This version of the page http://lucl.kiev.ua/index.php/217-21-kvitnia-2015 (127.255.255.255) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-23. The original page over time could change.
«Чорнобиль… Біль і пам'ять вічні»
Мобільна версія Версія для слабозорих

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

«Чорнобиль… Біль і пам'ять вічні»

21-04-2015 У читальній залі до 30 квітня діятиме виставка літератури «Чорнобиль… Біль і пам'ять вічні». До уваги користувачів пропонуються свідчення учасників подій, які містяться у книгах, мемуарах, дослідженнях і публікаціях.

 

У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відкрилася постійно діюча виставка-пам’ять «Третє десятиліття після Чорнобиля», на якій представлено книжки та публікації з періодичних видань відділу. Матеріали цієї виставки впродовж року будуть щомісячно оновлюватися.

Страшна Чорнобильська трагедія 29 років відгукується у серцях українців гірким смутком, скорботним болем, невимовною тугою. Говорять, що з роками біль притихає, але в пам'яті народу ця страшна подія закарбувалася назавжди. Чорною стрічкою вона перетнула життя мільйонів. Одна мить змінила долі міст, сіл, людей, підприємств, перекреслила все нажите, винесла вирок багатьом долям. Нанесла фізичних і духовних ран, які не загояться ніколи. День Чорнобильської трагедії оголошено Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф не тільки в Україні, а й у державах - учасницях Співдружності Незалежних Держав. А Генеральна Асамблея ООН оголосила 2006-2016 роки Десятиліттям реабілітації і стійкого розвитку постраждалих регіонів, під час якого всі заходи повинні бути спрямовані на повернення постраждалого населення до нормального життя. Час іде. Але чорнобильські дзвони не замовкають. Вони нагадують: не можна ставити крапку на українській трагедії, що набула світового масштабу.


Powered by Web-It.kiev.ua