This version of the page http://media.mabila.ua/ua/articles/who-3G-extreme/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-05-06. The original page over time could change.
«Хто за 3G крайній?», або «Таки дочекалися!» / Мабіла.Медіа
Мабіла Мабіла.Маркет Мабіла.Медіа Мабіла.Форум Мабіла.Софт Мабіла.Енциклопедія Мабіла.MMS Мабіла.Пошта
Неділя, 6 травня 2018 Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

Мабіла.Медіа / Статті / «Хто за 3G крайній?», або «Таки дочекалися!»

Новини


Статті


Програмне забезпечення
Дослідження
Техноманія
Цифрові фото-відеокамери
Аналітика
Репортажі
VIP-інтерв'ю
Колонка редактора

Огляди


RSS
Підписка на новини
Листопад, 2008 р.
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

«Хто за 3G крайній?», або «Таки дочекалися!»

Этот материал на русском языке
Коментарі 04.11.2008

Урядовці України, нарешті домовилися між собою щодо радіочастот, необхідних для мобільного зв'язку стандарту UMTS (3G), а отже, вже незабаром (хочеться в це вірити), в Україні розпочнуть роботу кілька мереж  мобільного зв'язку стандарту UMTS.

Наша держава тривалий час не хотіла одержувати гроші з повітря, але все-таки здоровий глузд переміг, і наші оператори вже незабаром зможуть взяти участь у тендері на одержання ліцензій на 3G-зв'язок. І це не порожні слова, а реальний стан речей на ринку, оскільки Міністерство зв'язку нарешті-то домовилося з нашими військовими, які так завзято не хотіли звільняти потрібні частоти зі свого користування. Як говорить всім відома фраза — «Крига скресла, панове...»

Думаю, не варто розповідати всю передісторію операторських баталій за UMTS-ліцензії. Оскільки кожен, хто хоч трохи цікавиться станом справ на ринку, вже неодноразово чув про перенесення тендера, про труднощі з конверсією (одне слово чого варте — прим. ред.), але якщо хтось все-таки не в курсі, то деталі можна довідатися в нашій попередній статті, що передувала цій темі.

22 жовтня 2008 року постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» затверджено зміни, що вносяться до Плану використання радіочастотного ресурсу України. Саме в цих змінах йдеться про передачу необхідних частот операторам мобільного зв’язку. Прийняття цього документа, є значущою подією і для вітчизняної галузі телекомунікацій, і загалом для держави. Це значно прискорить процеси впровадження в Україні перспективних радіотехнологій, зокрема мобільного зв’язку третього покоління (3G, стандарт UMTS) і технології широкосмугового доступу до Інтернет WiMAX.

Як заявив Олег Проживальський, заступник міністра транспорту та зв’язку, попри всі складнощі переговорів, з військовим відомством досягнуто домовленості про переведення діючих смуг радіочастот під рухомий зв'язок третього покоління.

За протокольним дорученням уряду, протягом місяця Міністерство оборони, Міністерство транспорту та зв'язку і Національна комісія з питань регулювання зв'язку мають погодити можливість використання радіочастотного діапазону, а також розпочати тендер з видачі ліцензій на технології 3G-стандарту UMTS та WiMAX. До речі, країни Євросоюзу та сусідні з Україною держави (за винятком Білорусі) здійснили видачу ліцензій на впровадження радіотехнології цифрового стільникового зв‘язку UMTS.

Якщо це дійсно відбудеться, і вже до кінця цього року буде проведено тендер, то наші оператори вже зараз повинні всіляко готувати свої мережі. Щоб довідатися, хто з операторів братиме участь у тендері, і який ступінь готовності їхніх мереж, ми задали їм наступні запитання:

1.  Чи буде компанія брати участь у тендері на придбання ліцензій UMTS?
2. Наскільки готова мережа оператора до надання своїм абонентам
послуг 3G-зв'язку?
3. Які нові послуги готовий запропонувати своїм абонентам оператор,
після запуску мережі 3G?

— Так, ми не відмовляємося від участі в тендері.

— Наша мережа працює на IР-транспортній платформі (яка на сьогодні є найбільш прогресивною в Україні), і після дообладнання мережі базовими станціями, антенами, комутаторами й серверами, які підтримують UMTS — послуга 3G може бути надана абонентам.

— Окреслити яку-небудь унікальну послугу 3G важко, оскільки цей стандарт призначений в основному для високошвидкісної передачі даних. За допомогою високих швидкостей можна організовувати відеодзвінки, відеоконференції, передачу даних.

