This version of the page http://ula.org.ua/news (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-25. The original page over time could change.
Новини — Українська бібліотечна асоціація
  • УКР
  • ENG
Шановний, Гість! вітаємо Вас на сайті УБА
УвійтиРеєстрація
Конференції та семінари
17.04.2018 / Шоста всеукраїнська школа бібліотечного журналіста в Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка, 17-20 квітня 2018 р., м.Харків
12.04.2018 / ІІІ Міжнародний форум молодих бібліотекарів УБА «Бібліотеки та сталий розвиток суспільства», 12-13 квітня 2018 р., м.Львів
30.03.2018 / Інвестиційний ярмарок культурних та креативних індустрій, 30-31 березня 2018 р., м.Львів
29.03.2018 / 6-а Міжнародна науково-практична конференція «Наукова комунікація в цифрову епоху», 29-30 березня 2018 р., м.Київ
27.03.2018 / Міжнародна науково-практична конференція «Європейські інтеграційні процеси у ХХІ столітті: ключові тенденції, основні виклики та нові можливості», 27 березня 2018 р., м.Київ
Стратегічна сесія УБА, 18-20 березня 2018 р. (22.03.2018)

2018 рік є визначальним у діяльності Української бібліотечної асоціації, оскільки фіналізує черговий етап нашого розвитку і готує підгрунтя для нових цілей. У січні 2018 р. Президія УБА оголосила про створення робочої групи з розроблення Стратегії УБА на 2019-2021 роки на конкурсній основі.

Ми щиро дякуємо активістам УБА, які виявили ініціативу і знаходять можливість плідно та...

Детальніше...
Оголошено переможців Другого Всеукраїнського конкурсу найкращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника (22.03.2018)

У затишній атмосфері Київської академічної майстерні театрального мистецтва “Сузір’я” 22 березня 2018 року зібралися молоді та досвідчені письменники, громадські активісти, народні артисти України та бібліотекарі, щоб привітати лауреатів і переможців Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника. Організатори: Аграрна партія України, Видавництво «Самміт-книга» та Українська бібліотечна асоціація. Конкурс було...

Детальніше...
Конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе» (21.03.2018)

Офіційний партнер УБА компанія Unicheck - сервіс перевірки академічних та наукових робіт на плагіат - пропонує учням та студентам взяти участь у II Відкритому всеукраїнському студентсько-учнівському конкурсі соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе» від «Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP».

Мета конкурсу - інформування суспільства щодо поняття академічної...

Детальніше...
Національний репозитарій академічних текстів | НРАТ (21.03.2018)

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 липня 2016 р. № 504-р «Про створення Національного репозитарію академічних текстів» створено Національний репозитарій академічних текстів (НРАТ) - електронну базу, що містить тексти дисертацій, інших наукових робіт, робіт здобувачів вищої освіти.

Становлення репозитарію лише відбувається. Державна наукова установа «Український інститут...

Детальніше...
Щорічна зустріч з Президентом ІФЛА (17.03.2018)
...
Детальніше...
Медіаграмотність у сучасному суспільстві (16.03.2018)

15 березня 2018 року відбувся науково-практичний семінар «Медіаграмотність у сучасному суспільстві», організаторами якого виступили Державна бібліотека України для юнацтва, Київський національний університет культури і мистецтв, Студентська секція Української бібліотечної асоціації.

У заході взяли участь студенти, фахівці бібліотечної, інформаційної та архівної справи та всі, хто цікавиться питаннями медійної грамотності....

Детальніше...
Сучасна інформаційно-бібліотечна освіта: стратегічні орієнтири (VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Славське - 2018») (12.03.2018)

27 лютого – 2 березня 2018 р. у смт. Славському відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна інформаційно-бібліотечна освіта: стратегічні орієнтири» під патронатом Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Української бібліотечної асоціації та Головного тренінгового центру для бібліотекарів.

У конференції взяли участь доктори та кандидати наук, професори,...

Детальніше...
Офіційні партнери УБА у 2018 р. (07.03.2018)

Вітаємо офіційних партнерів Української бібліотечної асоціації, які приєдналися до Асоціації у 2018 р., серед яких:

  • Регіональні бібліотечні асоціації: 2
  • Національні, державні бібліотеки: 2
  • ОУНБ: 2
  • Обласні бібліотеки для юнацтва: 3
  • Обласні бібліотеки для дітей:...
Детальніше...
Девіз УБА 2018 року «Бібліотек@ - все тут, всі тут!» (06.03.2018)

Заохочуємо всіх використовувати цей девіз у зв`язках з громадськістю, рекламно-інформаційній та адвокаційній діяльності бібліотек!

Детальніше...
Конкурс з написання статей у Вікіпедію «Культурна спадщина та видатні постаті краю» (05.03.2018)

Громадська організація «Вікімедіа Україна» за підтримки Української бібліотечної асоціації, Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації оголошують конкурс «Культурна спадщина та видатні постаті краю». Мета заходу — залучити бібліотекарів та відвідувачів бібліотек до редагування Вікіпедії та наповнити найпопулярнішу енциклопедію знаннями, що накопичуються та зберігаються у...

