This version of the page http://www.uba.ua/ukr/news_zvernenja/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-04-16. The original page over time could change.
UBA

Звернення та заяви Асоціації правників України

  • Конференція з ІТ-права: майбутнє вже поруч!

    Відбулась наймасштабніша в Україні конференція з IT-права:  #ubaITconf, яка об’єднала велику кількість іноземних та національних експертів права у галузі інформаційних технологій з метою обговорення найактуальніших проблем розвитку новітніх технологій та ролі юристів у цьому процесі.

  • Комітет АПУ пропонує удосконалити реалізацію будівельних проектів нерезидентами

    Комітет з нерухомості та будівництва АПУ, за результатами обговорення проблем реалізації будівельних проектів підрядниками-нерезидентами на території Україні, звернувся до Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з проханням підготувати узагальнюючі роз’яснення з деяких питань та ініціювати відповідні зміни до нормативно-правових документів.

  • Комітет АПУ занепокоєний обмеженням доступу до інформації при закупівлях

    Комітет з нерухомості та будівництва АПУ звернувся до Директора у справах України, Білорусії та  Молдови Світового банку реконструкції та розвитку Сату Кахконен з проханням висловити думку щодо обґрунтованості позиції Замовників стосовно обмеження доступу до інформації про закупівлі з посиланням на правила МБРР.

  • Відкрите звернення АПУ щодо участі ГРД у кваліфоцінюванні суддів

    Асоціація закликає ГРД та ВККСУ до діалогу та пошуку оптимальних шляхів налагодження співпраці задля формування доброчесного суддівського корпусу.

  • Комітети АПУ пропонують підвищити ефективність процедур банкрутства

    Комітети АПУ звернулися до Комітету ВР з питань економічної політики з проханням розглянути законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення ефективності процедур банкрутства» та врахувати запропоновані положення під час реалізації законопроектної функції Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.  

  • Комітети АПУ звернули увагу ВС на приклад різної правозастосовчої практики

    Комітети АПУ звернулись до Голови ВС Валентини Данішевської  з проханням звернути увагу на одну із правових позицій Верховного Суду України, яка, на думку членів АПУ та бізнес-спільноти, є прикладом неоднозначності в судовій практиці, містить ознаки виключної правової проблеми та такою, що потребує комплексного перегляду Великою Палатою Верховного Суду.

  • Комітет АПУ закликає не скорочувати штат суддів господарських судів

    Резолюція Комітету з процесуального права АПУ із проханням утриматись від поспішних рішень щодо скорочення штатної чисельності суддів господарської юрисдикції та провести публічне і прозоре обговорення проблем, пов’язаних зі зміною кількості суддівського корпусу.

  • АПУ заявляє про неприпустимість тиску на суддів

    Асоціація правників України опублікувала Відкрите звернення із закликом розпочати суспільну дискусію щодо доцільності збереження у КК України ст. 375, яка в українських реаліях перетворилася у спосіб тиску на суддів з боку прокуратури та просить ВРП провести публічні слухання з цього питання.

  • Комітет АПУ підтримав зміни до природоохоронного законодавства

    Комітет з природних ресурсів, природоохоронного та екологічного права Асоціації правників України звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія із проханням внести законопроект щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу до порядку денного поточної сесії Верховної Ради України для розгляду у першому читанні.

  • Відкрите звернення Асоціації правників України щодо неприпустимості тиску на адвокатів

    Асоціація правників України, як провідна юридична спільнота, метою якої є впровадження принципу верховенства права, висловлює своє занепокоєння фактами перешкоджання професійній діяльності адвокатів та здійснення тиску на них.

Завантажити ще 10 новин

Важливі новини

  • Звіт щодо модернізації КПК: посилення принципу змагальності та права на захист

  • Зустріч лідерів АПУ: плани на 2018 рік, цілі та КРІ

  • Верховний Суд повернув Андрію Вишневському статус адвоката

НАГАДАТИ ПАРОЛЬ

Я пам’ятаю пароль