This version of the page http://www.business.ua/biznes/item/2000-zarady-krasy (31.131.22.105) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-06-01. The original page over time could change.
Заради краси
100 Бізнес амбасадорів україни Бізнес 100 Історії що надихаютьInvest in New Ukraine

Точка зору бізнесу

  • Віталій Ільченко
    “Інститут здоров’я рослин”: від науки до технології
  • Сергій Терещенко
    Як віртуальна реальність дозволяє реальному бізнесу збільшувати продажі
  • Олексій Погорєлов
    П’ять трендів, які визначають розвиток принту цього року
Понедельник, 11 декабря 2017 08:19

Заради краси

Юлія Романенко, директор з корпоративних комунікацій L’Oreal Україна

Компанія L’Oreal Україна активно розвиває глобальні соціальні програми в Україні, підтримує сталий розвиток та імпакт-інвестування. Про стратегію та тактику соціальних змін, результати та плани розповіла Юлія Романенко, директор з корпоративних комунікацій L’Oreal Україна

— Компанія активно підтримує соціальні ініціативи. Які з них стали найбільш значущими на світовому рівні і які ви відзначили б в Україні?
— У 2013 р. група компаній L’Oreal розпочала реалізацію програми сталого розвитку “Ділячись красою з усіма” (Sharing Beauty With All), прагнучи поширити її на весь виробничо-збутовий ланцюжок.

Програма діє у чотирьох напрямках — Стале Виробництво, Сталий Розвиток, Сталі Інновації та Сталий Спосіб Життя. L’Orеal вже реалізувала половину визначених до 2020 р. планів, пройшовши через істотні зміни на шляху до своєї амбітної мети.

Наприклад, 2016 р. став для нас дуже важливим — ­ми багато чого досягли, зокрема, в інноваційній діяльності та сталому виробництві. Ми доклали чимало зусиль у цих сферах, щоб підвищити екологічність та соціальну орієнтованість нашої продукції, а також радикально знизити вплив нашого виробництва на довкілля.

Ключовим досягненням стало те, що ми за чотири роки до запланованого терміну навіть перевершили плани щодо зниження викидів CO2 (вже на 60%).

Це результат титанічної роботи всіх відділів компанії, а також своєрідний сигнал про те, що зростання нашого виробництва не призведе до все більшої шкоди природі. Ми працюємо в цьому напрямку самовіддано, як ніколи, адже зміна клімату є серйозною проблемою, що істотно впливає на найуразливіші прошарки населення.

Багаторічна робота нашого відділу досліджень та інновацій, спрямована на зменшення шкідливого впливу на довкілля та охорону біологічного роз­маїття, дуже плідна. Зокрема, ми плануємо виготовляти продукцію, що більшою мірою піддається біологічному розкладанню та містить більше натуральних інгредієнтів.

Політика сталої інноваційної діяльності дає нам змогу підходити до розв’язання проблеми більш творчо, наприклад, у випадках, коли потрібно замінити синтетичні активні інгредієнти на натуральні, зберігаючи ефективність продукту. Все це дуже важливо для споживачів.

Разом з відділом досліджень та інновацій цю нову парадигму взяла на озброєння й наша команда маркетологів, адже під час проектування та створення продукту екологічні й соціальні наслідки мають такий самий пріоритет, як і будь-які інші.

Отже програма “Ділячись красою з усіма” стала джерелом значних та тривалих змін у наших процесах проектування, виготовлення, комунікації та збуту продукції. Вона також призвела до значних культурних зрушень у компанії — у подоланні труднощів, що виникають, задіяні всі наші співробітники, які бажають зробити власне життя більш значущим.

Цього року в Україні ми запустили програму “Краса для всіх”, яка спрямована на те, щоб надати найбільш вразливим верствам суспільства можливість отримати професію у сфері краси, а саме перукаря, візажиста або майстра з манікюру.

Нашим партнером стала громадська організація “Ла Страда — Україна” та жінки, які постраждали від домашнього насильства. Курс перукарської майстерності відвідали 14 жінок, семеро з них вже працевлаштовані.

— Які підсумки соціальних ініціатив компанії за останні два роки?
— Наразі рік ще не закінчився, результати будемо мати в I кварталі наступного року, тому поки що можу говорити лише про досягнення 2016 р.

Знизивши викиди CO2 на своїх підприємствах та розподільчих центрах на 67% в абсолютному вираженні проти 2005 р., компанія L’Oréal перевиконала план за чотири роки до запланованого терміну.

Водночас обсяг виробництва було збільшено на 29%. Група у такий спосіб підтвердила свою здатність поєднувати економічне зростання з амбітними зобов’язаннями щодо охорони довкілля.

