STV
Меню
Суспільне
detector.media

ОБСЄ допомагає реформувати суспільне телебачення в Молдові

Tweet

23 вересня  на конференції, присвяченій реформуванню «Телерадіо-Молдова»,  зібралися представники парламенту Молдови, Координаційної ради з питань телебачення і радіомовлення, Європейського телерадіомовного союзу, дипломатичного корпусу  та інших організацій.

«Молдовська держава має гарантувати незалежність редакційної політики суспільного мовника, а також гарантувати прозорість і забезпечити суспільне фінансування на відповідному рівні», сказав Ян Плешінгер (Jan Plešinger), заступник глави Місії ОБСЄ в Молдові.


Керівник «Телерадіо-Молдова» презентував стратегію реформування суспільної мовної служби. Компанія планує диверсифікувати свої програми та підвищити їхню якість.

«Оцінка трьох варіантів реструктурування повільного, прогресивного і радикального довела, що радикальна форма реформ є найбільш виграшною з точки зору технологічних вимог та ефективності інвестицій» пояснив Костянтин Марін, голова «Телерадіо-Молдова».


«Суспільне мовлення є одним із засобів сприяння розвитку демократії», зазначив Роланд Блес (Roland Bless), старший радник Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. «Ми сподіваємося, що «Телерадіо-Молдова» якомога ефективніше використовуватиме всі наявні технології для забезпечення високої якості своїх програм для максимально широкої аудиторії, і ми сподіваємося, що уряд Молдови створить для цього всі необхідні умови».


Учасники напрацювали пакет рекомендацій щодо реструктуризації  «Телерадіо-Молдова» з особливим акцентом на ролі держави в цьому процесі

Джерело OSCE

Молдова, громадське мовлення, суспільне мовлення
Tweet
comments powered by Disqus