This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=90 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-24. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

ГРОМАДИ ЛЮБОТИНА НА ХАРКІВЩИНІ ТА ДОЛИНИ НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ОТРИМАЛИ ПОВНОВАЖЕННЯ ДЕРЖАРХБУДКОНТРОЛЮ
14 липня 2016, 13:34

12 липня в рамках децентралізації держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримали громади міст Люботин Харківської області та Долини на Івано-Франківщині. Відповідні акти приймання-передавання передачі справ підписали міський Голова ЛюботинаЛюботинський міський голова Леонід Лазуренко, мер міський голова м. Долини Володимир Гаразд та Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

Після отримання нових повноважень місцева влада зможе самостійно реєструвати дозвільні документи на будівництво, перевіряти будівельні майданчики та відповідно до закону карати порушників.

«Міська влада бере на себе нові функції, які дають їй нові можливості, але й додаткову відповідальність, — підкреслив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. – Громада фактично отримує увесь обсяг регулювання містобудівної діяльності: від виділення земельних ділянок до реєстрації дозвільних документів на будівництво. ДАБІ готова на першому етапі реалізації нових функцій надати дієву підтримку і сподівається, що нові можливості будуть використані на користь громадян».

Володимир Гаразд відзначив, що сьогодні місто отримало ще один рівень повноважень, завдяки яким зможе навести лад у місті і контролювати законність будівництва.

«Отримання повноважень Держархбудінспекції – знакова подія для нас, – заявив мер Люботина Леонід Лазуренко, – адже це дає місту та містянам додаткові можливості для отримання реальних результатів. Ми готові нести відповідальність за свої рішення в сфері держархбудконтролю».

Нагадаємо, що сьогодні вже 26 громад в різних регіонах України отримали нові містобудівні повноваження. Серед них такі великі міста як Харків, Львів, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь.

 

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua