This version of the page http://lucl.kiev.ua/index.php/249-08-05-2015 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-04-21. The original page over time could change.
«Тисячолітній Володимир: Великий хреститель України-Руси та його слід в історії»
Мобільна версія Версія для слабозорих

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

«Тисячолітній Володимир: Великий хреститель України-Руси та його слід в історії»

08-05-2015 Під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії експонується книжкова виставка, присвячена тисячоліттю з дня смерті князя Володимира Великого, князювання якого стало початком нового етапу в історії Київської Русі, етапу піднесення та розквіту.

Книги, літописи та публікації з періодичних видань, представлені на виставці, відтворюють образ князя Володимира – одного із найяскравіших політичних діячів європейського масштабу, який завершив процес формування території Київської держави, здійснив адміністративну реформу, що дала змогу знищити сепаратизм племінної верхівки, тим самим зміцнив систему державної влади не лише в центрі, а й на місцях. Київська Русь часів Володимира Великого перетворилася на найбільшу феодально-монархічну європейську державу. Та в історію Давньоруської держави князь Володимир увійшов, насамперед, як правитель, який здійснив Хрещення Русі. Завдячуючи цьому Київська Русь увійшла до кола християнських держав світу, зробивши можливими рівноправні й плідні взаємовідносини між Київською державою та Візантією, Германією, іншими тогочасними державами Європи. Зважаючи на виконану князем Володимиром Святославовичем надзвичайно важливу цивілізаційну місію, православна церква однією з перших проголосила його святим і рівноапостольним. На виставці також представлені видання про увіковічення пам’яті Володимира Великого київськими святинями - пам’ятником Володимиру Великому на Володимирській гірці, що став одним із символів міста, та Свято-Володимирським Собором, спорудженим на честь 900-річчя Хрещення Київської Русі.


Powered by Web-It.kiev.ua