This version of the page http://ictv.ua/fakty_week_10_years/ (104.25.203.29) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-13. The original page over time could change.
Факти тижня 10 років
ФАКТИ ТИЖНЯ

10 РОКІВ В ЕФІРІ
ФАКТИ ТИЖНЯ
вибір вашого десятиліття
Tweet
Пам'ятаю, наш шеф-редактор Віктор Варницький сказав: «Ну, головне протриматися хоча б три сезони». Тобто півтора року. Але, як бачите, вже відзначаємо десятиліття
«Напевно, ми завжди запам'ятовуємо переломні, знакові події нашого життя. А запуск підсумкової програми в лютому 2006 року був для мене саме таким, — розповідає Оксана Соколова, незмінна ведуча тижневика. По суті, це був великий експеримент. Я зібрала нову команду, ми самі розробляли формат. Ми тоді не знали напевно, чи вийде. Але ми горіли цією ідеєю і хотіли створити легкий, стильний, модний, гострий тижневик. Після першого ефіру відкоркували пляшку вина — за прем'єру. Пам'ятаю, наш шеф-редактор Віктор Варницький сказав: «Ну, головне протриматися хоча б три сезони». Тобто півтора року. Але, як бачите, вже відзначаємо десятиліття.
Якось я порахувала, що за ці роки ми зробили близько 450 випусків. Уявляєте собі різницю, скажімо, 400-го і першого? Це як першокласник і випускник. Але нині я дивлюся на те, що ми робили тоді, з легкою ноткою суму. Тому що за ці роки ми стали не лише більш фаховими. Здорового цинізму стало більше, ілюзій — менше.
Я досі пам'ятаю, як вперше стояла в студії «Фактів тижня» і слухала музику тієї нашої першої заставки. Вона відлічувала останні секунди перед виходом в прямий ефір. Було таке відчуття, що ось музика закінчиться, відкриється величезний завіса, і я опинюсь одна перед тисячами людей. Ось вони мовчки дивляться на мене: що ж цікавого я їм скажу? Від таких думок підкошувалися ноги. Тільки з часом я навчилася боротися з цим хвилюванням. Хоча тепер глядачів набагато більше. Уявляєте, тільки за минулий рік «Факти тижня» подивилося близько 30 мільйонів!»

ФАКТИ ТИЖНЯ — завжди свіжий і гострий погляд на життя в країні та у світі
ФАКТИ ТИЖНЯ
згадати все
2006
12 лютого. ФАКТИ ТИЖНЯ вперше виходять в ефір ICTV
2007
«Телетріумф». Перша перемога.
ФАКТИ ТИЖНЯ — найкраща аналітична програма року
2009
Вже друга перемога на «Телетріумфі».
ФАКТИ ТИЖНЯ — найкраща аналітична програма року
2010
ФАКТИ ТИЖНЯ — найкраща аналітична програма року
за версією «Телетріумф-2010»
2011
Одразу дві перемоги на «Телетріумфі»!
ФАКТИ ТИЖНЯ — найкраща аналітична програма року.
Оксана Соколова — найкраща ведуча
інформаційно-аналітичних програм

2013
ФАКТИ ТИЖНЯ виходять в ефір в оновленому форматі. Нова технологічна студія, найсучасніші цифрові технології та засоби зв'язку
2015
За рік ФАКТИ ТИЖНЯ
подивилося 30 млн людей
2016
10 років в ефірі
5 статуеток «Телетріумф»
Сильна команда
ФАКТИ ТИЖНЯ змінюються
разом з усією країною
Далі — лише найкраще
Ветерани ФАКТІВ ТИЖНЯ
Незмінний шеф-редактор ФАКТІВ ТИЖНЯ Віктор Варницький та кореспондент Володимир Соколов, якого навіть у Верховній Раді називають «ветераном тижневика», розповіли про те, як змінювалися ФАКТИ ТИЖНЯ протягом 10 років

Віктор Варницький, незмінний шеф-редактор тижневика
«Ми починали з програми тривалістю 26 хвилин, зараз хронометраж півтори години. Згадую перші сюжети лютого 2006 року — торгові війни з Росією, боротьба з корупцією, квартирні махінації, протести мусульман після публікацій в Данії карикатур на пророка Мухаммеда.
Ставку робили (і це лишилось незмінним) не на «говорящие голови», а на картинку, динаміку. На легкий, іронічний стиль подачі. Такими іронічними були у нас, наприклад, «цитати тижня». Фірмова страва, яка подобалась як глядачам , так і професіоналам. Кожен сюжет мав бути маленьким блокбастером.
Поступово збільшували хронометраж, команда поповнювалася новими сильними журналістами, режисерами, подача ставала більш сучасною та інтерактивною. Але головні принципи залишались незмінними: професіоналізм, чесність перед глядачем, неупередженість, сучасність, командність. І як бонус — почуття гумору і здатність до самоіронії
».

Володимир Соколов, спеціальний кореспондент
«Маленький кабінет три на два метри, в якому ведуча, редактор і я. Ось так колись починався тижневик. Ще три журналісти, які готували сюжети, сиділи спочатку в ньюз-румі програми «Факти».

Питаєте, що змінилося за 10 років? А нічого не змінилося! Взяти хоча б вічну тему виборів в Україні. За 10 років тільки Верховну Раду ми обирали чотири рази. У нас змінилося 7 спікерів парламенту, 5 прем'єр-міністрів. Були постійні виборчі кампанії і післявиборчі коаліціади, спікеріади, блокади та битви за портфелі! Тобто протягом десяти років ми висвітлювати фактично одні й ті ж самі події, в яких дуже часто навіть головні політичні герої не змінювалися».

Це був рентгенівський період для журналістів. Випробування на «вшивість». Ми його витримали
«Найважчим був 2013 рік і початок 2014-го, і не лише для нас, — розповідає Віктор Варницький. — Це був такий рентгенівський період для журналістів. Випробування на «вшивість». На здатність опиратися системі, подавати не інтерпретації, а реальну картинку, реальні події. Ми його витримали. Наші журналісти працювали на Майдані всі важкі дні і ночі. Мирослав Ганущак, Сергій Смальчук, Володимир Соколов, Максим Крапівний, Олександр Візгін… Кривавого ранку 20 лютого наша група теж знімала матеріал. І навіть засікла снайпера, який вів вогонь з готелю «Україна».
А потім була війна, яка багато чого змінила. У нас з'явилися військові кореспонденти, які ризикували і продовжують ризикувати життям на передовій. Станіслав Мельничук, Ярослав Мінервін, Юлія Плісенко. Наша безстрашна Таня Штан була у всіх гарячих точках цієї неоголошеної Росією війни. Її репортаж під час Іловайської трагедії я вважаю одним з найкращих військових репортажів. Якщо б він вийшов десь в США, претендував би на Пулітцерівську премію».
Tweet
Телебачення — це командна гра.
А перемагають в ній лише ті команди, які складаються із сильних індивідуальностей,
здатних грати спільно
- Віктор Варницький
ФАКТИ ТИЖНЯ — це…
© 2016 ICTV. Всі права захищено.
Текстові, графічні та відеоматеріали не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі.


FAKTU-WEEK.ICTV.UA


Made on
Tilda