This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=1 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-07-01. The original page over time could change.
Конфедерація будівельників України
(044) 200 04 52

Новини

26 червня 2018

СІМ КРОКІВ ДО ПРОЗОРОГО PROZORRO

20 червня 2018 року на конференції проекту ЄС «Допомога органам влади України в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту» (МЦІП) вітчизняні та міжнародні експерти оговорили недоліки реалізації в Україні інфраструктурних проектів

25 червня 2018

НОВІ ЗНАННЯ ДЛЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ

Члени Ради директорів Конфедерації будівельників України - Компанія «Вентиляційні системи» та Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА) за підтримки Міністерства освіти і науки України випустили навчальний посібник «Вентиляція індивідуального житлового будинку».

21 червня 2018

ІНЖЕНЕРНІ КОРИДОРИ ПОТРІБНО ПОГОДЖУВАТИ ОДНОЧАСНО З ГЕНЕРАЛЬНИМИ ПЛАНАМИ

19 червня 2018 року у медіа-залі КБУ у форматі 5 o'clock відбулось засідання Робочої групи по приєднанню до електричних мереж, під час якого були обговорені проблеми та можливості приєднання об'єктів будівництва до електричних мереж в розрізі зміненого законодавства.

20 червня 2018

ОБ’ЄДНАНІ ГРОМАДИ РОЗПОДІЛИ 1,66 МЛРД ГРН СУБВЕНЦІЇ НА ІНФРАСТРУКТУРНІ ПРОЕКТИ

Комісія при Мінрегіоні загалом погодила вже 2052 інфраструктурні проекти 571 об’єднаної громади на загальну суму 1,66 млрд грн. Нерозподіленими залишаються 240 млн грн коштів субвенції.

18 червня 2018

ІВАН ШПИЛЕВСЬКИЙ: «МИ ЗАКЛИКАЄМО ДО АКТИВНОЇ СПІВПРАЦІ ВСІХ УЧАСНИКІВ РИНКУ У КОРЕГУВАННІ ДЕРЖАВНИХ БУДІВЕЛЬНИХ НОРМ»

Член Ради директорів Конфедерації будівельників України Іван Шпилевський модерував панельну дискусію «Підводні камені змін державних будівельних норм (ДБН)» у рамках VII Міжнародного архітектурного форуму «Архітектура у епоху глобальних змін».

14 червня 2018

УВАГА! ТЕНДЕР НА ЗАКУПІВЛЮ ПОСЛУГ З ВИКОНАННЯ БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ!

Член Ради директорів КБУ Підприємство з 100% іноземними інвестиціями «Білла Україна» відповідно до інвестиційної програми проводить тендери на вибір генерального підрядчика будівельно-оздоблювальних робіт

14 червня 2018

ФРОНТ-ОФІС ПРОПОНУЄ ДОПОМОГУ

Маємо чимало звернень від членів Конфедерації Будівельників України до Фронт-офісу щодо можливості застосування касового методу податкового обліку за операціями з виконання підрядних будівельних робіт, здійснених між генеральним підрядником та субпідрядником.

11 червня 2018

ТУРБУЮЧИСЬ ПРО КОМФОРТ СВОЇХ МЕШКАНЦІВ, ЧЛЕН РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ КОМПАНІЯ «ІНТЕРГАЛ-БУД» ВІДКРИЛА ЛАУНЖ-ЗОНУ НА ДАХУ БУДИНКУ: ЖК «МАЛАХІТ"

https://24tv.ua/vihidni_na_dahu_vlasnogo_budinku_zhk_malahit_vidkrili_launzh_zonu_z_krayevidami_kiyeva_n980943

7 червня 2018

НАЙВАЖЛИВІШЕ У ПРОГРАМІ МІЖНАРОДНОГО АРХІТЕКТУРНОГО ФОРУМУ

Експерти з Іспанії, Польщі, Нідерландів, Великої Британії, Литви та США візьмуть участь у VII Міжнародному архітектурному форумі, який відбудеться 15 червня за інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України. Організатор – видання «Commercial Property».

