This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=23 (127.255.255.255) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-25. The original page over time could change.
Cost - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

COST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST) – це добровільна багатонаціональна ініціатива, основною метою якої є підвищення прозорості та підзвітності будівельних проектів, фінансування яких проводиться із залученням бюджетних коштів та за рахунок не бюджетного фінансування (інвестиції, позики МФО, тощо).

Наріжним каменем CoST є переконання, що всі процеси у будівельному секторі мають бути прозорими для громадськості та ефективними для держави та бізнесу, для чого використовується багаторівневий підхід зацікавлених сторін.

Суть CoST полягає у роботі Консультативно-наглядової групи (КоНГ), яка складається з представників органів державної влади, громадського середовища та бізнес-сектору. Саме це дозволяє створити підзвітний механізм, який спирається на існуючі державні інститути, правила і вимоги для прозорості та підвищення якості будівництва.

Із листопада 2013 року до CoST приєдналося Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор). Утім активно програма запрацювала у 2015-му, із підписанням між Міністерством інфраструктури України, міжнародним Секретаріатом CoST та Укравтодором тристороннього меморандуму, відповідно до якого у дорожньому секторі з’явилися 4 пілотні проекти тестування стандартів CoST. КоНГ здійснює нагляд за процедурою розкриття відомостей про реалізацію пілотних проектів, зокрема за якістю інформації, що оприлюднюється.

Конфедерація будівельників України, як найбільше об'єднання представників будівельної галузі, долучилася до створення українського національного секретаріату CoST і є його невід’ємною частиною.

Наразі у роботі КоНГ беруть участь:

- Міністр інфраструктури України Володимир Омелян;

- Заступник Міністра інфраструктури України – керівник апарату Дмитро Роменський;

- Радник Міністра інфраструктури України Олексій Соболев;

- керівник відділу бюджетної політики Центру політичних студій та аналітики «Ейдос», партнер International Budget Partnership в Україні, Член робочої групи при Міністерстві фінансів «Прозорий бюджет» Володимир Тарнай ;

- голова секретаріату громадської спілки «Моя Дорога» Роман Ходак ;

- директор програми інноваційних проектів Трансперенсі Інтернешнл Україна Віктор Нестуля ;

- виконавчий директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич.

- бізнес-омбудсмен, почесного члена КоНГ із правом дорадчого голосу Тетяна Коротка.

- -виконавчий директор Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП), Заслужений працівник транспорту України Олена Медведєва.

- голова Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців транспорту «Федерація роботодавців транспорту України», у CoST представляє гілку бізнесу, Орест Климпуш.

28 грудня 2015 року представники КоНГ обрали Наталію Форсюк директором національного секретаріату CoST.

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua