07 жовтня 2015

IFC, Райффайзен Банк Аваль і Байєр оголошують про партнерство для покращення доступу до фінансування для малих та середніх фермерів в Україні

Київ, Україна, 7 жовтня, 2015 р -  IFC, член Групи Світового банку, оголошує про партнерство з Райффайзен Банком Аваль та Байєр, щоб зробити високоякісні засоби захисту рослин (ЗЗР) більш доступними для малих та середніх сільгосппідприємств та фермерів, відтак допомагаючи Україні підвищити продуктивність аграрного виробництва.

 

IFC та Райффайзен Банк Аваль розробили механізм розподілу ризиків, який дасть сільгоспвиробникам можливість купувати ЗЗР в кредит у лідера галузі компанії Байєр із остаточним розрахунком за покупку після продажу річного врожаю. Механізм покриватиме сезонні платіжні зобов’язання перед Байєр на суму до 60 мільйонів доларів США, з яких майже половину вартості гарантуватиме IFC.

 

Наш новий проект є продовженням роботи з покращення умов для отримання аграрними підприємствами фінансування доступного за ціною попри складну макроекономічну ситуацію в Україні, - сказав Володимир Лавренчук, голова правління Раффайзен Банку Аваль. - Враховуючи той факт, що кредитування і нині є досить дорогим інструментом фінансування для аграріїв, наш банк приділяє особливу увагу партнерським програмам, згідно із якими фінансування для сільгоспвиробників надається за здешевленою ставкою”.

 

"Зважаючи на важкі економічні умови, більшість малих та середніх підприємств в Україні зіштовхується із фінансовими труднощами і не мають можливості отримати зовнішні фінансові кошти на придбання необхідних агрохімікатів. Наш спільний проект надаватиме цю необхідну підтримку фермерам, і вони матимуть можливість купувати необхідні засоби захисту рослин і насіння, і завдяки цьому максимізувати можливості отримання високоякісного врожаю,” заявив Андреас Льохель, керівних бізнес групи Bayer CropScience у країнах в країнахПівнічного  Причорномор'я.

 

Зазначене фінансування також підтримується загальнонаціональною програмою, яку реалізує колектив спеціалістів з консультативних послуг IFC та Байєр, спрямованою на підвищення якості та врожайності сільгоспкультур за допомогою найкращих методів сталого сільгоспвиробництва. Близько 8,000 фермерів з різних місць України взяли участь у навчанні у 2014 році, і очікується, що в майбутньому навчання пройдуть й інші фермери.

 

"Агробізнес – це ключова галузь для української економіки, на рахунок якої припадає 20 відсотків робочих місць та близько третини експорту. IFC і надалі незмінно підтримуватиме цю галузь, - відзначив Руфат Алімарданов, Керівник регіонального офісу IFC в Україні та Білорусі. – Ми сподіваємося, що цей проект допоможе створити приклад для інших фінансових інститутів банків, як можна фінансувати МСП в агропромисловому секторі".  

 

Цей новий проект спирається на успішний досвід попереднього механізму, запровадженого чотири роки тому як інноваційне партнерство між IFC, глобальним спеціалістом з аграрного виробництва і провідним українським банком, яке допомагало фермерам подолати прогалину у фінансуванні найважливіших виробничих ресурсів у період між посівною та жнивами. Завдяки цій гарантії 128 сільгосппідприємств змогли скористатися доступним фінансуванням на суму понад 36 мільйонів доларів США. Програмою було охоплено понад 11,327 індивідуальних фермерів.

 

 

Байєр  

Байєр – це міжнародний концерн зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме -  охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти та послуги компанії спрямовані на благо людей та покращення якості їхнього життя. Разом з тим, Група прагне до створення вартості завдяки інноваціям, зростанню та високій прибутковості. Байєр є соціально відповідальною та етичною компанією, яка дотримується визначених цінностей і приносить користь суспільству. У 2014 фінансовому році Група мала близько 119,000 працівників і обсяг продажів 42.2 мільярда євро. Сума капітальних витрат за рік сягла 2.5 мільярда євро, витрати на дослідження та розробку 3.6 мільярди євро. Вище зазначені показники включають в себе також відповідні дані підрозділу високотехнологічних матеріалів, котрий буде виведено на фондовий ринок під назвою Covestro (до середини 2016 року). www.bayer.com

В Україні компанія Байєр веде свою діяльність з 1992 року. Команда з більше ніж 500 професіональних співробітників працює для того, щоб представити свої інноваційні продукти та знання в обох галузях наук про життя: охороні здоров’я та сільському господарстві. Додаткова інформація: www.bayer.ua

 

Райффайзен Банк Аваль

Райффайзен Банк Аваль був зареєстрований 27 березня 1992 року. З жовтня 2005 року банк став частиною Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 30 червня 2015 року, Група Райффайзен володіла 96.54% акцій банку.

Банк пропонує широкий спектр стандартних та інноваційних банківських послуг через розгалужену мережу регіональних відділень, яка станом на кінець першого півріччя 2015 року налічувала 619 представництв у великих містах, обласних та районних центрах по всій Україні. Додаткова інформація: https://www.aval.ua/


IFC

IFC, член Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, що зосереджує свою діяльність виключно в приватному секторі. Працюючи із понад 2000 підприємств у різних країнах світу, ми використовуємо наш капітал, експертні знання і вплив, щоб створити можливості для економічного зростання там, де вони потрібні найбільше. У 2015 фінансовому році обсяг наших довгострокових інвестицій у країнах, що розвиваються, зріс до близько 18 мільярдів доларів США, допомагаючи приватному сектору відіграти значущу роль у глобальній боротьбі з крайньою бідністю та ширшому долученні людей до спільного добробуту. Додаткова інформація: www.ifc.org.