— «Київстар» планує взяти участь у тендері на придбання ліцензії, однак ми сподіваємося, що умови цього тендеру будуть прозорими, зрозумілими й рівними для всіх гравців ринку. Вже сьогодні ми готові одержати ліцензію на аналогічних з компанією «Укртелеком» умовах.

— На сьогодні мережа «Київстар» готується до запуску зв'язку третього покоління. Мережа «Київстар» є, об'єктивно, найбільш якісною мережею в Україні. Якісне обслуговування наших абонентів завжди було нашим пріоритетом, саме тому, думаючи про клієнтів «Київстар», ми вже кілька місяців ведемо активну підготовку нашої мережі до встановлення устаткування 3G. Ми розуміємо, що за відсутності ліцензії — це може виявитися передчасною інвестицією. Однак у випадку її одержання, ми зможемо розгорнути якісну 3G-мережу для наших абонентів у містах мільйонниках протягом найближчих кількох місяців.

— Основною послугою в 3G-мережах є широкосмуговий високошвидкісний доступ в Інтернет. Сьогодні на ринку є величезний незадоволений попит на цю послугу, і ми готові її надати більшості українців.

— Ми зацікавлені в розвитку зв'язку третього покоління в Україні й готові брати участь у тендері.

— Ми вже тестували устаткування для надання 3G-зв'язку. Більше того, ми вважаємо, що Україні варто відразу ж розвивати технологію HSDPA, яка вважається технологією 3,5 покоління й дозволяє досягати дійсно набагато вищої швидкості передачі даних у мережі в порівнянні з EDGE, що буде означати абсолютно новий досвід у використанні послуг мобільного зв'язку для кінцевого користувача. У зв'язку із цим ми вже тестували устаткування, що підтримує HSDPA. Відповідно до наших очікувань, ми зможемо покрити найбільші міста зв'язком третього покоління через кілька місяців після одержання ліцензії.

— Запуск 3G стане стимулом до розвитку додаткових послуг, насамперед, послуг, що вимагають високої швидкості передачі даних у мережі. Крім того, стануть можливими сервіси, які дозволяють одночасно передавати голос і дані, наприклад, відео-дзвінки. Також 3G стане поштовхом до подальшого росту використання мобільного Інтернету й рішень, що ґрунтуються на цьому сервісі.

Крім того, ми відправили кілька запитань, що стосуються деталей і термінів конверсії й тендеру до прес-служби Міністерства транспорту й зв'язку, однак там, після їх «розгляду» нами було отримано відповідь, що це не їхня юрисдикція, і нас спрямували до департаменту зв'язку, звідки, у свою чергу, нас перенаправляли в НКРЗ і Міністерство оборони. Що ж, очевидно, із цих інстанцій нас будуть ще кілька разів перенаправляти в інші, так що офіційної відповіді від державних органів чекати доведеться «трохи довше», ніж від прес-служб операторів мобільного зв'язку. Але ми не здаємося, і продовжимо «ходіння по муках», тому якщо ми раптом таки отримаємо їхні офіційні відповіді, то відразу опублікуємо доповнення до цієї статті.

Що ж, як видно з відповідей операторів, всі національні компанії зацікавлені в розвитку мереж третього покоління стандарту UMTS. Але це й не дивно, адже у світлі сформованої ситуації, коли демпінг змусив операторів знижувати тарифи на голосові послуги до межі собівартості, вони всіляко шукають способів додаткових заробітків. Високі швидкості передачі даних, які надає технологія UMTS, дадуть компаніям цілий спектр додаткових можливостей викачування грошей з абонентів.

Але наскільки готові абоненти прийняти нове покоління зв'язку? Виявляється, готовність становить понад 50%, адже наша країна відчуває гострий дефіцит Інтернет-провайдерів, а якщо мобільні оператори впровадять у свої мережі технологію UMTS з її подальшими вдосконаленнями, то вони, по суті, стануть провайдерами широкосмугового доступу до всесвітньої павутини, і не просто, а ще й за повної мобільності абонента!

Серед відвідувачів нашого сайту було проведено два опитування, які наочно демонструють необхідність мереж третього покоління.

На запитання «Чи підтримує Ваша мАбіла 3G-мережі?» ми одержали наступну статистику відповідей:

Як Ви самі бачите, більше половини опитаних, мають телефон з підтримкою 3G. Для порівняння, коли операторами вводилася послуга «Мобільне телебачення» (передача потокового відеосигналу через GPRS/EDGE), менше 2% абонентів мали телефони з підтримкою цього сервісу. Так що популярність послуги очевидна.

