This version of the page http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=4682 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-23. The original page over time could change.
Кримська Свiтлиця :: Текст статти "УКРА╥НА - НЕ РОС╤Я..."

Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (2710)
З потоку життя (5783)
Душі криниця (3257)
Українці мої... (1423)
Резонанс (1432)
Урок української (985)
"Білі плями" історії (1620)
Крим - наш дім (531)
"Будьмо!" (258)
Ми єсть народ? (235)
Бути чи не бути? (70)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (125)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (108)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
ЧИ САМОГУБЦ╤ РОС╤ЯНИ?
Рос╕я «стр╕мко летить у чорну д╕рку». ╥╖ самогубство – тихе, без’ядерне,...

УРЯД КАНАДИ НАДАВ $1,45 М╤ЛЬЙОНА ОСВ╤ТНЬОМУ ПРОЕКТУ ПРО ГОЛОДОМОР
Проект, заснований у 2015 роц╕ Канадсько-укра╖нською фундац╕╓ю за ф╕нансового сприяння уряду...

УКРА╥НСЬКИМ ЗБ╤РНИМ ЗАБОРОНИЛИ БРАТИ УЧАСТЬ У ЗМАГАННЯХ В РОС╤╥
Про це м╕н╕стр молод╕ та спорту Жданов пов╕домив у Facebook, оприлюднивши фото документа.

РОС╤ЙСЬКА ОПОЗИЦ╤Я ПРЕДСТАВИЛА ДОПОВ╤ДЬ "ПУТ╤Н. П╤ДСУМКИ. 2018"
Автори допов╕д╕ заявляють, що за останн╕ 18 рок╕в Рос╕я опинилася в стан╕ глибоко╖ кризи, а...

«КРИМ - ЦЕ УКРА╥НА»: ДЕРЖДЕП НАГАДАВ ПУТ╤НУ, КОМУ НАЛЕЖИТЬ П╤ВОСТР╤В
президент Пут╕н знову п╕дтвердив помилков╕ претенз╕╖ Рос╕╖ на укра╖нську територ╕ю



Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:






























Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #16 за 20.04.2007 > Тема "З потоку життя"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#16 за 20.04.2007
УКРА╥НА - НЕ РОС╤Я...

 У Рос╕╖ розгоном та жорстоким побиттям демонстрант╕в завершилися спроби опозиц╕йних орган╕зац╕й провести «Марш╕ незгодних», спершу у суботу в Москв╕, а у нед╕лю – в Санкт-Петербурз╕. Орган╕затором акц╕й протесту була коал╕ц╕я «╤нша Рос╕я», до яко╖ входять близько 10 опозиц╕йних орган╕зац╕й, котр╕ незадоволен╕ пол╕тикою Кремля.
 ╤ в Москв╕, ╕ в Санкт-Петербурз╕ влада не дала дозволу на вуличн╕ походи. Щоправда, у Санкт-Петербурз╕ опозиц╕онерам запропонували зам╕сть «Маршу незгодних» провести м╕тинг.
 Спроби опозиц╕йних сил вийти на демонстрац╕ю у Москв╕ завершилися арештом близько 250 ос╕б. К╕лька учасник╕в демонстрац╕╖ були травмован╕. Колишньому прем’╓ру Рос╕╖, л╕деру Народно-демократичного союзу М╕ха╖лу Касьянову м╕л╕ц╕я перекрила дорогу. Ще безцеремонн╕ше повелися з л╕дером Об’╓днаного громадянського фронту Гарр╕ Каспаровим – колишн╕м чемп╕оном св╕ту з шах╕в. Його заарештували й оштрафували на тисячу рубл╕в за звинуваченням в участ╕ у несанкц╕онован╕й акц╕╖.
 П╕сля зв╕льнення Гарр╕ Каспаров, в╕дпов╕даючи англ╕йською мовою на запитання закордонних журнал╕ст╕в, зазначив: «Режим досягнув ╕ншого р╕вня. Це вже не ╓ кра╖на, де просто не дотримуються закон╕в, хоча влада й намага╓ться вдавати, що керу╓ться буквою ╕ духом закону. Тепер ми перебува╓мо десь м╕ж Б╕лоруссю ╕ З╕мбабве, а дехто каже, що жорсток╕сть м╕л╕ц╕╖ на московських вулицях була ще б╕льш огидною, н╕ж на вулицях М╕нська». А вже кер╕вник Московсько╖ Гельс╕нсько╖ групи Людмила Ал╓кс╓╓ва назвала суботн╕ д╕╖ московсько╖ влади «грубим порушенням прав людини»
 Щось под╕бне в╕дбулося ╕ в Санкт-Петербурз╕, де заарештували близько 100 учасник╕в вуличних протест╕в. Очевидц╕ розпов╕ли, що сутички спровокували сам╕ змоп╕вц╕. Неспод╕вано був закритий вх╕д до станц╕╖ метро «Пушк╕нська» ╕ м╕л╕ц╕я кинулася бити людей, вихоплюючи ╕з натовпу актив╕ст╕в «Маршу».
 Чому ж рос╕йська влада так бо╖ться вуличних протест╕в? Московський оглядач Рад╕о Свобода В╕тал╕й Портников поясню╓: «Те, що в╕дбува╓ться навколо «Маршу незгодних», це св╕дчення певно╖ м╕фолог╕зац╕╖ реальност╕ рос╕йським пол╕тичним кер╕вництвом. Сьогодн╕ Кремль вважа╓, що перебува╓ в як╕сь облоз╕. ╤ «Марш незгодних» – це лише частина тако╖ облоги. А ╕нш╕ елементи – це, скаж╕мо, розм╕щення протиракетно╖ оборони в кра╖нах Центрально╖ ╕ Сх╕дно╖ ╢вропи, помаранчев╕ под╕╖ в Укра╖н╕ ╕ под╕бне. ╤ тод╕ будь-яка опозиц╕я сприйма╓ться з парано╖дальним переляком».
 В╕тал╕й Портников також зверта╓ увагу на те, що рос╕йськ╕ ЗМ╤, телеканали, ╕ державн╕, ╕ приватн╕, зробили усе, щоб громадяни Рос╕йсько╖ Федерац╕╖ так ╕ не д╕зналися про те, що в╕дбувалося насправд╕. Натом╕сть розпов╕дали про «марш» вже «згодних», який також в╕дбувся у суботу в рос╕йськ╕й столиц╕.
 Оф╕ц╕йний Кремль уника╓ коментар╕в щодо под╕й вих╕дних дн╕в.
 (RadioSvoboda.Ua)

