This version of the page http://vnz.org.ua/novyny/nauka (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-07. The original page over time could change.
Наука - Вища освіта

Анонси

Міжнародний фонд «Відродження» проводить конкурс на стажування студентів в аналітичних центрах
Стажування студентів вищих навчальних закладів України в Національному банку України
Тут може бути анонс Вашого заходу.

Наука

Стипендія Президента молодим науковцям НАН призначатиметься на 2 роки та надаватиметься за прозорішими правилами

Стипендія Президента для молодих науковців Національної академії наук відтепер призначатиметься точно на 2 роки, а граничний вік отримання стипендії для докторів наук (та отримувачів, які навчаються у докторантурі) піднято з 35 до 40 років.

Кабміном посилено відповідальність за академічну недоброчесність

Уряд посилив відповідальність за порушення академічної доброчесності під час отримання вченого звання – окремо уточнено, що за таке порушення не лише відмовлятимуть у присвоєнні звання, а й позбавлятимуть його. Відповідну постанову було прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 25 квітня 2018 року.

У НФаУ відбулася XXV Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та студентів «Актуальні питання створення нових лікарських засобів»

Конференція пройшла 18-20 квітня 2018 р. До заходу було опубліковано збірник матеріалів із 524 наукових робіт та підготовлено понад 250 наукових доповідей.

У НФаУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю

12 – 13 квітня 2018 р. на базі Національного фармацевтичного університету відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Синтез і аналіз біологічно-активних речовин і лікарських субстанцій», присвячена 80-річчю з дня народження доктора фармацевтичних наук, професора Гайдукевича Олександра Миколайовича.

Науковців відзначили преміями «Web of Science Award 2018»

9 українських вчених, 14 вишів та наукових установ, а також 1 журнал нагородженні премією «Web of Science Award 2018». Її в Україні вже вдруге вручає разом з МОН, НАН та МОЗ міжнародна видавнича компанія «Clarivate Analytics», якій належить платформа Web of Science.

Розмір Премії Кабміну за інновації цього року можуть збільшити вдвічі – уже визначено 5 робіт-претендентів на неї

Цього року 5 наукових робіт можуть отримати Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій. Відповідну рекомендацію ухвалив Комітет з присудження Премії сьогодні, 11 квітня 2018 року, під час засідання у приміщенні МОН.

Міносвіти закликає українських вчених не поспішати витрачати власні кошти і подаватися на грант

Українські науковці можуть отримати фінансування на патентування своїх винаходів – за ініціативи МОН відповідні гранти виділяються через Український науково-технологічний центр (УНТЦ).

МОН залучає більше ресурсів для перевірки на плагіат, - підписано меморандум з компанією “Антиплагіат”

На найближчі 7 років українські виші отримають безкоштовний доступ до ще одного сучасного сервісу перевірки наукових робіт на плагіат.

Міносвіти ініціюватиме збільшення грошової нагороди лауреатам премії Президента України для молодих учених

Міністерство освіти і науки України ініціюватиме збільшення грошової винагороди, яку отримують молоді вчені-лауреати премії Президента України.

Схвалено проект документа, за яким відбиратимуть членів НАЗЯВО

Конкурсна комісія з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти схвалила проект Положення про конкурс, за яким відбиратимуть членів Нацагентства. Відповідне рішення було прийняте під час другого засідання комісії.

Науковців вводять в оману, пропонуючи опублікувати статті у підробних виданнях, що нібито входять до Scopus та Web of Science

Під час розгляду атестаційних справ здобувачів вчених звань у МОН було виявлено, що деякі здобувачі публікують свої наукові результати у «ФЕЙКОВИХ» виданнях, перелік яких розміщений на web-сайті Міжнародного агентства з розвитку культури, освіти та науки (http://iadces.com/ru/).

Базове фінансування у вишах на науку йтиме на проведення пріоритетних досліджень, оновлення обладнання та зарплату

«Ми плануємо, що до Дня науки в травні основні документи для атестації наукової діяльності вишів будуть затверджені Урядом».

Доступ до Scopus і Web of science за кошти бюджету буде в усіх провідних вишах та наукових установах України, - Міносвіти

МОН розглядає можливість того, щоб забезпечити передплату на бази Scopus і Web of science не тільки для своїх вишів та наукових установ, а й для інших закладів.

Ми робимо все для того, щоб виші почали отримувати базове фінансування на науку вже з 2019 року, – Лілія Гриневич

МОН виступає з принциповою позицією, що виші мають отримувати, окрім конкурсного, ще й базове фінансування науки на підставі незалежної оцінки.

Маємо створити всі умови, щоб українські вчені не покидали країну – Президент на зустрічі з обдарованою молоддю

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з обдарованою молоддю наголосив на необхідності створення умов, щоб українські вчені не покидали Україну і не виїжджали працювати за кордон.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Новини партнерів:

загрузка...
Loading...