6 червня 2018

СПІВПРАЦЯ ЧЛЕНІВ КБУ З ДЕРЖАВНИМИ ОРГАНАМИ В РЕГІОНАХ!

Професіоналізм, високий потенціал та зацікавленість регіональних представників Конфедерації будівельників України в реалізації інфраструктурних проектів та розвитку своїх регіонів є основою тісної співпраці держави, суспільства та бізнесу.

5 червня 2018

ЧЛЕН РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ, «ЖИТЛОБУД-1» – ЧЕМПІОН УКРАЇНИ-2017/2018 І ВОЛОДАР КУБКА КРАЇНИ-2017!

Завершення спортивного сезону жіноча футбольна команда вищої ліги «Житлобуд-1» відзначила двома блискучими перемогами, ставши чемпіоном України-2017/2018 і володарем Кубка країни-2017!

31 травня 2018

ТЕМА: ДБН Б.2.2-12:2018 «ПЛАНУВАННЯ І ЗАБУДОВА ТЕРИТОРІЙ» ОПРИЛЮДНЕНО!

Повідомляємо усіх зацікавлених осіб будівельної галузі, що у Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку №5/2018, будівництва та житлово-комунального господарства України опубліковано повний текст ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

31 травня 2018

СЕМІНАР «ДОЗВІЛЬНІ ПРОЦЕДУРИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЛІЦЕНЗУВАННЯ У БУДІВНИЦТВІ. ПАСПОРТИЗАЦІЯ. БЕЗПЕКА ЕКСПЛУАТАЦІЇ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД: НОВІ ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА»

Запрошуємо зацікавлених осіб взяти участь у Всеукраїнському семінарі на тему: «Дозвільні процедури та особливості ліцензування у будівництві. Паспортизація. Безпека експлуатації будівель і споруд: нові вимоги законодавства», який відбудеться 12-13 червня у м. Київ.

16 травня 2018

УКРАЇНСЬКА КОМПАНІЯ «ВЕНТС» ПРЕЗЕНТУВАЛА ЄВРОПІ ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Члени Конфедерації будівельників України створюють власні інноваційні технології та знайомлять з ними не лише потенційних клієнтів з України, а й зі всього світу.

10 травня 2018

ЯК БУДІВЕЛЬНИКИ ТА ГРОМАДА ДБАЮТЬ ПРО СВОЄ РІДНЕ МІСТО

В рамках загальноміської толоки колектив Будівельної компанії «Луцький домобудівельний комбінат», яка є членом Ради директорів, представником Конфедерації у Волинській області...

10 травня 2018

VII МІЖНАРОДНИЙ АРХІТЕКТУРНИЙ ФОРУМ

15 червня 2018 року в готелі Premier Palace в Києві за інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України В2В-видання «Commercial Property» проведе VII Міжнародний архітектурний форум «Архітектура в епоху глобальних змін».

27 квітня 2018

УВАГА! ПРОВОДИТЬСЯ ТЕНДЕР

Представництво Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні проводить тендер на виконання робіт по реконструкції водопроводу для питного водопостачання D=1400мм, довжиною 550м.

27 Квітня 2018

НАВЧАННЯ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ МЕРЕЖ БУДІВЕЛЬНИХ СУПЕРМАРКЕТІВ

Упродовж квітня в медіа-залі Конфедерації будівельників України відбулися сесії навчальних семінарів для торгових представників та продавців будівельних матеріалів. Заходи організовані членом Ради директорів КБУ компанією СБК разом з мережею будівельних маркетів «Епіцентр» та «Нова Лінія».

24 Квітня 2018

XIV КУБОК БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ З ФУТБОЛУ

Улюблене спортивне свято будівельників - XIV Кубок будівельників України з футболу - відбулося 21-22 квітня. Традиційно захід пройшов за підтримки Конфедерації будівельників України та став найбільшим чемпіонатом за всю історію будівельних турнірів!

23 Квітня 2018

ПОШУК ЗАБУДОВНИКА-ІНВЕСТОРА В ОДЕСІ!

До Конфедерації будівельників України надійшло звернення від Комунального підприємства «Міське капітальне будівництво» (м. Одеса) щодо пошуку забудовника-інвестора для проведення процедури відселення мешканців....