На друге запитання: «Чи маєте Ви потребу у високошвидкісному мобільному Інтернеті?», ми одержали наступні відповіді:

У цьому опитуванні майже дві третини опитаних сказали, що відчувають потребу в мережах третього покоління.

Що ж, як видно, потреба населення України у високих швидкостях мобільного Інтернету більш ніж очевидна, тому нам залишається лише дочекатися проведення тендеру й запуску операторами настільки довгоочікуваних послуг 3G.

Джерело: Мабіла
Автор: Сергей Колосков
Додати коментар
Коментарі
say 13.11.2008 10:52

Если приводятся результаты опросов необходимо указывать выборку и метод опроса. В данном случае скорее всего был проведен опрос на сайте, т.е. данные среди пользователей Интернет. Если бы опрос был проведен на улице в различных городах, я уверен статистика была бы совершенно иной.
Очень сомневаюсь, что большая часть населения нашей страны пользующаяся мобильными телефонами даже слышала о 3G.


Ви хочете залишити коментар?
Тільки зареєстровані й авторизовані користувачі можуть залишати коментарі
Зареєструйте «Мабіла.Паспорт» або авторизуйтесь, якщо Ви вже зареєстровані.
Этот материал на русском языке Підписатися RSS
Читайте також:
Дещо про мобільний банкінг, 31.10.2008
Цифрові камери: цифрокомпакт vs зеркалка - навіщо платити більше?, 29.10.2008
Тестування туристичного оператора «Гудлайн»: «Недорого й зручно», 28.10.2008
Огляд програми Nokia PC Suite: «Операція «Синхронізація», 24.10.2008
Попередній порівняльний тест T-Mobile G1 й Apple iPhone: «Android vs OS X», 21.10.2008
Якщо у вас є зауваження, доповнення, побажання, або ви виявили неточність у цьому матеріалі — повідомте редакцію.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Пошук
+ розширений пошук
 

Останні новини

29.12.2008
«Яндекс.Карти» для абонентів «Київстар»
26.12.2008
Мережа МТС-Україна підготовлена до навантаження в новорічні і різдвяні свята
26.12.2008
Роадмап компанії RIM вказує на нові пристрої
26.12.2008
Флагманський комунікатор Mobinnova ICE
26.12.2008
Додаток Virtua Mouse принесе віртуальний курсор на всі пристрої з Windows Mobile
26.12.2008
Автомобільна Bluetooth-гарнітура Iqua Vizor SUN
26.12.2008
Lenovo OPhone між iPhone й iPhone 3G
26.12.2008
Незабаром у продажу недорога електронна книга eSlick
26.12.2008
Тачфон LG KS660 з підтримкою функції Dual-SIM
Актуальні теми
— Новинки на українському ринку
— Нові тарифи
— Apple iPhone
— Symbian OS
— Windows Mobile & Phone
— Нові акції операторів
— DualSIM телефони
gagadget.com новости:
31.10.2012 14:52
«Умные» разноцветные лампочки Philips Hue (видео)
31.10.2012 13:32
Обновился сервис Smart Кіно для телевизоров Samsung Smart TV
31.10.2012 11:27
Intel работает над 48-ядерным процессором для смартфонов и планшетов
31.10.2012 10:43
Первые результаты синтетических тестов iPad 4
31.10.2012 08:55
Первое видео геймплея Angry Birds Star Wars
31.10.2012 05:00
Обзор Android-планшета Samsung Galaxy Tab 2 7.0
31.10.2012 02:10
ARM Cortex-A57 и Cortex-A53: первые 64-битные процессорные ядра с архитектурой ARMv8

Мабила.Маркет.Рейтинг

Рейтинг мобильных телефонов по версии торговой системы «Мабила.Маркет»

1. Samsung Galaxy S4
2. Apple iPhone 5
3. Apple iPhone 4S
4. Samsung Galaxy S7
5. HTC One M9
6. Samsung Galaxy S5 G900H
7. Samsung Galaxy J1 (2016)
8. Asus ZenFone 4
9. LG Optimus L7 II
10. HTC One

Про проект · Зворотній зв`язок · Експорт новин · Архів новин · Підписка на новини · Правова інформація

Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

© «Мабіла», 2006—2011.
Усі права захищено.