Детальніше...
Про проект Стандарту вищої освіти підготовки бакалаврів зі спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» (01.03.2018)

До уваги членів УБА, відповідальних за бібліотечну науку та освіту, членів Секції з бібліотечно-інформаційної освіти УБА, робочої групи з розроблення проектів стандартів вищої бібліотечно-інформаційної освіти та усіх, хто, зацікавлений в якісній підготовці бібліотечних кадрів на рівні сучасних європейських стандартів.

Міністерством освіти і науки України, у відповідь на погодження з Міністерством культури України проекту Стандарту вищої освіти підготовки...

Детальніше...
Стратегічна сесія щодо організації молодіжних просторів у бібліотеках України (27.02.2018)

14 квітня 2018 р. у м.Львів Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації та Асоціація молодіжних центрів України проведуть стратегічну сесію щодо організації молодіжних просторів у бібліотеках України.

Сесія відбудеться в третій день ІІІ Міжнародного форуму молодих бібліотекарів у Львові.

Запрошуємо на цю сесію бібліотекарів-членів УБА, які можуть...

Детальніше...
VІIІ Міжнародна конференція «Сучасна бібліотечно-інформаційна безперервна освіта: стратегічні орієнтири», 27 лютого – 2 березня 2018 р., смт. Славське. ПРОГРАМА (26.02.2018)

27 лютого – 2 березня 2018 р. Українська бібліотечна асоціація та Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв проведе VІIІ Міжнародну конференцію «Сучасна бібліотечно-інформаційна безперервна освіта: стратегічні орієнтири»

Детальніше...
V Зимова школа молодих бібліотекарів УБА, 12-15 лютого 2018 р., Закарпатська обл. Підсумки (23.02.2018)

З 12 по 15 лютого 2018 р. в с.Ізки Закарпатської обл. Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації провела V Зимову школу молодих бібліотекарів. Це інформаційно-освітній проект, головна мета якого - допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі та сформувати власну активну дієву позицію.

Учасниками Школи стали 29 молодих та...

Детальніше...
Моніторингова зустріч команд з картування малих міст України, лютий 2018 (20.02.2018)

9-10 лютого 2018 р. у м.Львів відбулась третя моніторингова зустріч команд з картування громад в межах дворічного проекту "Містки громадської активності", що фінансується Європейським Союзом, Національним фондом підтримки демократії (США), Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».

Впроваджується проект Українською бібліотечною асоціацією у...

Детальніше...
IREX оголошує відбір заявок на участь у програмі ПУЛЬС (20.02.2018)

Міжнародна організація IREX оголошує відбір заявок на участь у проекті ПУЛЬС («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні») для бібліотек та громадських організацій об’єднаних територіальних громад України. Дедлайн - 1 березня 2018 року.

Коротко про проект

Проект USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»...

Детальніше...
Навчаємо і навчаємося новинній грамотності (16.02.2018)

Пропонуємо Вашій увазі нові плакати українською мовою, присвячені новинній грамотності, від Newseum у Вашингтоні (США). Дякуємо активному члену УБА Світлані Чукановій, керівникові Американської бібліотеки у Національному університеті України "Києво-Могилянська академія" за ініціативу, за переклад, за отримання дозволу від правовласників на використання і розповсюдження.

Роздруковуйте,...

Детальніше...
Бібліотеки України в процесах електронного урядування (15.02.2018)

До уваги працівників бібліотек Мережі Пунктів доступу громадян до офіційної інформації (ПДГ), учасників проекту «Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування» та інших, кого цікавить співпраця з Інститутом соціально-економічних досліджень  у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією.

У межах реформаційних процесів, що відбуваються в Україні, все більшого значення набуває...

Детальніше...
Актуальні питання діяльності бібліотек в умовах об’єднаних територіальних громад (14.02.2018)

Керівник Секції директорів обласних універсальних наукових бібліотек Української бібліотечної асоціації Тітова Н.М. розробила текст звернення від обласної бібліотеки до обласної ради щодо збереження статусу ОУНБ як методичного центру для районних бібліотек, що є актуальним у період утворення ОТГ.

Питання полягає у тому, що у зв’язку з проведенням в Україні адміністративно-територіальної реформи перед публічними бібліотеками у...

Детальніше...
Стратегічна сесія УБА, 1-3 лютого 2018 р. (06.02.2018)

1-3 лютого 2018 р. у Науково-технічній бібліотеці ім. Г. І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» пройшла Стратегічна сесія УБА. Це – перший етап з розробки Стратегії розвитку УБА на 2019-2021 роки.

У сесії взяли участь 14...

Детальніше...
Міжнародна літня школа для молодих бібліотечних лідерів, 23-28 липня 2018 р., м.Штутгард. Німеччина (04.02.2018)

Штутгардський Університет Медіа та Goethe-Institut оголошують набір учасників на міжнародну літню школу, яка відбудеться 23-28.07.2018 у м. Штутгард. Тема школи: „Socially Committed, Innovative, Accessible to all: Libraries of the Future Contribute to the United Nations Agenda 2030” : глобальні цілі ООН та внесок бібліотек для їх реалізації.