23 квітня 2018

УВАГА ДО BIM: ЧОМУ ЦЯ ТЕХНОЛОГІЯ “MUST BE” В КОМПАНІЇ, ЯКА ДБАЄ ПРО СВОЄ МАЙБУТНЄ

Інноваційні методи роботи, нова техніка, висококваліфіковані співробітники є основою успішного будівництва, а запорукою швидкого та безпомилкового проектування стають інформаційні технології моделювання будівель.

18 квітня 2018

ТЕМА: ЯК ЗРОБИТИ ОБ’ЄКТИ БУДІВНИЦТВА БЕЗПЕЧНІШИМИ?

На це питання намагалися знайти відповідь учасники відкритої галузевої наради «Безпечність будівельних споруд: проблеми застарілої нормативної бази та фальсифікату в будівництві», яка відбулася 17 квітня у KLITSCHKO EXPO.

12 квітня 2018

ФАХОВА ЗУСТРІЧ ПРОВІДНИХ БУДІВЕЛЬНИХ ЕКСПЕРТІВ!

Впродовж двох днів, 11 та 12 квітня проходив семінар головних архітекторів областей України у форматі World Café (готель «Ramada Encore»), в якому взяла участь і Конфедерація будівельників України.

28 березня 2018

ВАЖЛИВІ ТЕЗИ МАЙСТЕР-КЛАСУ ФРОНТ-ОФІСУ КБУ ЩОДО ПРОЦЕДУР БАНКРУТСТВА

Ексклюзивний майстер-клас "Погашення боргів за допомогою банкрутства. Практичні поради" з експертом Фронт-офіс КБУ Владиславом Філатовим, арбітражним керуючим з 10-річним стажем, практиком з антикризового управління активами і банкрутства, відбувся сьогодні, 28 березня, у медіа-залі КБУ.

27 березня 2018

З ПОЧАТКУ 2018 РОКУ ЗБІЛЬШИВСЯ ОБСЯГ БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ

Як зазначили у Державній службі статистики України, будівельні підприємства України в січні-лютому 2018 року збільшили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 0,7% – до 10,484 мільярда гривень.

26 березня 2018

КРУГЛИЙ СТІЛ: ВИМОГИ З БЕЗПЕКИ АВІАЦІЇ ПРИ НОВОМУ БУДІВНИЦТВІ ЖИТЛОВИХ ТА ГРОМАДСЬКИХ БУДІВЕЛЬ

Запрошуємо 03 квітня 2018 року о 11 год. на круглий стіл у форматі 5 O`clock: «Вимоги з безпеки авіації при новому будівництві житлових та громадських будівель», який проводить Конфедерація будівельників України спільно з BRDO за адресою: м. Київ, провулок Бехтеревський, 4.

24 березня 2018

ПІДБІРКА АКТУАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ У ГАЛУЗІ ТА ТИЖДЕНЬ

Конфедерація будівельників України продовжує відстежувати та інформувати про важливі будівельні новини в Україні. Знайомтесь, чергова підбірка актуальної інформації за тиждень.

23 березня 2018

МАЙСТЕР-КЛАС: «ПОГАШЕННЯ БОРГІВ ЗА ДОПОМОГОЮ БАНКРУТСТВА. ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ»

Як правильно кредитору застосовувати інструменти банкрутства для стягнення боргів? А ще, дуже часто боржник або афілійовані до нього структури відкривають справу про його банкрутство. Метою такого «самобанкрутства» не рідко є намір не платити борги. Чи можливо цю ситуацію повернути на користь кредитору?

23 березня 2018

КОНФЕДЕРАЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВІДСТОЮВАТИ ІНТЕРЕСИ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ ПЕРЕД НКРЕКП

КБУ бере участь в експертному дослідженні та перевірці обґрунтованості розміру ставок лінійної складової плати за приєднання до систем передачі та систем розподілу, які надані регулятору енергопостачальними компаніями з метою введення відповідної формули, що визначатиме завищений розмір ставки плати за лінійну складову приєднання.

