This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/ (46.149.85.149) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-09. The original page over time could change.
Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради
Субота 09 червня 2018 р. 14:48 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Єдина країна
СБУ інформує
Чернігів, купуй рідне!
Для експортерів
Палац культури
Дошка пошани
Останні новини

Чернігівський міський голова про головні реформи в Україні

  Сучасний стан судової реформи, її проблеми, етапи, інструменти та стандарти безперебійного функціонування, а також перспективи та очікування від судової реформи обговорили на конференції «Господарська юрисдикція. Виклики сьогодення», що проходила 8 червня в Чернігові за участі представників органів міської державної влади та суддівського врядування.
  У заході, зокрема, взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
  - Як голова міської виконавчої влади, я хотів би бачити потужну державу, де усі гілки влади об’єднані однією метою - збудувати економічно потужну, дійсно суверенну державу з щасливими громадянами, - сказав міський голова на початку зустрічі. - Сьогодні реформи в Україні не в усіх аспектах гармонізують з тією моделлю, яка може працювати. Хоча це дещо не ваша проблематика, але я хочу, щоб ви почули, що досі жодна посадова особа не порахувала вартості заміни міських мереж та звідки брати на це кошти. Наразі ми не маємо навіть 1-2 відсотків коштів на вирішення цієї проблеми. І не маємо уявлення шляхів її вирішення. А це є підвалини держави, на які варто теж звертати увагу.
09 червня 2018 р.

Владислав Атрошенко: сплачені податки - це і є справжній патріотизм

  У Чернігові має з’явитися відділ аналітики та моніторингу надходжень до міського бюджету. Під час розширеної наради Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав доручення підлеглим пришвидшити цей процес, оскільки податки - це гроші, на які може жити і розвиватися місто. В умовах реформування податкової системи і скорочення там штатів, Чернігів має активно працювати у напрямку роботи з населенням щодо сплати податків.
  - Створення власного фіскального відділу на сьогодні наша необхідність. Звісно, у нього не буде повноважень податкової, бо законодавство нам цього не дозволяє. Але він має працювати аналітично та інформаційно. Я хочу, щоб ми продовжували роботу з населенням та пояснювали, що патріотизм, вишиванки без подальшої сплати податків - це неспівставні речі.
05 червня 2018 р.

Олімпійський день у Чернігові

08 червня 2018 р.

Відпочивати можна з користю: кожні вихідні цього літа у сквері Хмельницького!

08 червня 2018 р.

Амбулаторія поліклініки Чернігівської міської лікарні № 2 обслуговуватиме дорослих і дітей

08 червня 2018 р.

У Чернігові готують проект звернення до законодавчої та виконавчої гілки влади, щоб повернути електромережі у власність міста

08 червня 2018 р.

Зміни у русі громадського транспорту на час перекриття руху на перехресті вулиць Шевченка - О. Молодчого та вул. Незалежності

07 червня 2018 р.

ОСББ, що здійснюватимуть капремонт в рамках програми 70/30

07 червня 2018 р.

У Чернігові затвердили Правила користування міським електричним транспортом

07 червня 2018 р.

Вже більше тисячі чернігівських родин отримали допомогу при народженні дітей за міською Програмою

07 червня 2018 р.

У Чернігові заплановане перекриття вулиці Шевченка

07 червня 2018 р.
Актуально

Орієнтовний план основних заходів з 11 по 16 червня 2018 року

  11.06.18 - 09.00
  Нарада з керівниками структурних підрозділів міської ради з питань архітектури та містобудування, капітального будівництва і земельних питань
  Атрощенко О.А.
08 червня 2018 р.

Працює міський колл-центр: цілодобова гаряча телефонна лінія, сайт і мобільний додаток

  Електронна адреса сайту міського колл-центру – http://chmkc.com.ua/
 
  Номер телефону гарячої лінії міського колл-центру у Чернігові – 0-800-50-93-50. Дзвінки безкоштовні. Контакт-центр працює цілодобово.
01 червня 2018 р.

Разова матеріальна допомога від міста надається тільки у випадках, викликаних надзвичайними обставинами

  Шановні чернігівці!
  Звертаємося до Вас з приводу розповсюдження окремими політичними партіями неправдивої та недостовірної інформації про видачу Чернігівською міською радою всім бажаючим коштів у розмірі 1000 грн.
 