Вимоги до кандидатів:

  1. Мінімум 3 роки досвіду роботи, але не більше 7 років
  2. Управлінська...
Детальніше...
Українська бібліотечна асоціація – 23 роки разом! (31.01.2018)

1 лютого 2018 року виповнюється 23 роки з дня заснування Української бібліотечної асоціації

Детальніше...
Тренер/коуч для розробки фінансової стратегії ВГО «Українська бібліотечна асоціація» (30.01.2018)

ВГО «Українська бібліотечна асоціація» оголошує конкурсний відбір (тендер) виконавця послуг з проведення тренінгу, коуч-сесії і надання консультацій щодо розробки фінансової стратегії Асоціації.

Термін подання тендерних пропозицій: до 10 лютого 2018 р.

Максимальна сума тендеру: 15 000,00 грн.

Детальніше...

Презентація проекту «Книга-мандрівка. Україна», 31.01.2018 р., м.Київ (29.01.2018)

Раді повідомити Вам, що 31 січня 2018 р., о 18:30 у приміщенні IZONE (Київ, вул. Набережно-Лугова, 8) відбудеться презентація проекту «Книга-мандрівка. Україна».

Видання створене креативною агенцією Green Penguin Media у партнерстві з видавництвом «Книголав».

Детальніше...
Оголошено конкурс на девіз УБА 2018 року  (19.01.2018)

Президія Української бібліотечної асоціації оголошує конкурс на девіз УБА 2018 р. Концепція девізу має відображати роль бібліотек у сучасному світі, сприяти розумінню суспільством і кожним громадянином значення книгозбірень для сьогодення та майбутнього України.

Пропозиції на конкурс девізів (до 5 слів)...

Детальніше...
Нові можливості здобуття вищої професійної бібліотечної освіти, 2017 р. (12.01.2018)

У 2018 році  Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв оголошує набір на Спеціальність 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»

за освітнім ступенем «бакалавр»:

Спеціалізації/ освітні програми:

  • Бібліотечно-інформаційна діяльність / Книгознавство, бібліотекознавство, бібліографія
  • Документно-інформаційні системи та ресурси...
Детальніше...
УБА відкриває можливості: від ідеї до впровадження проекту (12.01.2018)

Хочемо поділитися історією успіху офіційного партнера УБА у 2017 році – Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

На сторінці УБА у Facebook ми розмістили інформацію про новий інструментарій для клієнтоорієнтованого проектування бібліотечної діяльності – ‘Design Thinking for Libraries’ (http://designthinkingforlibraries.com), підготовлений у 2013-2015 рр. в межах...

Детальніше...
Членство в УБА у 2018 р.  (03.01.2018)

Шановні індивідуальні члени Української бібліотечної асоціації та офіційні партнери! Повідомляємо, що розмір добровільних пожертвувань на 2018 р. змінився.

Детальніше...
З Новим 2018 роком та Різдвом!  (27.12.2017)

Шановні друзі та партнери!

Українська бібліотечна асоціація від щирого серця вітає Вас та ваших колег з Новим роком та Різдвом!

Детальніше...
Святковий фінал Відкритого літературного конкурсу для дітей «Я зміг» (22.12.2017)

17 грудня 2017 р. в кіноконцертному залі «Ювілейний» (м.Херсон) у рамках проведення ІІ Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай» відбувся святковий захід, під час якого були оголошені підсумки та нагороджені переможці Відкритого літературного конкурсу для дітей «Я зміг», інформаційним партнером якого виступила Українська бібліотечна асоціація.

Про переможців Відкритого літературного конкурсу "Я зміг!" 2017 р. читайте

Детальніше...
Новини УБА

 

22-03-2018 / Стратегічна сесія УБА, 18-20 березня 2018 р.
22-03-2018 / Оголошено переможців Другого Всеукраїнського конкурсу найкращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника
21-03-2018 / Конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе»
Підписатись на RSS

 

Найближчі події

27.03.2018 / Міжнародна науково-практична конференція «Європейські інтеграційні процеси у ХХІ столітті: ключові тенденції, основні виклики та нові можливості», 27 березня 2018 р., м.Київ
29.03.2018 / 6-а Міжнародна науково-практична конференція «Наукова комунікація в цифрову епоху», 29-30 березня 2018 р., м.Київ
30.03.2018 / Інвестиційний ярмарок культурних та креативних індустрій, 30-31 березня 2018 р., м.Львів
12.04.2018 / ІІІ Міжнародний форум молодих бібліотекарів УБА «Бібліотеки та сталий розвиток суспільства», 12-13 квітня 2018 р., м.Львів
17.04.2018 / Шоста всеукраїнська школа бібліотечного журналіста в Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка, 17-20 квітня 2018 р., м.Харків
24.04.2018 / Науковий семінар «Бібліотека. Книга. Наука», 24-25 квітня 2018 р., м.Київ
25.04.2018 / ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотека і книга в контексті часу», 25-26 квітня 2018 р., м.Київ
15.05.2018 / Міжнародна наукова конференція «Інформація, комунікація та управління знаннями в глобалізованому світі», 15 травня 2018 р., м.Київ