This version of the page http://redcross.org.ua/faq/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-25. The original page over time could change.
FAQs – Товариство Червоного Хреста України

Frequently Asked Questions

Так, будемо вдячні за одяг, взуття та інші речі. У Товаристві Червоного Хреста України по всій Україні працюють банки одягу, якими користуються люди, які через важку життєву ситуацію не можуть купувати одяг власноруч.  У Києві ви можете обрати будь-яку адресу з переліку. У інших регіонах країни, будь ласка, звертайтеся за адресами обласних організацій Товариства. Речі мають бути чистими та у доброму стані: ми піклуємося про комфорт наших підопічних.

Міжнародний рух має виключне право на використання емблеми, прапора, розпізнавальних знаків та найменування Червоного Хреста, Червоного Півмісяця і Червоного Кристала. Використання емблеми особами, не уповноваженими робити це, тягне за собою кримінальну відповідальність відповідно до Кримінального кодексу України згідно вимог Закону України «Про використання символіки Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні».

Міжнародне гуманітарне право (МГП) – галузь міжнародного права, головна мета якої полягає в гуманізації ведення військових дій та полегшення страждань жертв війни. МГП застосовується в ситуаціях збройних конфліктів, як міжнародних, так і внутрішніх. Запитання з приводу МГП ви можете адресувати головному спеціалісту з міжнародного гуманітарного права Товариства Лук’янченко Євгенії за тел: 044-2350157, e-mail: ihl@redcross.org.ua.

Розгалужена мережа організацій Товариства Червоного Хреста України, яка охоплює всю територію України, дає змогу громадянам звертатися з запитами по розшуку до будь-якого найближчої організації Червоного Хреста України. Всі послуги з розшуку та відновленню родинних зв’язків надаються безкоштовно та відповідають праву людини на збереження особистої інформації (принцип конфіденційності). Кожну заяву ми ретельно розглядаємо та використовуємо всі доступні ресурси для розшуку. Контакти служби розшуку Товариства – Завідуюча відділу – Царюк Ірина Юріївна,  тел.: 044-2351096, 044-2263438, e-mail: rfl@redcross.org.ua.

Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа в світі. Керуючись принципами нейтральності й неупередженості, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів. Він складається з трьох компонентів:

  • Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)
  • Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП)
  • 190 Національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

Будь ласка, зверніться до найближчої до вас організації Товариства Червоного Хреста України. Вам підкажуть, у яку медичну установу ви можете звернутися, щоб безоплатно здати кров та допомогти врятувати життя.

Будь ласка, зверніться до найближчої до вас організації Товариства Червоного Хреста України. Вам підкажуть, коли буде наступний набір на курси навчання навичкам надання першої допомоги, де ви отримаєте важливі навички, які можуть врятувати життя.

Дякуємо вам за бажання допомогти!

Ви можете надати матеріальну чи фінансову допомогу, а також стати волонтером. Якщо ви бажаєте надати фінансову допомогу, ви можете перерахувати кошти онлайн через наш сайт в розділі “Допомогти”.

Для того, щоб поділитися речами, будь ласка, зверніться до найближчої організації Товариства Червоного Хреста України. Наші фахівці поінформують, які речі зараз найнеобхідніші, і приймуть вашу допомогу із щирою подякою.

Загони швидкого реагування беруть участь у гуманітарних операціях з надання населенню першої допомоги, медико-соціальної та психосоціальної підтримки, для проведення евакуації населення, яке постраждало внаслідок надзвичайної ситуації, організації таборів для тимчасового розміщення постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій і пунктів харчування для них тощо.

Також волонтери загонів беруть участь у реалізації благодійних програм з надання гуманітарної допомоги постраждалим і вразливим категоріям населення. Зазвичай, члени загонів по всій Україні здійснюють патрулювання масових заходів (концертів, святкових подій, спортивних змагань, мітингів), проводять тренінги з надання першої допомоги, мінної безпеки тощо. Якщо ви бажаєте долучитися до дружнього загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України, будь ласка, заповніть Анкету волонтера.

У залежності від програм Товариства, які реалізуються наразі, де чітко означені критерії бенефіціарів з найуразливіших категорій населення, та можливостей організацій Товариства Червоного Хреста України ви можете отримати матеріальну (одяг, взуття, засоби гігієни, продукти, продуктові, фармацевтичні ваучери тощо), психосоціальну допомогу, послуги патронажної служби Товариства тощо. Будь ласка, зверніться з пакетом документів, які підтверджують вашу особу та обґрунтовують важкі життєві обставини/стан здоров’я, у найближчу до вас організацію Товариства Червоного Хреста України. Вам підкажуть, яку ви можете отримати допомогу – контакти.