Понад 80% продукції, що вийшла на ринок у 2016 р., є більш екологічною або соціально-орієнтованою (проти 74% у 2015 р.). Тепер під час створення або оновлення продукту на додачу до характеристик та рентабельності береться до уваги і його внесок у сталий розвиток.

67533 — саме стільки осіб з уразливих груп населення було працевлаштовано завдяки одній із програм L’Orеal у 2016 р. (проти 60600 у 2015 р.). Мета на 2020 р. —
100000 осіб. У 2016 р. для значно більшої кількості брендів група провела оцінювання власного екологічного та соціального впливу.

У 2016 р. та вже і у 2017 р. L’Orеal здобула рейтинг “потрійне “А” від організації CDP з найвищим балом за трьома напрямами: охорона клімату, раціональне користування водними ресурсами та боротьба з вирубкою лісів. Лише дві компанії поміж майже 3000 в усьому світі було так відзначено у 2016 р.

— Хто ініціює в компанії соціальні проекти і як проходить їх затвердження?
— Великими соціальними проектами компанії зай­мається глобально “Фундація Л’Ореаль”, яка була заснована у 1998 р.

Ми маємо дві основні глобальні соціальні ініціативи — програма “Краса для всіх”, що була розпочата, як уже зазначалося, у цьому році вже і в Україні, та програма “Для Жінок у науці”, старт якої заплановано в нашій країні на 2018 р.

Програма “Для жінок у Науці” у наступному році буде відзначати двадцяту річницю існування в світі. Вона була започаткована разом з ЮНЕСКО. Її мета — підтримати молодих жінок-вчених, тому що досі відмічається гендерна нерівність у науковій сфері.

— Як мотивувати команду й український бізнес до реалізації соціальних ініціатив? Чи готово наше бізнес-середовище до імпакт-інвестування?
— Мені приємно відмітити, що багато дівчат та хлопців з нашого офісу готові співпрацювати на волонтерських засадах. Наша компанія давно працює за технологіями імпакт-інвестування, і я вірю, що за цим майбутнє.

Сучасні покоління все більше й більше готові розвивати бізнеси не заради прибутків, а заради змін середовища і формування нових цінностей.

— Розкажіть про плани компанії по реалізації HR- і соціальних проектів на 2018 р. Чи є п’ятирічна стратегія розвитку і які її основні пункти?
— HR-підрозділ у нас дуже активний. Це стосується як глобальної команди, так і локальних команд у країнах, де є наші філіали.

Щодо соціальних ініціатив, які реалізуються нашою командою, то це, звісно, День Соціальної відповідальності (Citizen Day). Це один день, який майже одночасно влітку проводиться нашими філіалами по всьому світі.

День, який усі співробітники офісу присвячують різним соціальним ініціативам — це може буди прибирання парків, фарбування парканів або допомога літнім людям чи дітям у дитячих будинках.

Щодо внутрішніх проектів, в нас теж заплановано багато різних ініціатив. В L’Oreal існує глобальна програма Share&Care, яка працює на користь співробітників та запроваджує цілу низку соціальних ініціатив.

Вона має чотири напрямки: здоров’я, добробут, материнство та якість життя, та уособлює багато переваг — це скорочені робочі дні, оплачувана та додаткова відпустка по догляду за дитиною, гнучкий графік роботи, медична страховка, якісні тренінги, компенсації обідів тощо.

Дополнительная информация

  • Номер: Бизнес №49-50 от 11.12.2017
Прочитано 162 раз

Похожие материалы (по тегу)

  • Перемогти вразливість
  • Кращі роботодавці України
  • Від HR-менеджера до HR-лідера нової генерації
  • HR-професіонал в епоху штучного інтелекту
  • Інвестиції у майбутнє
Другие материалы в этой категории: « Енергія майбутнього “Ми вирішили організувати навчальний центр і самостійно готувати для себе кадри” »
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии
Наверх
ШАРЖІ 
НОВИНИ компаній
  • 24.05.2018
    Світові лідери думок визначатимуть майбутнє в Каневі
  • 24.05.2018
    Существуют способы использовать хаос во благо!
  • 24.05.2018
    Лідерство та успіх в умовах хаосу
  • 24.05.2018
    Международная конференция "От хаоса к совершенству"
  • 23.05.2018
    Mastercard запускає ініціативу Accelerate, яка продовжить розвивати потенціал фінтеху
ДІЛОВИЙ календар
« Июнь 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
КОЛУМНІСТИ БІЗНЕСУ

Стати колумністом

Раз на тиждень ми відправляємо дайджест з найцікавішими та актуальними матеріалами.