сорочку. Знайти її можна в каталозі товарів «Еллен».

Тканини, з яких шиють піжами, підрозділяються на дві групи. Це натуральні види тканин і синтетика. Якщо ви хочете, щоб ваша шкіра дихала, тоді вибирайте піжами з бавовни, шовку або атласу. Синтетичні тканини, такі, як нейлон, поліамід і лайка, менше мнуться і стираються краще, але можуть викликати алергічну реакцію у особливо чутливих господарів цього одягу. Любителі красивих плюшевих піжам теж ризикують стикнутися з алергією. Необхідно перевірити перед покупкою, чи не ліняє дана тканина.

Вважається, що піжаму бажано вибирати на один-два розміри більше, щоб вона під час сну не заважала рухам. Наявність гумок на штанях або рюшів і воланів не повинна доставляти дискомфорту, стягувати і дряпати. Перед покупкою піжами перевіряйте всі краї і шви, вони не повинні бути грубими або погано прошитими. Найкраще, якщо піжама буде без замків і застібок.

Колірна гамма підбирається індивідуально за смаком власника. Якщо це піжама для будинку, не варто вибирати яскраві тони, так як це може дратувати інших членів сім'ї. Для сну підійдуть спокійні кольори і непомітні малюнки. Класикою вважається поздовжня смуга на шовковій або атласної тканині.

Залежно від пори року піжами бувають легкими і теплими. Літні варіанти являють собою комплекти з майки і шортів. Взимку найкращим варіантом буде піжама з фланелі або бавовни. Вона зігріє господаря і буде приємна до тіла. Не менш красиво виглядають комплекти з флісу або велюру.

Чоловічі піжами найчастіше представляють собою варіанти вільного крою. Верх виробляється у вигляді футболки або сорочки, а низ у вигляді штанів або шортів. Зустрічаються також чоловічі комбінезони, які на відміну від футболок не будуть завертатися під час сну. Дитячі варіанти – це яскраві і м'які піжами. Великою популярністю користуються комбінезони у вигляді тварин, з капюшоном і вушками. Жіночі моделі відрізняються великою різноманітністю, як простими варіантами, так і розкішними комплектами.

Вибираючи піжаму, в першу чергу прислухайтеся до себе. Якщо вам комфортно і затишно, значить це ваша річ. Можна сміливо її купувати.