22 березня 2018

ЧЕРГОВІ ТЕНДЕРИ ВІД МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ ЩОДО БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ

Міністерство оборони України продовжує реалізацію проекту будівництва 184 житлових комплексів для Збройних Сил України та проводить чергові тендери щодо закупівлі робіт з будівництва.

Для усіх зацікавлених членів Конфедерації будівельників України та інших будівельних організацій публікуємо добірку актуальних закупівель:

21 березня 2018

ЯКІ УМОВИ ДИКТУЮТЬ ПОКУПЦІ НЕРУХОМОСТІ

Яким квартирам надають перевагу покупці на ринку первинної нерухомості? Які вимоги вони диктують? Які пропозиції від забудовників найпопулярніші? Коментують ці питання члени Конфедерації будівельників України у матеріалі газети "Сегодня" (автор - Oksana Polovyna).

20 березня 2018

ТУРБОТА ПРО СВОЇХ КЛІЄНТІВ!

Член Ради директорів КБУ, Банк "Глобус", запропонував новий, надзвичайно зручний і практичний власний інструмент пошуку квартир — лендінг.

19 березня 2018

ГАРЯЧІ ТЕНДЕРИ ВІД МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ!!!

Добірка «гарячих» електронних закупівель на будівництво житлових комплексів для розміщення військовослужбовців за контрактом, на які передбачено фінансовий ресурс у сумі 2,6 млрд грн.

16 березня 2018

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КБУ: ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ, ЯКІ ТУРБУЮТЬ БУДІВЕЛЬНИКІВ ПОЛТАВЩИНИ!

15 березня Конфедерація будівельників України провела у приміщені Полтавської ОДА виїзне засідання на тему: «Децентралізація – виклики та можливості для будівельної галузі».

14 березня 2018

НА ПОДАТКОВОМУ СНІДАНКУ ФРОНТ-ОФІСУ КБУ РОЗГЛЯНУЛИ ПРОБЛЕМАТИКУ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БУХГАЛТЕРА ЗА ДОПУЩЕНІ НИМ ПОРУШЕННЯ

13 березня 2018

ІНТЕРГАЛ-БУД, ЧЛЕН РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ, ВИЗНАНИЙ ЛІДЕРОМ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ

Маючи 15-річний досвід роботи на вітчизняному ринку, понад 70 реалізованих проектів комерційної та житлової нерухомості площею 2,5 млн кв. м в різних регіонах України та проектний портфель на 2018-2020 роки понад 3,5 млн кв. м житлової нерухомості, член Ради директорів КБУ, компанія Інтергал-Буд отримала звання «Лідер галузі - 2018» за результатами професійної премії «Український Будівельний Олімп».

13 березня 2018

ДЕ МОЖНА ПОБАЧИТИ НОВІТНЮ ВАЖКУ СПЕЦТЕХНІКУ ТА ОБЛАДНАННЯ?

Конфедерація будівельників України, як одне з найбільших об'єднань представників будівельної галузі, що відстоює інтереси всіх учасників ринку, виступила парнером Міжнародної виставки важкої техніки та обладнання - HEAVY DUTY/ ВАЖКА ТЕХНІКА.

12 березня 2018

НА ЧАСІ ЗАХИСТ ПРАВ ІНВЕСТОРІВ БУДІВНИЦТВА ЖИТЛОВОЇ НЕРУХОМОСТІ

Конфедерація будівельників України спільно з представниками профільного Комітету ВРУ та органів місцевого самоврядування, а також експертами і розробниками продовжує удосконалювати редакцію тексту проекту Закону України «Про захист прав постраждалих кредиторів будівництва житлової нерухомості».

10 березня 2018

ОСОБЛИВА ГЕОМЕТРІЯ

Район Ешампле, що розташований у центральній частині Барселони (Іспанія), вирізняється особливою організацією вулиць.

9 березня 2018

ЩО Ж ВАЖЛИВОГО ТА ЦІКАВОГО ВІДБУЛОСЯ У БУДІВЕЛЬНІЙ СФЕРІ ЗА ТИЖДЕНЬ?

Хоча цей робочий тиждень виявився занадто коротким, проте актуальних новин у галузі не поменшало. Що ж важливого та цікавого відбулося у будівельній сфері - знайомтесь у добірці КБУ.

