Який вибрати хостинг: юа або закордонний?

Зазвичай вибір хостингу починається з запиту в пошуковику, наприклад хостинг юа. Якщо ви спочатку орієнтовані на роботу в Україну, то краще вибирати для вашого сайту український хостинг. При цьому є чимало українських провайдерів, які надають послуги, орієнтовані переважно на інші країни, тобто зарубіжний хостинг.

Слідуючи певним критеріям можна вибрати провайдера, який надає дійсно якісні послуги. Один з перших показників, за якими можна зіткнутися ще до того як ви замовили хостинг - непрофесійна служба технічної підтримки. Хороша техпідтримка працює цілодобово і своєчасно вирішує всі проблеми. Фахівці повинні відреагувати на ваш запит в ту саму хвилину, коли ви до них звернулися. Коли виникають проблеми з веб-ресурсом, кожна хвилина зволікання несе збитки. Подумайте, якщо техпідтримка викликає побоювання, і у вас є питання до її професіоналізму - чи варто ризикувати? Сайт повинен працювати цілодобово і провайдер бере на себе зобов'язання його підтримки вдень і вночі. Інакше, не варто зв'язуватися з компанією, яка продає хостинг, а потім залишає користувачів наданими самим собі.

Гострим питанням для хостингу юа є також наявність великої кількості початківців, нових компаній. Їх «хворе місце» - тарифи на послуги. Зазвичай такі компанії пропонують все за маленькі гроші або майже безкоштовний хостинг, який передбачає наявність прихованих платежів. Підсумок зазвичай сумний: ви чи переплачуєте, або отримуєте просто жахливий сервіс. Пам'ятайте, що хороша компанія пропонує «прозорі» тарифи, і готова відзвітувати за кожну гривню. Вам повинно бути ясно, які послуги входять в пакет, а за які стягується додаткова плата. Якщо у вас є якісь підозри в непорядності компанії, не ризикуйте, шукайте інші варіанти.

Швидкість і надійність серверного обладнання - ще один показник при виборі хостера. Як професійні провайдери, так і недосвідчені можуть мати невелику швидкість. Головне, щоб цей показник був оптимальним для роботи вашого веб-ресурсу. Тому в такому випадку важливо дізнатися відгуки клієнтів того чи іншого провайдера.

Який би ви хостинг не вибрали (юа або закордонний) ваш сайт повинен працювати без перебоїв і відповідати вашим запитам повністю.