  Насправді матеріальна допомога надається виключно громадянам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі, що викликане надзвичайними обставинами. Такими обставинами є пожежа, якою завдані збитки житлу, майну або здоров’ю, тривале тяжке захворювання або оперативне лікування, яке вимагає значних фінансових затрат, поранення для учасників АТО, тощо.
13 квітня 2018 р.

50% чернігівців вважають, що місто розвивається в правильному напрямку (Рейтинг міст України, частина 1)

  Результати червертого щорічного Рейтингу міст України, який проводиться соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення «IRI» (Міжнародного республіканського інституту), представив 27 березня в Чернігівській міській раді заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.
 
  Він повідомив, що буквально цієї п’ятниці, 23 березня, в Києві був презентований цей четвертий муніципальний звіт. Опитування проводилося з 20 січня по 10 лютого 2018 року методом face-to-face-інтерв'ю на дому. У Чернігові було опитано 800 респондентів. Цільова аудиторія - це постійні жителі міста віком від 18 років і старші. Вибірка є репрезентативною за статтю та віком. Згідно даних ЦВК було обрано мінімум 50 дільниць і в кожній з них опитана певна кількість людей.
27 березня 2018 р.

Чи стикались Ви із бюрократичними перепонами в Чернігові при веденні вашого бізнесу? Опишіть ситуацію

  За підсумками опитування підприємців міста, що проходить на офіційному веб-порталі міської ради на питання «Що заважає Вашому бізнесу у Чернігові?» 8 % респондентів вказали на бюрократичні перепони. З метою більш поглибленого аналізу цієї проблематики створюється он-лайн сервіс «Гаряча кнопка», де підприємці міста можуть повідомити про випадки бюрократизму у структурних підрозділах міської ради або інших інстанціях державних органів.
05 березня 2018 р.

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

  Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.
  Його мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.
05 березня 2018 р.

Рішення журі повторного відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України

  Журі повторного відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України вирішило:
22 лютого 2018 р.

Чернігів – 2017: розвиток та оновлення міста

  За 10 місяців 2017 року загальний обсяг бюджету міста Чернігова за доходами досяг рівня 2,6 млрд грн. Обсяги надходжень аналогічного періоду минулого року збільшено на 796 млн грн або на 44,9 %. Збільшувались як обсяги власних надходжень (у 1,3 рази або на 277,2 млн грн), так і офіційні трансферти (у 1,6 рази або на 518,8 млн грн) з державного та обласного бюджетів.
 
  За 10 місяців 2017 року до загального фонду міського бюджету міста Чернігова мобілізовано 1 079,3 млн грн власних та закріплених надходжень. Слід зазначити, що власні надходження за 10 місяців 2017 року перевищили річні надходження за минулий 2016 рік на 80,2 млн гривень. До кінця року очікується отримати до загального фонду міського бюджету майже 1,3 млрд гривень, що значно перевищить фактичні показники минулого року (на 295,6 млн гривень).
12 грудня 2017 р.

Чернігівська міська рада оприлюднює проект реконструкції Алеї Героїв

  Чернігівська міська рада оприлюднює проект реконструкції Алеї Героїв (бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі). Зараз стан наявного там покриття з ФЕМ і асвальтобетону потребує заміни, також потребують поновлення підпірні стінки (облицювання), фонтани, газон, квітники та деякі рослини. Існуюче огородження ділянки педуніверситету, що межує з бульваром, не відповідає сучасним вимогам.
22 листопада 2017 р.

Проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу викладений в загальний доступ для ознайомлення чернігівців

  Чернігівська міська рада оприлюднює для загального доступу і вивчення чернігівцями проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу (юридично це - парк ім. Коцюбинського). Автор і розробник - ТОВ "СІТІ-ПРОЕКТ" (м. Чернігів). На сьогодні цей проект погоджений Національним архітектурно-історичним заповідником "Чернігів Стародавній", Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та Міністерством культури України. Остаточний висновок комплексної експертизи щодо проекту буде надаватися після внесення в документацію всіх змін і доповнень, у тому числі за результатами громадських слуханнь, які призначені на 8 грудня.
21 листопада 2017 р.

Проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу (частина 2: візуалізація)

  Чернігівською міською радою вже викладений в загальний доступ розроблений архітектурною майстернею проект капітального ремонту парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові ("нижньої" частини Валу). Пропонуємо також ознайомитися з візуалізацією цього проекту.
21 листопада 2017 р.