8 березня 2018

ВІТАЄМО НАШИХ ПРЕКРАСНИХ ЖІНОК ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ, ЛЮБОВІ ТА КРАСИ!

6 березня 2018

«ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БУХГАЛТЕРА: ЯК МІНІМІЗУВАТИ НЕПРИЄМНОСТІ»

Запрошуємо 14 березня 2018 об 11 год. до медіа-зали КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) на податковий сніданок Фронт-офісу КБУ: «Відповідальність бухгалтера: як мінімізувати неприємності».

5 березня 2018

ПІДБІРКА МОЖЛИВОСТЕЙ У БУДІВЕЛЬНІЙ СФЕРІ

Понеділок! Час щось змінювати та працювати по-новому. А допоможе в цьому наша підбірка можливостей у будівельній сфері, які відкривають провідні компанії України.

4 березня 2018

КАЛЕНДАР БУДІВЕЛЬНИКА НА БЕРЕЗЕНЬ!

Весна відкрила новий будівельний сезон. А заплановані події КБУ на березень є гарним початком формування планів на місяць для успішних та активних.

3 березня 2018

ТРУДОВА МІГРАЦІЯ: ЧИ ЗАТРИМАЄ БУДІВЕЛЬНИКІВ В УКРАЇНІ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ!

Сьогодні трудова міграція розглядається як нова масштабна проблема в Україні. З браком кваліфікованих фахівців зіткнулися багато українських будівельних компаній.

2 березня 2018

ХІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ТЕХНІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «БУДІВНИЦТВО В СЕЙСМІЧНИХ РАЙОНАХ УКРАЇНИ»

Конфедерація будівельників України, як член оргкомітету, запрошує на ХІ Всеукраїнську науково-технічну конференцію «Будівництво в сейсмічних районах України», яка відбудеться 10-14 вересня 2018 р. у місті Одеса (пансіонат «Совіньон», провулок Южносанаторний, 2).

2 березня 2018

НАЙАКТУАЛЬНІШІ ПОДІЇ НА РИНКУ

Скільки випало снігу у перший день весни, стільки ж упродовж тижня відбулося актуальних подій на ринку. З найважливішими знайомтеся у добірці КБУ.

1 березня 2018

ТОП-10 НАЙБІЛЬШИХ ЗАКУПІВЕЛЬ РЕМОНТІВ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ПО УКРАЇНІ У 2017

Ініціатива CoST Ukraine​ провела дослідження і визначила десять найбільших закупівель ремонтів автомобільних доріг по Україні у 2017 році.

28 лютого 2018

ПЛАНУЄТЬСЯ ЗМІНА СПОСОБІВ ІНВЕСТУВАННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ БУДІВНИЦТВА

Пропозиції Конфедерації будівельників України мають врахувати при підготовці законопроекту реєстр. № 7084 від 06.09.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів незавершеного будівництва та майбутніх об'єктів нерухомості» до другого читання.

28 лютого 2018

ПЕРШИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ЖУРНАЛ У ВЕНТИЛЯЦІЙНІЙ ІНДУСТРІЇ - VENTS MAGAZINE!

Розвиток технологій у сучасному світі йде дуже швидкими темпами. Якщо ще зовсім недавно ми дивувалися першим смартфонам, то сьогодні поява електромобілів, роботів-андроїдів і штучного інтелекту вже сприймається нами як щось належне.

27 лютого 2018

ФАХОВЕ ОБГОВОРЕННЯ ЗМІН У ПРОЦЕСУАЛЬНОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ

2 березня 2018 року о 9 год. у конференц-залі Івано-Франківської ТПП (вул. Т. Цьоклера, 9А, 5 поверх, м. Івано-Франківськ) за інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться фахове обговорення змін у процесуальному законодавстві щодо судової підтримки міжнародного арбітражу та третейського судочинства: «Свобода вибору правил гри – не втрать своє право на арбітраж».

