This version of the page http://103fm.com.ua/news (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-04-05. The original page over time could change.
Новини — Житомирська хвиля 103.4 FM
Середа 4 квітня 2018

Новини

У Житомирі стартує дитяча відпочинкова кампанія

Міському бюджету вона обійдеться у п’ять мільйонів гривень. У цьому році заплановане створення близько тридцяти пришкільних таборів з денним перебуванням. На харчування у них виділено чотириста тисяч гривень. Говорить начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук:

"Приймаємо заяви на оздоровлення від батьків відповідних категорій. Тобто, всі, хто пов'язаний з АТО, пишуть заяви в Центрі АТО на Корольова, 6. Малозабезпечені і багатодітні пишуть в Центрі надання адміністративних послуг; діти з інвалідністю, діти на диспансерному обліку звертаються до управління охорони здоров'я або до поліклінік в своєму мікрорайоні; діти-сироти звертаються до Служби у справах дітей; творчо обдаровані діти – до навчальних закладів, у яких вони навчаються. І ми уже приймаємо заяви".

Додамо також, що у комунальному літньому оздоровчому таборі "Супутник" в цьому році пройде п’ять змін, а не чотири, як зазвичай. Це дозволить прийняти щонайменше тисячу сто двадцять п’ять дітей пільгових категорій. На їх оздоровлення міським бюджетом передбачено три мільйони гривень.

17-18 квітня Житомир відвідає етно-гурт Folknery

Учасниками колективу є Ярина Квітка та Володимир Муляр – сімейна пара, яка разом з дитиною в рамках свого проекту "Двоколісні хроніки", проїхала на велосипедах 40 тисяч кілометрів, побувавши в 24 країнах. Найбільше їхнє досягнення – 17 місяців в дорозі велосипедами з України до Австралії. Остання веломандрівка Південно-Східною Азією через чотири країни відзначилась тим, що тривала 5 місяців та проходила із немовлям.

17 квітня "Folknery" запрошують усіх бажаючих до Центру розвитку місцевого самоврядування (вулиця Михайлівська, 8/1) на лекцію "Еко-туризм. Веломандри світом як здійснення дитячих мрій" про їх двоколісні подорожі з дитиною. Зустріч розпочнеться о 18:30.

У формі вільного спілкування мандрівне подружжя розповість про свій досвід поєднання еко-подорожей та творчості, адже "Folknery" подорожуючи зіграли понад 100 концертів у 17 країнах світу, де презентували українські пісні, музику та культуру. Учасникам обіцяють розповісти як самостійно планувати подорожі, як мандрувати з дитиною, працювати в дорозі, а також про те, чому мандри – це неймовірні історії, пригоди, знайомства та досвід, необхідний кожному. А послухати творчість етно-гурту житомиряни матимуть можливість наступного дня (18 квітня) о 19.00 в Музеї космонавтики імені С.П. Корольова.

Ярина Квітка та Володимир Муляр презентують там свій новий музичний проект "Вібрації", повідомляє організатор лекції та концерту Ірина Денисова.

Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці події у Facebook: https://www.facebook.com/events/162587241128188/.

Перший у цьому році молодіжний пільговий кредит на квартиру в одній з новобудов Житомира отримав учасник АТО Володимир Киянець

На засіданні міськвиконкому його дружині Євгенії Киянець договір на кредит вручив міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Нагадаємо, що міська житлова програма надання пільгових кредитів для молоді здійснюється регіональним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву:

"Згідно цієї програми на 2018 рік з міського бюджету передбачається чотири мільйони гривень. Рішенням міської ради від 18 грудня 2017 року №881 "Про міський бюджет на 2018 рік" на молодіжне кредитування заплановано 1,7 млн. гривень. В рейтингу на отримання пільгового молодіжного кредитування - можна також подивитися у нас на сайті - на сьогоднішній день перебуває по Житомиру 126 сімей і одиноких молодих громадян", – зазначила кредитний інспектор Житомирського регіонального управління "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" Галина Павленко.

На Житомирщині планують ввести нові біотехнології, вирощуючи енергетичну вербу

Відповідні зміни до плану заходів на 2018-2020 роки у рамках Стратегії розвитку області затвердили депутати під час останньої сесії обласної ради 7 березня.

"На Житомирщині постійно підвищується рівень енергоефективності, знаходимо якісь нові підходи. Внесені зміни у Стратегію розвитку області необхідні для того, щоб інвестори могли на території області займатися виробництвом біопалива. Зокрема, серед новітніх заходів – є бажаючі займатися вирощуванням енергетичної верби", – цитує заступника директора обласного департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Тетяну Варему прес-служба облдержадміністрації.

Уже найближчим часом заплановані зустрічі з представниками громад, які можуть запропонувати ділянки, та інвесторами, що планують займатися вирощуванням енергетичних рослин.

Окрім того, що використання нових підходів до біоенергетики дозволить зменшити знищення лісів, використовуючи енергетичні рослини, сільськогосподарські та лісогосподарські відходи, це ще і дасть можливість зменшити викиди забруднюючих речовин у навколишнє середовище.

