This version of the page http://www.lvivpost.net/lvivnews/n/30342 (195.211.84.14) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-08-03. The original page over time could change.
На ваш ровер уже кинули оком - Львівська Поштa

На ваш ровер уже кинули оком

“Пошта” довідалася, де і чому у Львові побільшало крадіжок велосипедів, що робити, аби не поцупили вашого “коня”, та куди звертатися, якщо він таки зник

Олена Петришин №59 (1670), четвер, 4 червня 2015
Вулиці Львова останнім часом окупували ровери: у місті активно прокладають велодоріжки, проводять різні флешмоби на підтримку велоруху,  а жителів неодноразово закликають відмовитися від автівок, аби розвантажити вузенькі міські вулиці. 
Популяризації велоруху в місті Лева також неабияк “посприяли” подорожчання комунальних послуг, стрибки курсу долара та підвищення вартості проїзду в маршрутках до чотирьох гривень. Усе це зробило містян біднішими, тому більшість  активно  пересідає на двоколісні, бо це і економніше, і здоровіше. 
Як результат – кількість роверів у Львові збільшилася в рази. Серед них є й дуже дорогі, які приваблюють ласих до чужого майна злодіїв. Щодня соцмережі переповнюють повідомлення про викрадення у місті велосипедів.
Як розповіли “Пошті” у прес-службі міліції Львова, за останні п’ять років у місті поцупили близько двох тисяч роверів. Це, звісно, офіційні цифри. Насправді крадіжок може бути куди більше…
Поточний рік засвідчив серйозну динаміку цього виду злочинів, адже лише з початку року, а мова про п’ять місяців, у Львові викрали понад три сотні велосипедів. Але це, підкреслимо,  лише офіційні цифри. 
Найчастіше двоколісні зникають у Шевченківському, Франківському та Сихівському районах. У середмісті такі крадіжки скоюють рідше, бо майже всюди ведеться відеоспостереження. Досвідчені крадії про це знають, тому “полюють” на двоколісні в інших районах Львова. 
Не  допомагають навіть колодки та защіпки –  із ними зловмисники дають собі раду за якихось п’ять хвилин. То що ж робити, аби вберегти свій транспорт від крадіжки? Спеціалісти радять купувати лише дорогі U-подібні замки, не залишати ровери в під’їздах, а у громадських місцях не випускати їх із поля зору.

Хто, чому і як краде велосипеди?

У Львівському міському управлінні міліції “Пошту” повідомили, що  крадіжки велосипедів почастішали, бо це приносить злодіям легкі гроші.
“І хоч у місті ситуація контрольована, крадіжки велосипедів скоюють. Це вид злочину  із мінімумом ризику для злодія. Впоратися з замком для крадіїв не проблема – варто лише мати спеціальні кусачки. Якщо ж велосипед захований у підвалі чи коморі, вони просто проникають у приміщення. Але ми працюємо над усуненням проблеми і сподіваємося, що скоро масові крадіжки роверів припиняться”, – запевняє заступник начальника міліції Львова, начальник кримінальної міліції Олександр Костенюк.

Із його слів, власникам вдається повернути лише 20%  поцуплених роверів. Це тому, що вкрадений транспорт дуже швидко перепродують або через інтернет, або в ломбарди, або безпосередньо в руки. Швидкість зна­йдення викраденого дво­ко­лісного залежить і від кіль­кості матеріалів у кон­кретній справі, свідків, а також ві­деоматеріалів із камер спостереження.
“Шукати велосипед складно, бо злодії здебільшого не роз’їжджають на них містом, а відразу намагаються позбутися. Також можуть перефарбувати залізного “коня” в інший колір так, що його вже й сам власник не впізнає. Пошуки спрощуються тоді, коли момент викрадення велосипеда зафіксувала камера спостереження, бо тоді можемо одразу з’ясувати особи злочинців, які часто виявляються раніше судимими, наркоманами чи безпритульними. Але є й такі зловмисники, по яких і не скажеш, що вони мають  плани на ваш велосипед. Тож будьте обачними!” – зазначає Олександр Костенюк.
Найчастіше двоколісні зникають у Шевченківському, Франківському та Сихівському районах. У середмісті такі крадіжки скоюють рідше, бо майже всюди ведеться відеоспостереження
Співрозмовник також наголошує, що велосипедним крадіям інкримінують ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. “Ця стаття трактується як викрадення чужого майна, відтак крадіям загрожує покарання у вигляді штрафу до 50  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років чи позбавлення волі на строк до трьох років. Тому раджу злодіям задуматися, перш ніж  посягати на чуже майно!” – наголошує  Олександр Костенюк. 

