Інноваційні способи постачання електроенергії

Компанія Sony Computer Science Laboratories, Inc. (Sony CSL) прагне віднайти інноваційні способи використовувати джерела відновлюваної енергії, які підійдуть для жителів різних країн.

Що таке відкриті енергосистеми?

Оскільки попит на відновлювану енергію зростає, нетрадиційні відкриті енергосистеми автоматично керують електрикою на основі потреб окремих будинків і підприємств, а також на основі нестабільного обсягу виробництва відновлюваної енергії.

Стандартні енергосистеми

Відкриті енергосистеми

Постачання енергії, яким керують спільноти

Зазвичай, електроенергія генерується централізовано, а потім поширюється через лінії електропередавання на великі відстані до будинків і підприємств. Відкриті енергосистеми розповсюджують електрику децентралізовано та передбачають наявність акумуляторів для джерел відновлюваної енергії. Електрика розподіляється між користувачами мережі.

Розподілення відновлюваної енергії між користувачами

Відновлювана енергія, що виробляється локально для будинків і підприємств, ефективно передається через однорангові мережі. Відкриті енергосистеми на базі постійного струму (DCOES) працюють із сонячними панелями, акумуляторами та механізмом однорангового поширення електрики.

Більша незалежність і надійність електросистем

Відкриті енергосистеми збільшують обсяг відновлюваної енергії шляхом автономного обміну нею. Працюючи незалежно від звичайної електромережі, вони особливо знадобляться в місцях, де відсутнє надійне постачання електрики або часто трапляються перебої живлення.

Відкриті енергосистеми на базі постійного струму

Факультети Інституту післядипломної освіти Okinawa Institute of Science and Technology (OIST) забезпечуються електрикою з відкритої енергосистеми, що працює на базі постійного струму. У компанії Sony CSL автономні енергосистеми працюють із грудня 2014 року.

Забезпечення електрикою кожного мешканця планети

Йошіічі Токуда

Sony CSL

Дослідні проекти з розробки новітніх енергосистем, що зменшують шкідливий вплив на довкілля, розпочалися в 2010 році з ініціативи забезпечення трансляцій матчів Чемпіонату світу з футболу для людей, що мешкають в оселях без електрики. Завдяки генераторам на базі сонячної енергії футбольні матчі чемпіонату FIFA World Cup South Africa™ змогли побачити мешканці понад 10 неелектрифікованих поселень у північній частині республіки Гана.
Наразі в м. Окінава ми розробляємо технологію автономного електричного обміну на базі постійного струму. Вона дасть змогу отримувати енергію з місцевих відновлюваних джерел і ефективно постачати її в регіони, де відсутні великі електростанції чи навіть немає електромережі.
Використання джерел відновлюваної енергії для забезпечення електрикою кожного мешканця планети – це складова комплексу екологічних ініціатив, які сподіваються реалізувати в Sony CSL.

Sony Computer Science Laboratories, Inc.

У дослідженнях Sony CSL ми прагнемо віднайти переваги, розробити технології та вироби, що змінюватимуть на краще життя людей в усьому світі.

Дізнайтеся більше про технології Sony