This version of the page http://vn.20minut.ua/Nashe-mynule (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-15. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Вінниця

Наше минуле

У Хмільнику рятуватимуть палац графа Ксідо. Шукають інвестора

photo_camera
Як Оводов для міста взяв кредит у банку США. Книга про минулі успіхи Вінниці

Понад 300 прізвищ людей вагомих у історії Вінниці показала у своїй новій книзі історик Тетяна Кароєва Це громадські...

play_circle_filled
Останні з «Собібора»: історія втечі Семена Розенфельда з табору смерті

Йому 95. І він один з трьох в’язнів табору Собібор, хто до цього часу ще живий. Вінничанину Семену Розенфельду 16 травня...

Розквіт та занепад «Росії». Яке майбутнє в найбільшого кінозалу Вінниці

Широкоформатне кіно, глядацька зала на 1200 місць — такою «Росія» в центрі Вінниці була до 1995 року. Зараз, цю гарну...

Одружилися у Берліні після Перемоги і дотепер разом – йому 100, їй 95

Михайлу Вороніну 21 вересня буде сто, його дружині пані Надії уже 95 Познайомилися у Берліні після капітуляції гітлерівців,...

Пройшов війну і дожив до 104 років: історія вінницького фронтовика Василя Орлова

Першого серпня Василю Орлову буде 105 років. Пройшов війну, як він каже, з перших хвилин. Чому перемогу святкував не 9 травня 45-го, а на три дні пізніше? Як іншим дожити до його років? Чи є у Вінниці старші за віком від нього?

Тест. Чи пам'ятаєте ви, як «діди воювали»?

У 2018 році відзначається 73 річниця перемоги над нацизмом. 20minut пропонує перевірити, як добре ви пам’ятаєте історію.

play_circle_filled Вінниця 1929 рік: Історики показали, як люди з транспарантами йшли у кіно

Центр історії Вінниці опублікував чергове історичне відео. На жаль, кінофільм "Злива", про який йдеться у ролику, втратився.

photo_camera play_circle_filled Що за дверима готелю, якому понад 100 років?

Уже цього року «Савой» стане апеляційним судом. На першому і другому поверхах будуть судові зали, а з третього по п’ятий — робочі кабінети. Семирічна реконструкція добігає кінця. Як готель виглядає усередині?

photo_camera Історичний «Діснейленд» пропонують зробити на Старому місті

У давні часи поблизу берегу Бугу, де зараз є Староміський міст, стояв на горі замок. Саме з цього місця, у 16 сторіччі розпочалася розбудова нової Вінниці. Але замчище зберегти не вдалося. Тому історики й архітектори пропонують створити на цьому місці копію, яка б стала туристичною «Меккою» та заміною поїздок на фонтан «Рошен».

play_circle_filled Як у Вінниці відзначали ювілей більшовицької революції. Історичне відео 1927 року

У мережі з'явилося чергове відео від Центру історії Вінниці. У кадрах рясно прибраний хвойними гірляндами готель "Савой" та святкова демонстрація.

photo_camera play_circle_filled Вінницькі катакомби. Руїни або туристична фішка?

Таємничі підземні ходи пронизують увесь центр Вінниці. Історія, якій понад 400 років, захована прямо під ногами вінничан І підземелля час від часу нагадує про себе проваллям посеред доріг. Таким чином, на днях знайшли старовинний тунель, яким у 17 сторіччі ходили ченці-домініканці Але щільна забудова новими торговими центрами та будинками руйнує унікальні пам’ятки Чи могли б ми їх врятувати та отримати нову фішку для туристів? Для прикладу, поляки у Любліні змогли

photo_camera «Древні ікони не можна вішати на стіни, як картини». Священик про антикварні святині

Ціни на антикварні ікони, що продають у Вінниці, сягають до кількох тисяч доларів. У більшості з них немає детального опису, лише орієнтовний вік. Одні збереглись добре, інші потребують реставрації. Ми відібрали п'ять найдорожчих ікон з фото й описами та розпитали священика, як церква ставиться до таких покупок.

photo_camera play_circle_filled Як Вінниця переживала війну: фото та відео з окупованого фашистами міста

Зі 100 тисяч вінничан, які жили у місті до війни, після окупації залишилось лише 27 тисяч. Як місто переживало важкі часи та що відбувалось в цей час на вінницьких вулицях.

play_circle_filled Визволення Вінниці в 44-ому: розповіді, документи і старі фото

Вінниця в 74 раз святкує визволення від німецьких загарбників Про ту страшну війну у Вінниці мало що зараз нагадує. Ми зібрали цікаві розповіді істориків і старі фотографії тих днів у березні 1944 року. Пропонуємо згадати як все було

Свіжий випуск

№ 24 від 13 червня 2018

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

  • phone_in_talk (0432) 555 -111
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up