Міжнародна діяльність

Проректор з міжнародних зв’язків ДонНТУ

Швець Ірина Борисівна

тел.:+38 099 2208813

E-mail:  
int_vice_rect@donntu.edu.ua
irina_shvets13@ukr.net

 

Виконуючий обов’язки начальника відділу міжнародних зв’язків

Оксана Павлівна Верещак

тел.:+38 095 4550610

E-mail:  
vereshak1972@ukr.net

Участь науковців ДонНТУ у міжнародній виставці хімічного обладнання

6-8-2018    Міжнародне співробітництво   43   

Продовженням співпраці з німецькими колегами стала участь у семінарі викладача ДонНТУ в Технічному Університеті Кайзерслаутерна в рамках програми спільних наукових досліджень України та Німеччини. У червні Андрій Топоров, в.о. завідувача кафедри обладнання перероблювальних технологічних комплексів, здійснив візит до Технічного Університету Кайзерслаутерна.

Читати далі

Знайомство викладачів ДонНТУ із досвідом американської системи освіти “від людини до людини”

26-7-2018    Міжнародне співробітництво   102   

Завідувач кафедри мовної підготовки Марина Кабанець взяла участь у серії семінарів Програми академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні під назвою «Що потрібно для успіху в академічному світі?». Семінари для викладачів проходили в рамках проекту «Сила фулбрайтівського досвіду: можливості професійного розвитку для викладачів внутрішньо переміщених університетів зі Сходу України» за підтримки […]

Читати далі

Візит делегації ДонНТУ до  Технічного Університету Гамбург-Харбург

25-7-2018    Міжнародне співробітництво , Преміум-новина   108   

У липні делегація Донецького національного технічного університету у складі ректора Я.О. Ляшка і проректора з наукової роботи Є.О. Башкова відвідали з візитом давнього партнера ДонНТУ – Технічний Університет Гамбург-Харбург (Technische Universität Hamburg-Harburg). Зустріч відбувалася за запрошенням професора Інституту технологій переробки твердих і сипких матеріалів Штефана Гайнріха, який у 2015 році […]

Читати далі

Візит професора Політехнічного Інституту Лейрії Нуно Алмейда (м. Лейрія, Португалія) до ДонНТУ

18-6-2018    Міжнародне співробітництво   343   

Нещодавно в рамках програми академічної мобільності Еразмус+ (КA1 – Learning Mobility) відбувся візит до ДонНТУ професора Політехнічного Інституту Лейрії Нуно Алмейда  (м. Лейрія, Португалія). Міжуніверситетською угодою між ДонНТУ та Політехнічним Інститутом Лейрії передбачено не тільки обмін викладачами та студентами, а й запровадження різних форм співпраці. Про це та інші можливості […]

Читати далі

Міжнародна співпраця науковців ДонНТУ та Політехнічного Інституту Візеу (м. Візеу, Португалія) з проблем екології водних ресурсів

6-6-2018    Міжнародне співробітництво   203   

Продовженням співпраці з португальськими колегами стало наукове стажування викладачів ДонНТУ в Політехнічному Інституті Візеу (IPV) в рамках програми академічної мобільності Еразмус+ (КA1 – Learning Mobility). У травні Євген Збиковський, завідувач кафедри хімічних технологій та Ірина Швець, проректор з міжнародних зв’язків здійснили навчальний візит до Політехнічного Інститу Візеу. Така співпраця з португальськими колегами стала можливою завдяки участі ДонНТУ у консорціумі політехнічних університетів Португалії, членом якого наш Університет став у 2017 р. Метою співпраці вишів консорціуму є не тільки розвиток відносин з питань навчальної роботи, а також організація сумісних наукових досліджень та обмін професійним досвідом. Основним напрямом наукового співробітництва вишів стала проблематика підготовки питної води для населення та очищення стічних вод.

Читати далі

Лекція професора Технічного Інституту Лейрії

28-5-2018    Міжнародне співробітництво , Події   200   

Шановні викладачі та студенти!

30 травня в 11.30 (аудиторія 1.211) відбудеться лекція професора Технічного Інституту Лейрії (м. Лейрія,Португалія), координатора мігістерської програми “Маркетинг та туризм” Nuno Miguel Castanheira Almeida (PhD in Business Administration).

Запрошуються всі бажаючі.