З 3 квітня Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова буде надавати відомості про склад сім'ї та/або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб

  З 3 квітня надання відомостей про склад сім'ї та/або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб буде здійснюватися:
  - управлінням адміністративних послуг Чернігівської міської ради на віддалених робочих місцях адміністраторів за адресами комунальних підприємств Чернігівської міської ради: "Деснянське", "Новозаводське", "ЖЕК 10", "ЖЕК 13" за даними реєстру територіальної громади міста Чернігова та картотек з питань реєстрації фізичних осіб на території міста Чернігова, які знаходяться у його розпорядженні (на балансі) та були передані управлінню адміністративних послуг Чернігівської міської ради відповідними житлово-експлуатаційними організаціями, підприємствами, установами та організаціями.
29 березня 2017 р.

Між міською владою та перевізниками підписаний Меморандум про зобов’язання

  Сьогодні на засіданні виконкому Чернігівської міської ради прийняте рішення про підвищення вартості проїзду в міському громадському транспорті до 4 грн з 1 квітня.
 
  Сума прийнята як компроміс між інтересами перевізників, які працюють в умовах постійно і значно зростаючих цін за всіма статтями витрат, і фінансовими можливостями більшості чернігівців.
 
  Одночасно з прийняттям такого рішення на вимогу міського голови Владислава Атрошенка між перевізниками та міською владою був підписаний Меморандум про ті зобов’язання, які беруть на себе перевізники.
24 березня 2017 р.

Звіт про реалізацію проектів Громадського бюджету Чернігова в 2016 році

  Згідно з рішенням Чернігівської міської ради в 2016 році на фінансування проектів “Бюджету участі” було виділено 1% власних надходжень міста - 6,4 млн грн. Чернігівці підготували та подали на розгляд робочої групи 75 проектів. Після їх розгляду до голосування було допущено 64 проекти. В голосуванні взяло участь понад 21 тисяча чернігівців.
14 лютого 2017 р.

Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат: інформація для офіцерів запасу

  Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат запрошує офіцерів запасу та громадян, які мають спеціальності, споріднені з військовими, для прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу. Грошове забезпечення офіцерів Збройних Сил України – від 9 000 грн. на місяць. Звертатись за адресою: м. Чернігів, вул. О. Молодчого, 15, каб. 307.
18 липня 2016 р.

Військова служба за контрактом: спрощений порядок прийняття і збільшена зарплата

  З метою виконання завдань та відновлення боєздатності Збройних Сил України районні військові комісаріати Чернігівської області проводять набір громадян України віком від 18 до 60 років на військову службу за контрактом і резерву Збройних Сил України, до навчальних військових частин Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ, Повітряних сил та інших військових частин на посади рядового, сержантського та старшинського складу.
20 січня 2016 р.

Informative message

One of the priority tasks in the work of Chernigiv Mayor Vladyslav Atroshenko is the construction of ...
30 грудня 2015 р.

Побудова сміттєпереробного заводу – серед пріоритетних завдань Владислава Атрошенка

  Одним із пріоритетних завдань роботи Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка є побудова сміттєпереробного заводу на території полігону в мікрорайоні Масани.
  Для того, щоб забезпечити прозорість та відкритість процесу залучення інвестора, на доручення міського голови Атрошенка В. А. надаємо наступну інформацію:
30 грудня 2015 р.

Інформація щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

  Інформація щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції
  Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням, слід звертатися: за телефоном УРЯДОВОЇ «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ» (БЕЗКОШТОВНО): 0800 507 309
23 липня 2014 р.

Безоплатна правова допомога

  Чергова частина Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька 39, каб. № 715. Звернутися до Центру можна цілодобово за єдиним номером з надання безоплатної вторинної правової допомоги 0-800-213-103.
14 жовтня 2013 р.

Анонс

16-17 червня - фестиваль пляжного спорту "Beach games Chernihiv"


9-10 червня - культурологічно-просвітницький проект «ChAC»


9 червня - Chernihiv salsa orchestra fest


Міський Палац культури: репертуар на червень


Молодь Чернігова запрошується до табору «Перехрестя-Юнь-2018»


До уваги власників автотранспорту


Пілотний проект "Шлюб за добу"


Опитування щодо розвитку бізнесу в Чернігові

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.