Надійні замки – запорука безпеки

Від крадіжки двоколісного не вбережуть навіть спеціальні замки, адже люди, які крадуть, мають спеціальні ножиці, що “перекушують” замок, відтак забрати  велосипед легко. Не встигнете й оглянутися! Досвідчені роверисти радять купувати для велосипедів надійні замки, з якими злодіям важко буде справитися. Чим складніша його конструкція, тим довше злодієві доведеться з ним бавитися. Може, вам пощастить, і ви встигнете вибігти з магазину.

“Дбати про охорону велосипеда – єдиний вихід із ситуації і, певно, найбільш дієвий.  Деякі замки тільки називаються “замками”. Насправді ті тросики можна перерізати кусачками за лічені хвилини.  Я б радив купувати дорожчі арматури (більше потратите грошей, ніж на звичайний тросик, зате ровер збережете), а також більш-менш надійно примостити свого двоколісного на парковці й попросити когось за ним приглянути”, – зазначив у розмові з “Поштою” радник міського голови Львова з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.
Ще одна порада від досвідчених велосипедистів – не залишати ровер у підвалах, під’їздах або  на подвір’ї. Пам’ятайте, що злодії завжди полюють на легку здобич. Достатньо вам відвернутися на хвилину-другу – і ваш двоколісний із новим щасливим власником попрямує в невідомому напрямку.
Спеціалісти радять купувати лише дорогі U-подібні замки та у громадських місцях не випускати  двоколісних із поля зору
“У мене колись поцупили велосипед. Тепер тримаю свого ровера вдома і всім так раджу! Зараз є спеціальні кріплення, на які можна прилаштувати свого “коня” в хаті. Нехай він вкраде трохи місця у квартирі, але принаймні велосипед залишиться у вас. Якщо ж залишаю ровер на вулиці без нагляду, то не довше, ніж на п’ять хвилин. 
Замкам не довіряю, бо зараз на кожен є свій метод. Хто, як не злодії, про них знає? Хоча дорогі U-подібні замки більш надійні. Простіше кажучи, це грубезна колодка, яку кусачками не перекусиш. Кажуть, якщо купуєш велосипед, будь готовим віддати 10% його вартості за замок. Якщо ровер коштує 500 доларів, замок коштуватиме 50 умовних одиниць. Чим дорожчий замок, тим більше часу потрібно затратити на злам”, – зазначає підприємець Ігор Мартинів.
більше про те, коли й де викрадають велосипеди у Львові, читайте тут
Із його слів, зловмисники здебільшого полюють на дорогі велосипеди, які коштують по 10 – 20 тис. грн, а то й цілих 40 тис. грн. “Якщо працюють професійні злодюги, то вони вже знають, який ровер скільки коштує. Якщо ж це якісь пересічні злодюжки чи діти, то вони можуть і “грати” викрасти, аби було на чому заробити”, – пояснює Ігор Мартинів.
“Пошта” побувала у крамниці і дізналася цінову політику велосипедних замків. Найпростіші – так звані тросики на код –  можна придбати за 50 – 500 грн, дорожчі – U-подібні замки на ключик із Німеччини – коштують  600 – 2 тис. грн. Продавці кажуть, що попитом більше користуються дешевші замки. Надійніші купують професійні роверисти, двоколісні яких коштують і по 40 тис. грн.

Якщо пощастить, ровер знайдуть…

Якщо ровер таки вкрали, потерпілим радять звернутися як до міліції, так і з оголошенням у інтернет. У соціальній мережі Facebook  львівські веломани створюють цілі об’єднання. 
Одна зі спільнот так і називається – “Вкрали ровер”. Вона налічує близько тисячі учасників. Повідомлення про крадіжки можна знайти й у “ВелоБарахолкаЛьвів”, “Нічне катання на велосипеді по Львову” та сторінці ГО “Варта-1” у Facebook.
Швидкість зна­йдення викраденого дво­ко­лісного залежить і від кіль­кості матеріалів у кон­кретній справі, свідків, а також ві­деоматеріалів із камер спостереження
Роверисти публікують фото своїх викрадених двоколісних, вказують їхні прикмети. Учасники поширюють ці повідомлення і вже спільно стежать, чи не продають бува на якомусь із ринків украденого велосипеда, чи не їздить хтось на ньому вулицями міста.  Якщо таки вдається відслідкувати ровер, телефонують власникові, а той уже звертається до міліції.  Повідомлення про викрадення чергового велосипеда з’являються тут доволі часто. Іноді двоколісного і справді знаходять.