Читати далі

Тренінги з мінної безпеки викладачів ДонНТУ разом з фахівцями Данської Ради у справах біженців для школярів Донеччини

11-5-2018    Міжнародне співробітництво , Події   267   

Нещодавно викладачі кафедри хімічних технологій Донецького національного технічного університету разом з фахівцями Данської Ради у справах біженців – Данської Групи з розмінування (Danish Refugee Council – Danish Demining Group) організували тренінг для школярів області з проблеми мінної безпеки.

Тренінг проходив у містах Красногорівка та Волноваха. Вибір припав саме на ці міста не випадково. Околиці Красногорівки знаходяться всього в 1800 м від позицій бойовиків. Практично щодня відбуваються обстріли, незважаючи на постійно декларовані мінською групою перемир’я. Зустріти в Красногорівці боєприпаси, що не вибухнули, снаряд, міну або інший вибуховий пристрій не складає великих труднощів. В першу чергу в небезпеці знаходяться діти. Їх навчання відбувається в екстремальних умовах – відсутнє опалення, вже третій рік немає газу і постійні перебої з електрикою.

Читати далі

Візит молодих науковців – стипендіатів програми Леонарда Ейлера до університету Штутгарта

8-5-2018    Міжнародне співробітництво , Міжнародне співробітництво , Навчання за кордоном   201   

В рамках стипендіальної програми Леонарда Ейлера від DAAD у березні старший викладач Ю. Дікова та магістри А. Любимов, І. Береза і Г. Нещадина здійснили візит до Центра високопродуктивних обчислень при Штутгартському університеті (Німеччина), де працювали над своїми науковими роботами під керівництвом професора кафедри комп’ютерної інженерії В.А. Святного. Під час наукового стажування нами успішно було освоєно лекційно-практичний курс CFD with OpenFOAM, який викладався науковцями Університету Штутгарта, Інституту технологій м. Карлсруе, Університету Зигена та Технологічного університету Регенсбурга. По закінченню курсів всі учасники отримали сертифікати.

Читати далі

Наукова співпраця кафедри комп’ютерної інженерії ДонНТУ з німецькими університетами

5-5-2018    Міжнародне співробітництво , Преміум-новина   264   

Завідувач кафедри «Комп’ютерна інженерія» проф. В.А. Святний мав трьохмісячний науковий візит в якості гостя-професора до надпродуктивного обчислювального центру Штутгартського університету. Візит відбувся на запрошення почесного доктора ДонНТУ, директора центру проф. Міхаеля Реша в рамках угоди про співпрацю між університетами.

Спільні з німецькими колегами наукові дослідження належать до проблем паралельного моделювання складних динамічних систем з зосередженими й розподіленими параметрами, побудови й застосування розподілених паралельних моделюючих середовищ універсального та проблемно орієнтованого призначень.

Читати далі

Наукове стажування в дослідницькому центрі наукового моделювання SRC SimTech (Німеччина)

3-5-2018    Міжнародне співробітництво , Події   192   

В рамках договору про наукове співробітництво та за підтримки німецької Служби академічних обмінів (DAAD) відбулося наукове стажування завідувача кафедри прикладної математики та інформатики, д.т.н., проф. О. Дмитрієвої в дослідницькому центрі наукового моделювання Simulation Technology (SRC SimTech) університету Штуттгарта (Німеччина).

Дослідницький центр наукового моделювання SimTech об’єднує в кластер близько 200 вчених для проведення досліджень, спрямованих на розробку нових технологій моделювання. Робота кластера концентрується на актуальних дослідницьких напрямках в природничих та інженерних науках. В сфері наукових інтересів SRC SimTech знаходяться як традиційні проблеми моделювання складних динамічних систем радіоелектроніки, енергетики, хімічних технологій, ядерної фізики, автоматизації технологічних процесів, так і порівняно нові проблеми захисту навколишнього середовища, метеорології, біотехнологій, технологій сипучих матеріалів, молекулярної динаміки, біомеханіки. Програмна підтримка дослідницьких програм SimTech базується на інтернет платформі віртуальної програмної лабораторії моделювання ViPLab. Поряд з потужним обчислювальним ядром ViPLab забезпечує 3D візуалізацію отриманих результатів.

Читати далі

Page 1 of 1412345...»Остання »
Фотогалерея

Конкурси, гранти, проекти

  • Фонд Віктора Пінчука оголошує конкурс на участь у Форумі молодих лідерів під час 15-ї Щорічної зустрічі YES!
  • Архів пропозицій