26 лютого 2018

ДОБІРКА ВАКАНСІЙ, ПРОПОЗИЦІЙ ВІД ПРОВІДНИХ КОМПАНІЙ

За що варто полюбити понеділок, так це за добірку вакансій, пропозицій від провідних компаній, які дають нові можливості розвивати кар'єру та отримувати цінний досвід в будівельній сфері.

24 лютого 2018

БУДІВЕЛЬНІ КОМПАНІЇ ПЕРЕХОДЯТЬ НА ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ

В Україні з’явилась перша компанія, яка сертифікувала виробництво несучих залізобетонних конструкцій (модулів) відповідно до норм і стандартів ЄС. Це член Ради директорів КБУ, Група компаній Royal House.

23 лютого 2018

АКЦЕНТУЄМО УВАГУ НА ПОДІЯХ РИНКУ

Цей тиждень був насиченим на різні галузеві події. Щоб не загубитися серед різноманіття новин, - пропонуємо добірку найактуальніших.

23 лютого 2018

ЗГАДАЛИ ГОЛОВНЕ - МАЙДАН, ГЕРОЇВ ТА МЕТУ

Показ короткометражних документальних фільмів з альманаху «Енциклопедія Майдану» українського режисера Сергія Лисенка; презентація фотопроекту «Революція Гідності: Обличчя»; виставка видатного художника-реставратора, іконописця Лева Скопа та дружня зустріч з відомими учасниками подій на Київському Майдані кінця 2013–початку 2014 років.

22 лютого 2018

МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА-ФОРУМ ВАЖКОЇ СПЕЦТЕХНІКИ (HEAVY DUTY)

13-15 березня 2018 року за підтримки Конфедерації будівельників України у «КиївЄкспоПлазі» (м. Київ, Салютна, 2Б) відбудеться МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА-ФОРУМ ВАЖКОЇ СПЕЦТЕХНІКИ (HEAVY DUTY).

22 лютого 2018

НАРЕШТІ - СМІТТЄВА «РЕВОЛЮЦІЯ»

Замість сміттєпроводів та брудних баків - роздільні контейнери: для скла, паперу, металу, пластику та органіки. З 1 січня 2018 року, згідно зі змінами до ЗУ «Про відходи», українці зобов’язані сортувати сміття, як і в усіх цивілізованих європейських країнах. Що ж заважатиме реалізації цього Закону, крім свідомості мешканців міст, яка спонукатиме їх до сумлінного сортування сміття?

20 лютого 2018

ЩО БУДЕ ІЗ ЗАРОБІТНОЮ ПЛАТОЮ У БУДІВНИЦТВІ?

Конфедерація та Мінрегіон 19 лютого провели засідання круглого столу з метою пошуку механізмів розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який відповідатиме вимогам сьогодення.

16 лютого 2018

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ: ОСОБЛИВОСТІ БУДІВЕЛЬНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ КОШТОРИСНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ ТА ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ В СУДОВОМУ ПРОВАДЖЕННІ

15 лютого 2018

РЕГІОНАЛЬНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ КБУ ВІДЗНАЧЕНО "ЗІРКОЮ КОНФЕДЕРАЦІЇ"

Під час засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України (14 лютого) за особливі заслуги, особистий внесок у розвиток галузі, високий професіоналізм почесною нагородою – "Зірка Конфедерації" – було нагороджено Леоніда Крючкова, регіонального представника КБУ в Одеській області, та Павла Головка, регіонального представника КБУ в Херсонській області.

14 лютого 2018

ОСНОВНІ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ ПРОФІЛЬНОГО КОМІТЕТУ ВРУ

На засіданні Ради директорів КБУ, 14 лютого, важливу інформацію про основні законодавчі ініціативи Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на поточний рік розповів Дмитро Андієвський, перший заступник голови Комітету.

14 лютого 2018

ВІТАЄМО НОВИХ ЧЛЕНІВ КОНФЕДЕРАЦІЇ – УСПІШНИХ КОМПАНІЙ З СУЧАСНИМИ АМБІТНИМИ ПОРИВАМИ!

14 лютого в Мінрегіоні відбулося перше засідання Ради директорів КБУ у 2018 році. Ми раді повідомити, що до лав Конфедерації прийнято нових членів, які налаштовані на відкрите, прозоре та надійне партнерство як з учасниками провідного будівельного об’єднання, так іншими гравцями ринку!