Так, використання біоенергетичних технологій у теплопостачанні області дозволить модернізувати об’єкти теплоенергетики і використовувати 610 тисяч тонн біомаси, що зменшить викиди у довкілля ртуті, метану та закису азоту, які утворюються при спалюванні природного газу.

Житомирянин Владислав Носок став Чемпіоном України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків

Наприкінці березня в Черкасах 23 збірні команди із різних куточків нашої держави боролися за першість у Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків. Учасники були поділені на три вікові групи: молодшу (13-14 років), середню (15-16 років) та старшу (16-18 років).

Юні спортсмени змагалися у традиційних видах пожежно-прикладного спорту: підйомі по штурмовій драбині та подоланні 100-метрової смуги з перешкодами. Саме у цьому виді спорту серед учасників середньої групи «золото» здобув житомирянин Владислав Носок. Також члени нашої команди в особистому заліку показали високі результати в подоланні 100-метрової смуги з перешкодами і в молодшій групі. Зокрема, Віталій Охрімчук посів третє місце, а Віталій Умінський – п’яте. І серед учасників старшої групи четверте місце посів Юрій Мужчинін.

У підсумку, в напруженій боротьбі завдяки вдалим виступам учасників житомирської команди у всіх видах, юний колектив майбутніх рятувальників заслужено здобув 7-е загальнокомандне місце. Це безперечний успіх, адже позаду лишилися лідери пожежно-прикладного спорту України, які на відміну від наших хлопців, мають у своїх містах спеціальні криті комплекси для тренування.

Успіх команди став можливим завдяки цілеспрямованій роботі над собою кожного її учасника під керівництвом тренера – майстра спорту України Олександра Камінчука.

Також вперше на Чемпіонаті України цього року змагалися і дівчата. За Житомирську область у складі збірної виступатиме житомирянка Ольга Камінчук, яка нині навчається на І курсі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, інформує прес-відомство обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Упродовж квітня у Житомирі збираються перерахувати житлові субсидії

Перерахунок буде здійснюватися по закінченню опалювального сезону незалежно від виду опалення – централізованого, індивідуального чи електричного. Згідно Положення, затвердженого постановою Кабміну №848, для багатоквартирних будинків норми буде визначати виконкомом міської ради. Тоді як власники осель з автономним опаленням можуть розраховувати на соціальну допомогу до середини місяця.

Для прикладу, у Богунському районі Житомира наразі субсидії отримують 29 тисяч домогосподарств. За квітень їм нарахують вже зовсім інші розміри цієї соціальної допомоги, каже начальник відділу соціальних допомог Богунської районної ради Наталія Жеванюк:

"Вже буде розрахована субсидія без урахування послуги теплопостачання. Для тих громадян, які користуються індивідуальним газо- або електроопаленням – у них опалювальний сезон, згідно Постанови Кабінету Міністрів 848-ї «Про спрощення порядку надання субсидій», буде закінчено п’ятнадцятого квітня. Буде поведено перерахунок лише за 15 днів квітня місяця".

Також зміняться і нарахування субсидій на інші комунальні послуги. Зокрема, відбудеться їх перерозподіл.

"Відповідно розмір субсидії зменшиться і перерозподіл по комунальним буде зовсім іншим. Повідомлення про перерахунок субсидій можна в управлінні отримати, або у плавтіжних квітанціях буде враховано вже перерахунок", – зазначила начальник відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради Наталія Жеванюк.

Голова однієї з сільрад подав електронну декларацію із запізненням на вісім місяців, пояснивши це поганим знанням комп'ютера

Посадовець пояснив, що невчасне подання декларації пов’язане з невмінням користуватися комп'ютером. Попри таке пояснення, суд покарав голову сільради штрафом. Вже традиційно у таких випадках сума штрафу складає 850 гривень, тобто 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Таку суму має сплатити до бюджету ще один громадянин, колишній податківець. Він також прострочив строки подання обов’язкової електронної декларації.

Загалом, цього року працівники обласної прокуратури виявили на Житомирщині вже більше 10 адміністративних корупційних діянь. Крім прострочених термінів подання декларацій, це й так званий конфлікт інтересів та несвоєчасне повідомлення про зміну майнового стану.

Переглянути всі новини...

Новини

Програми

RSS

ОНЛАЙН

Останні повідомлення

Олег
Доброго часу Житомирськ а хвиля процвітанн я вам!Хочу передати привіт моїм рідним ...
Середа, 04 квітня 2018
Женя
Подскажите , пожалуйста , давно ищу песню которая играла на заставке в программе по...
Вівторок, 03 квітня 2018
Родина Пінчуків
Сьогодні святкує своє тридцяти річча наш сусід Павлюк Олександр Сергійович . Хоче...
Понеділок, 02 квітня 2018

Надіслати повідомлення

Дошка оголошень

  • Загублено посвідчення УБД
  • Пропонуємо роботу
  • Заробітна плата до 10000 гривень

Благодійність

  • Потрібна допомога
  • Потрібна допомога
  • Потрібен донор!

Події цього дня

  • 5 квітня: події дня
  • 4 квітня: події дня
  • 3 квітня: події дня

Сьогодні народилися

  • Імена (30 грудня)
  • Імена (29 грудня)
  • Імена (31 грудня)