This version of the page http://vnz.org.ua/novyny/nauka (89.184.73.4) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-07-28. The original page over time could change.
Наука - Вища освіта

Анонси

Міжнародний фонд «Відродження» проводить конкурс на стажування студентів в аналітичних центрах
Стажування студентів вищих навчальних закладів України в Національному банку України
Тут може бути анонс Вашого заходу.

Наука

Кабмін затвердив порядок створення, реорганізації та ліквідації державних наукових установ у віданні галузевих академій наук

Уряд затвердив порядок, де визначено, як створюватимуть, реорганізовуватимуть та ліквідовуватимуть державні наукові установи (організації та підприємства), що перебувають у віданні національних галузевих академій наук.

20 молодих науковців мають отримати річні гранти у розмірі 150 тис грн кожен – Кабмін затвердив проект Розпорядження Президента України

20 докторів наук у віці до 45 років мають отримати річні гранти по 150тис гривень кожен. Проект відповідного Розпорядження Президента України «Про призначення грантів Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень на 2018 рік» підтримано Урядом сьогодні, 18 липня 2018 року.

Стартує конкурс для молодих науковців, переможці якого отримають грант Президента України

Державний фонд фундаментальних досліджень (ДФФД) оголошує конкурс Ф84 для молодих вчених. Переможці отримають гранти Президента України (150 тис гривень) для здійснення наукових досліджень у 2019 році.

79% наукових проектів, у яких беруть участь українські організації в межах програми «Горизонт 2020», зробили значний науковий прогрес чи науковий прорив, – Лілія Гриневич

За результатами конкурсів програми «Горизонт 2020» з 2014 року до сьогодні 97 українських організацій-учасників отримали фінансування на суму 17,88 млн євро на виконання 98 проектів.

Уряд створив Раду, яка скоординує фундаментальну і прикладну науку в різних відомствах та установах України

В Україні з’явиться Міжвідомча рада, що координуватиме фундаментальні і прикладні дослідження. Рішення про її створення прийняв під час засідання Уряд України.

Кабмін створив Національний фонд досліджень

В Україні створено Національний фонд досліджень, що вже з 2019 року має розпочати грантову підтримку наукових досліджень та розробок.

Стартував конкурс для вишів на доступ до Scopus та Web of Science за бюджетні кошти

МОН почало відбір на другий цикл передплати за кошти держбюджету до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science.

Міносвіти запустить відкритий український індекс наукового цитування до кінця року

В Україні створюють власний відкритий індекс наукового цитування – роботу над цим починає МОН спільно з Державною науково-технічною бібліотекою.

Цього року гранти Президента України на наукові дослідження отримають 63 молоді вчені – рішення Уряду

Невдовзі 63 молоді науковці можуть отримати гранти Президента України для підтримки досліджень молодих учених на 2018 рік.

Українські виші можуть позмагатися за безкоштовну передплату до баз даних Scopus та Web of Science

Міністерство освіти і науки проведе ще один цикл передплати за кошти бюджету доступу до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science для вишів та наукових установ МОН.

Міносвіти готує навчальний курс про те, як займатися інноваційною діяльністю

Міністерство освіти і науки розробляє для вишів та науковців навчальні курси з трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю.

Підключення вишів до Scopus і Web of Science відкриває не тільки доступ до найбільш авторитетних баз даних, а й низку інших корисних ініціатив – Дмитро Чеберкус

Якими є сучасні інструменти і бази даних для оцінки розвитку національної науки, наскільки придатні міжнародні метрики для оцінювання українських дослідників та чи можуть еволюціонувати журнали рідною мовою.

МОН створюватиме інноваційне середовище в освітніх і наукових закладах, а МЕРТ - умови для комерціалізації винаходів

Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписали протокол щодо розподілу повноважень у сфері інновацій та домовилися про ключові напрями співпраці.

Визначено переможців конкурсу для українських вчених з аналізу та оцінки діяльності дослідників та наукових установ України

Загалом було подано 18 робіт. Їх у деперсоніфікованому вигляді оцінювала конкурсна комісія, до якої увійшли іноземні експерти, представники ДНТБ, наукових та консалтингових установ.

Стипендія Президента молодим науковцям НАН призначатиметься на 2 роки та надаватиметься за прозорішими правилами

Стипендія Президента для молодих науковців Національної академії наук відтепер призначатиметься точно на 2 роки, а граничний вік отримання стипендії для докторів наук (та отримувачів, які навчаються у докторантурі) піднято з 35 до 40 років.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Новини партнерів:

загрузка...
Loading...