ЕКПЛУАТАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

БОЛІД LEXUS RC F GT3 2017 РОКУ

Приймати свіжі виклики – частина розвитку бренду розкішного стилю життя, що хвилюють душу.

Одним з таких викликів є безперервне удосконалення і поліпшення експлуатаційних характеристик наших моделей F. Ми вважаємо, що підвищуючи наш досвід і майстерність в створенні широкого ряду гоночних болідів, ми можемо запропонувати водіям автомобілів Lexus у всьому світі неперевершене враження від керування. От чому в 2017 році з новим RC F GT3 ми почали приділяти більше уваги автоспорту.

Минулого року Lexus став першим азіатським автовиробником, який в рамках гоночної серії на витривалість VLN, яка відбулася 8 жовтня 2016 року на гоночній трасі Нюрбургринг в Німеччині, на автомобілі RC F GT3 отримав переконливу перемогу в своєму класі.

Болід Lexus RC F GT3 оснащений 5,4-літровим двигуном V8 з шестиступенчастою послідовною спортивною трансмісією. Капот, бампери, задні спойлери, дах, дверні панелі, повітрозабірник двигуна і приладова панель виконані з вуглецевого волокна, що сприяло зниженню загальної маси автомобіля до 1300 кг.

Тепер після отримання дозволу від спортивного керівництва Міжнародної автомобільної федерації (FIA) болід Lexus RC F GT3 братиме участь в гоночних чемпіонатах США і Японії, а також на багатьох обраних європейських гонках.

У США Lexus введе в гонки два автомобілі Lexus RC F GT3, які змагатимуться в категорії GTD серії чемпіонатів IMSA WeatherTech SportsCar Championship у складі команди 3GT Racing. В Японії два автомобілі змагатимуться в класі GT300 серії SUPER GT в команді LMcorsa.

В Європі команди Farnbacher Racing і Emil Frey Racing, які здійснили сумісну розробку RC F GT3 і взяли участь в рамках гоночної серії на витривалість VLN минулого року, продовжать свою розробку і в цьому сезоні, прагнучи змагатися в категорії GTD в Європі на вищих рівнях. Виходячи з цього, вони конкуруватимуть на європейських гонках 2017 року, зокрема і на обраних гонках в серії Міжнародного чемпіонату серед автомобілів класу GT.

Минулого року Lexus став першим азіатським автовиробником, який в рамках гоночної серії на витривалість VLN, яка відбулася 8 жовтня 2016 року на гоночній трасі Нюрбургринг в Німеччині, на автомобілі RC F GT3 отримав переконливу перемогу в своєму класі.

Lexus також добився відмінних результатів минулого року з гоночним автомобілем RC F GT500, ще одним болідом, розробленим на базі RC F. Болід Lexus RC F GT500 також брав участь і переміг в японському чемпіонаті в класі Super GT в 2016 році з командою SARD і пілотами Хейккі Ковалайненом і Кохей Хіратом, тим самим пілоти стали чемпіонами серії GT500 і принесли титул всій команді

.
Назва автомобіля LEXUS RC F GT3
Двигун 5,4-літровий V8
Потужність 373 + кВт (500 + к.с. DIN)
Крутний момент Н/Д
Трансмісія 6-ступінчаста послідовна гоночна
Колеса 13x18 перед., 13 x 18 зад. – центральний замок 13 x 8 футів спереду і ззаду з центральним замком

Гальма сталеві роторні
Загальна довжина 4,845 мм
Загальна ширина 2,030 мм
Загальна висота 1,270 мм
Колісна база 2,730 мм
Загальна маса 1,300 кг

Next steps

СКОНСТРУЙОВАНО З ПРИСТРАСНИМ ЗАХОПЛЕННЯМ

МОДЕЛЬНИЙ РЯД F

ЕКПЛУАТАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

АВТОСПОРТ