“Минулого місяця в мене викрали велосипед, який придбала на початку цієї весни за вісім тисяч гривень. Поцупили нагло, коли я  була в супермаркеті, хоч він і був пристебнутий  двома тросиками! Повідомила в міліцію, обіцяли, що допоможуть.
Потім знайома сказала написати у Facebook-велоспільноту. Через тиждень мій велосипед знайшли в якогось молодого хлопчини, який його купив на ринку за... три тисячі гривень. Батьки хлопця це підтвердили, тому до них претензій не маю. Певно, справжній злодій перепродав”, – розповідає “Пошті” львів’янка Людмила.
Ігор Зінкевич, голова ГО “Варта-1”
Останнім часом у Львові почастішали крадіжки велосипедів. Буває, у дітей просто на вулиці невідомі висмикують ровер і втікають на ньому.

Тому “Варта-1” неодноразово повідомляла людей про різноманітні методи захисту від крадіжок велосипеда, зокрема GPS-трекери (найсучасніший метод захисту).

Найдешевший коштує близько 600 гривень. Якщо маєте змогу, придбайте його і вмонтуйте у велосипедну раму. Також варто мати хороші замки. Тоді буде бодай якась гарантія, що ваш велосипед не вкрадуть. Якщо таки поцуплять, ви зможете завдяки GPS-трекеру визначити місце розташування вашого транспорту.

Щодня на сторінку “Варти-1” у Facebook надходить не менше двох повідомлень про крадіжки велосипедів. Далеко не всі двоколісні вдається знаходити. Ровери дуже швидко перепродують навіть у інші області України чи просто перефарбовують. Також їх здають у ломбарди.

Ми намагаємося перевіряти всі можливі пункти здачі крадених велосипедів, навіть нові магазини, які мають великий асортимент роверів і відкрились у момент викрадення двоколісного. Буває, що в документації магазину вказано, що велосипеди завезені з-за кордону, а насправді ж вони крадені.

Ми співпрацюємо з міліцією, тому публікуємо оголошення не лише безпосередньо від постраждалих львів’ян, а й ті, що надійшли в міліцію, а не до нас.

Та навіть якщо оголошення дає якісь зрушення, то не завжди позитивні. До прикладу, зараз розвелося багато шахраїв, які телефонують до власників викрадених велосипедів і кажуть, що знайшли ровер, але повернуть його за кілька сотень чи навіть тисяч гривень. На таке вестись одразу не треба!

Раджу в оголошенні спеціально не вказувати якусь особливість двоколісного транспорту. Це може бути якась подряпина чи пошкоджена деталь. Коли шахраї вам телефонуватимуть, перепитайте їх про власне цю деталь. Якщо назвуть усе правильно, може, справді це ніякі не шахраї, і ви успішно повернете свій ровер.
Вікторія Веселовська, організатор “Нічних катань на велосипеді по Львову”
Велосипеди крадуть масово щодня у Львові. У мою спільноту у Facebook “Нічні катання на велосипеді по Львову” постійно надходять повідом­лення про такі крадіжки.

Цуплять повсюди: з гаражів, під’їздів, навіть балконів. Як вирішити цю проблему, наразі невідомо. Але одне знаю точно: велосипедисти не повинні економити на велозамках, купувати якийсь металевий дротик за 80 грн. Ви або збираєте на замок і тим часом возите “велик” зі собою чи залишаєте у друзів, або ж у вас його крадуть за лічені секунди. Все дуже просто!

Часто буває так, що велокрадії вистежують ровер, який їм сподобався, і в кінцевому результаті його викрадають, навіть якщо він купу років стояв на одному й тому ж місці. У мого друга колись викрали велосипед, який був унікальним у місті. Потім на ньому катався наркоман по всьому середмісті, зокрема, біля “Арсеналу”.

Знайомі підходили до того чоловіка поцікавитися, звідки він взяв такого велика. Той ламаною українською відповів, що з Німеччини. Ось такі кумедні випадки трапляються.

Власник сам має берегти велосипед – тоді його точно не вкрадуть. Запрошую веломанів у суботу, 6 червня, о 23.00 приїхати на “Нічні катання по Львову”. Заодно поділимося досвідом, як уберегти свого залізного “коня” від злодіїв.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
4.0437 / 4.5MB / SQL:{query_count}