12 лютого 2018

ЯКІ МЕДІА-РЕСУРСИ КОНФЕДЕРАЦІЇ МОЖУТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЧЛЕНИ КБУ ДЛЯ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ СВОГО БРЕНДУ?

Свої новини, анонси, статті, запрошення на заходи чи іншу важливу інформацію для висвітлення на медіа-ресурсах надсилайте на електронну адресу: office@kbu.org.ua

9 лютого 2018

РІВЕНЬ КОРУПЦІЇ У БУДІВЕЛЬНІЙ ГАЛУЗІ

Серед найбільш корумпованих етапів реалізації проектів лишаються отримання узгоджень та дозволів від контролюючих органів, заключних дозволів та здача об’єкта в експлуатацію.

9 лютого 2018

РОБОЧА ГРУПА З ПРИЄДНАННЯ ДО ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ

14 лютого 2018 року об 11 год. у медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) відбудеться чергове засідання робочої групи з приєднання до електричних мереж, під час якого учасники обговорюватимуть пропозиції та зауваження до проектів нормативно-правових актів, які стосуються змін підключення до електромереж.

8 лютого 2018

ГОЛОВНЕ - НЕ БОЯТИСЯ ПОЗАПЛАНОВИХ ПЕРЕВІРОК

Експерти Фронт-офісу КБУ Наталія Куриленко і Тетяна Лисовець 8 лютого на податковому сніданку поділилися досвідом захисту платників податків під час проведення позапланових перевірок. Учасники мали змогу отримати відповіді на свої питання, фахову консультацію та багато іншої актуальної інформації.

7 лютого 2018

СВОБОДА ВИБОРУ ПРАВИЛ ГРИ – НЕ ВТРАТЬ СВОЄ ПРАВО НА АРБІТРАЖ

13 лютого 2018 року о 9 год. у залі «Колізей» ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33) за інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться захід, присвячений обговоренню нового Регламенту Міжнародного комерційного арбітражного суду

7 лютого 2018

КОНЦЕПЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ ДЕВЕЛОПЕРА, СПЕЦІАЛЬНА ПРОГРАМА ЛОЯЛЬНОСТІ ТА НОВІ МОЖЛИВОСТІ ОФІЦІЙНОГО САЙТУ КБУ

Щороку Конфедерація будівельників України проводить чотири ключові заходи. Влітку – День будівельника. Восени – Премія I build. Взимку – Зірки Конфедерації. А весною – це Дні девелопера.

5 лютого 2018

GREENVILLE: ВИСОКІ ВИМОГИ ДО БУДІВНИЦТВА ТА ДОТРИМАННЯ СТАНДАРТІВ ЖИТТЯ В ЕКОЛОГІЧНОМУ СЕРЕДОВИЩІ

«Greenville» - найуспішніший девелопер міста Львів. Збудовані компанією житлові комплекси «Добра оселя», «Місто трав» та «Greenville House» вперше на ринку продемонстрували європейську якість та новітній підхід до комфортного життя із збереженням екологічного середовища.

2 лютого 2018

ПОДАТКОВИЙ СНІДАНОК. ПОЗАПЛАНОВІ ПЕРЕВІРКИ: ПІДСТАВИ ПРОВЕДЕННЯ!

08 лютого 2018 об 11 год. у медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) відбудеться податковий сніданок Фронт-офісу КБУ.

Звіт 2017

Об’єднуємо провідних девелоперів та будівельників України

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент КБУ, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент Конфедерації будівельників України, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент
ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Юрій Сергійович
Сербін

Віце-президент КБУ

Юрій Сергійович
Сербін

Віце-президент КБУ

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Олексій Михайлович
Ландар

Представник КБУ в Полтавській області, Генеральний директор
ТЗДВ «Полтавтрансбуд»

Олексій Михайлович
Ландар

Представник КБУ в Полтавській області, Генеральний директор
ТЗДВ «Полтавтрансбуд»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Віктор Григорович
ЧОРНУХА

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Віктор Григорович
Чорнуха

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Акцентуємо увагу на подіях ринку

ІНОЗЕМНІ КОМПАНІЇ ЗАЦІКАВЛЕНІ В БУДІВЕЛЬНИХ ПРОЕКТАХ В УКРАЇНІ

На сьогодні кількість іноземних компаній, які почали працювати в Україні зросла. При цьому заходять на український ринок потужні будівельні компанії. Очікувано, що в 2018 році з'явиться багато нових брендів.

