This version of the page http://redcross.org.ua/ert/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-25. The original page over time could change.
Загони швидкого реагування – Товариство Червоного Хреста України

Загони швидкого реагування

Починаючи з 2013 року у Товаристві створені з числа волонтерів і діють загони швидкого реагування Червоного Хреста. Мета діяльності загонів – надавати допомогу населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру, а також проводити профілактичні заходи з попередження надзвичайних ситуацій.

Загони швидкого реагування у своїй діяльності беруть участь у гуманітарних операціях з надання населенню першої допомоги, медико-соціальної та психосоціальної підтримки, для проведення евакуації населення, яке постраждало внаслідок надзвичайної ситуації, організації таборів для тимчасового розміщення постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій і пунктів харчування для них тощо. Також волонтери беруть участь у реалізації благодійних програмах з надання гуманітарної допомоги постраждалим і вразливим категоріям населення. Зазвичай, члени загонів по всій Україні здійснюють патрулювання під час масових заходів (концертів, святкових подій, спортивних змагань, мітингів), проводять тренінги з надання першої допомоги, мінної безпеки тощо.

Під час протестних акцій у Києві у 2013-2014 рр. загін швидкого реагування Національного комітету Товариства надав допомогу понад 1500 постраждалим, в тому числі 32 співробітникам МВС.