This version of the page http://www.telekritika.ua/kontekst/2015-01-28/103055 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-04-26. The original page over time could change.
Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»

Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»

27 січня український кінорежисер Мирослав Слабошпицький отримав премію Global Filmmaking Award від Санденс Інституту (Sundance Institute)  на створення свого майбутнього фільму «Люксембург». Про це повідомляє видання  Screen daily.

 

Окрім проекту пана Слабошпицького переможцями у конкурсі стали ще три стрічки: Be Safe I Love You  режисера Хаїфа Аль Мансура (Haifaa Al Mansour) з Саудівської Аравії, The Poet сомалійського поета та музиканта K'naan та польсько-німецька копродукція Rosebuds режисера Оскара Суловськи (Oskar Sulowski).

 

Нагороди були вручені новим цифровим телеканалом новин AJ +.

 

Кожен переможець премії Sundance Institute Global Filmmaking Award отримав 10 тисяч доларів, гарантовану участь у кінофестивалі «Санденс», право на один з 24 щорічних курсів навчальних лабораторій Санденс Інституту, а також постійну стратегічну підтримку з програми художнього кіно (Feature Film Program) цієї ж організації.

 

Фільм «Люксембург» стане другою повнометражною картиною режисера Мирослава Слабошпицького (його стрічка «Плем'я» отримала понад 30 міжнародних нагород, в тому числі премію «Європейське відкриття» Європейської кіноакадемії).

 

Стрічка «Люксембург» зніматиметься у Чорнобилі та розповість про життя людей в зоні відчуження в наші дні. Оператором-постановником картини став Валентин Васянович, якого неодноразово відзначали на міжнародних кінооглядах за роботу в кінофільмі «Плем'я». Продюсують фільм Анна Качко (стрічки «Уроки гармонії» та «Пригода») і Валентин Васянович.

 

Фільм «Люксембург» планується як міжнародна копродукція. Проект Мирослава Слабошпицького вже став переможецем сьомого конкурсного відбору кінопроектів для «Формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рр» Держкіно України, був відібраний до офіційної програми 12-го «Берлінале копродакшн-маркет», який пройде в рамках 65-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. «Люксембург» також підтримав фонд Хуберта Балса при Міжнародному Роттердамському кінофестивалі.

 

Цього року «Санденс», який дедалі частіше називають світовим майданчиком незалежного кіно, відбувається в 30-й раз. Він триває з 22 січня до 1 лютого у Парк Сіті (штат Юта, США). Організатором кінофестивалю є Санденс Інститут, який був заснований в 1981 році року актором Робертом Редфордом і групою його однодумців для створення умов становлення незалежного американського кіно. Санденс Інститут є некомерційною організацією, яка займається відкриттям, розвитком та підтримкою незалежних кіно- і театральних художників з усього світу, а також представляє їхні нові роботи громадськості.

 

Як повідомляла «Телекритика», 24 січня на американському національному фестивалі незалежного кіно «Санденс» показали фільм «Російський дятел» режисера Чада Грасіа про історію українського художника, який хоче дізнатися, що саме стало причиною катастрофи 1986-го року у Чорнобилі.

 

«Телекритика»

Главное в разделе

Бизнес

Победители украинской Национальной премии «Телетриумф»: полный список

Дуся

Стали известны финалисты «Голосу країни 8»

Популярное на Телекритике



Бизнес

Победители украинской Национальной премии «Телетриумф»: полный список

Дуся

Стали известны финалисты «Голосу країни 8»

Бизнес

Конец эпохи радио: «Укртелеком» повышает абонентскую плату за радиоточки

Бизнес

Телерейтинги: «Голос країни» – в топе, а «Молодой папа» не взлетел