Як для національного підприємства, так і для зарубіжного інвестора умови ведення діяльності однакові. В Україні проектувати можна або за єврокодами, або за національними нормативами та стандартами. Проте, в зв'язку з тим, що Україна на сьогоднішній день не прийняла для себе процедуру проходження експертизи проектів, виконаних за єврокодами, і ми не маємо суб'єктів, які провадять таку експертизу, відповідно усі компанії проходять стандартну процедуру експертизи, отримання дозволу на будівництво.

Незалежно від того, що українські компанії мають і адмінресурс, і налагоджені зв'язки з місцевою владою, іноземні компанії не лише зможуть витримати конкуренцію, а й зададуть значної динаміки на ринку. Адже вони мають потужніші кредитні можливості, можуть запропонувати спеціальні програми на привабливих умовах. Проте, іноземні будівельні компанії зацікавлені у будівництві промислових, інфраструктурних та об'єктів громадського призначення. Ринок житлової нерухомості вони ще аналізують.

2 січня 2018

ТЕНДЕНЦІЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ТА ПРОГНОЗИ НА 2018

У 2017 році на фінансовому ринку спостерігалося пожвавлення кредитування. Суттєво збільшилася видача кредитів як фізичним, так і юридичним особам. У корпоративному сегменті найвищу активність виявили держбанки, що видавали кредити здебільшого стратегічним підприємствам, та іноземні фінустанови, які кредитували компанії з іноземними інвестиціями.

Також іноземним інвесторам дозволено здійснювати інвестиції на банківські рахунки забудовників для купівлі нерухомого майна без обов’язкового відкриття інвестиційних рахунків в уповноважених банках. Про це розповіла на засіданні Ради директорів КБУ 6 грудня 2017 року Елена Дмитриева (Olena Dmitriieva), член Ради директорів компанія ПАТ «КБ «Глобус».

За даними опитування НБУ про умови кредитування, 62% банків очікують на зростання видачі споживчих кредитів, 20% - збільшили схвалення кредитів малому та середньому бізнесу.

Експерти прогнозують, що курс на кінець 2017 року буде коливатися на рівні 27-29 грн/долар США. Також пані Олена повідомила, що банкірами висловлено прогнози щодо змін ключових показників протягом наступних 12 місяців. Зокрема на кінець 2018 року: МВФ – 27,4 грн/долар США; Міністерство фінансів – 29,3 грн/долар США.

Щодо останніх цікавих тенденцій, то у банківській системі спостерігається активне впровадження технологічних новинок, серед яких популярності набуває блокчейн.

"У вересні 2017 року Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) першою в світі перевела свою базу на блокчейн. І однією з перших в світі в жовтні поточного року почала переводити на блокчейн Державний земельний кадастр. До кінця року на блокчейн будуть переведені аукціони з продажу землі. Є проекти з впровадження блокчейна Міністерством юстиції", - зазначила Олена Дмітрієва.

12 грудня 2017

ЗІРКИ КОНФЕДЕРАЦІЇ!

Цього року Конфедерація будівельників України вперше проводить для членів КБУ неймовірний різдвяний івент – ЗІРКИ КОНФЕДЕРАЦІЇ, який покликаний підняти статус активних представників галузі, що на сьогодні є особливо важливим.

Кращих своїх партнерів Конфедерація відзначить символічними нагородами – ЗІРКАМИ КОНФЕДЕРАЦІЇ!

Запрошуємо 26 грудня о 17 год. розділити радість Різдвяного дива у колі друзів, колег та партнерів на закритому святковому банкеті.

Про деталі участі в заході звертайтеся за телефом (044) 200-04-52.

11 грудня 2017

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Ми на YouTube

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua

Залиште Ваше повідомлення