 ТИМ ЧАСОМ...

 УКРА╥НСЬКА ПРАВЛЯЧА КОАЛ╤Ц╤Я СХВАЛЮ╢ Д╤╥ РОС╤ЙСЬКО╥ ВЛАДИ З РОЗГОНУ МИРНИХ ДЕМОНСТРАЦ╤Й У МОСКВ╤ ТА САНКТ-ПЕТЕРБУРЗ╤, ОПОЗИЦ╤Я КВАЛ╤Ф╤КУ╢ ╥Х ЯК ГРУБЕ ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ
 Реакц╕я представник╕в правлячо╖ коал╕ц╕╖ та укра╖нсько╖ опозиц╕╖ на д╕╖ рос╕йсько╖ влади з розгону в минул╕ вих╕дн╕ Маршу незгодних у Москв╕ та Санкт-Петербурз╕ виявилася законом╕рною. Парт╕я рег╕он╕в, соц╕ал╕сти ╕ комун╕сти так╕ д╕╖ схвалили, Блок Юл╕╖ Тимошенко ╕ «Наша Укра╖на» - засудили.
 Депутат в╕д Парт╕╖ рег╕он╕в Вадим Колесн╕ченко заявив, що конфл╕кт з правоохоронцями спровокувала група м╕тингувальник╕в, тому правоохоронн╕ органи Рос╕╖ застосували силу, «захистивши демократ╕ю».
 Комун╕ст В╕ктор Борщевський вважа╓, що «так╕ жорстк╕ заходи по в╕дношенню до демонстрант╕в» були застосован╕ з вини останн╕х, оск╕льки вони вийшли за рамки законного поля. Власт╕ в╕дреагували адекватно, ╕ рос╕йський президент Володимир Пут╕н може зробити все, щоб був збережений «нормальний розвиток ╕ правильний вектор держави».
 «Наша Укра╖на» ╕ Блок Юл╕╖ Тимошенко квал╕ф╕кували д╕╖ рос╕йсько╖ влади по в╕дношенню до учасник╕в Маршу незгодних як грубе порушення прав людини.
 На думку Натал╕╖ Прокопович, члена парт╕╖ «Наша Укра╖на», Держдума РФ ма╓ в╕дреагувати на антидемократичн╕ процеси, як╕ в╕дбуваються в Рос╕╖.
 Нагада╓мо, що ╢вросоюз засудив розг╕н Маршу незгодних у Москв╕, занепоко╓н╕сть розгоном демонстрац╕╖ висловили ╕ Сполучен╕ Штати Америки.
На фото Reuters - рос╕йський спецназ «за роботою».

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #16 за 20.04.2007 > Тема "З потоку життя"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=4682

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков