This version of the page http://agtech.com.ua/prezentatsiya-agtech-ukraine/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-23. The original page over time could change.
Презентація AgTech Ukraine. Пост-реліз - AgTech Ukraine - На перехресті ІТ та сільського господарства Презентація AgTech Ukraine. Пост-реліз - AgTech Ukraine - На перехресті ІТ та сільського господарства

Презентація AgTech Ukraine. Пост-реліз

Минулого тижня відбулася презентація AgTech Ukraine. На події були присутні як власники аграрного бізнесу, так і агростартапи.

AgTech Ukraine — незалежна асоціація, яка поєднує світи високих технологій та сільського господарства. Головна мета асоціації — забезпечити синергію розвитку двох найперспективніших галузей України, побудувати між ними конструктивну взаємодію та вивести Україну в лідери серед постачальників високотехнологічних рішень для агросектору на міжнародному рівні.

 

До основних ролей AgTech Ukraine можна віднести наступні:

  • формування та консолідований розвиток ринку AgTech в Україні;
  • створення платформи для обміну інформацією та взаємодії між ІТ-сферою, технологічними компаніями та агросектором;
  • формування успішного іміджу України у сфері інновацій для агросектору;
  • розробка та запуск інформаційних та освітніх ініціатив.

Необхідність у такій організації виникла тому, що у реальному житті аграрії та ІT-сектор майже не спілкуються, і саме ця організація має знайти для них спільну мову. Щоб IT-компанії створювали продукти, які справді потребує агросектор.

Асоціація AgTech Ukraine буде корисною, з одного боку, для молодих стартап-команд. Якщо раніше вони не знали, що робити з власними розробками, то поява AgTech Ukraine дозволила їм знайти свого клієнта і дала світло іншим командам, які прагнуть створювати продукти для аграрного ринку України і бачать у цьому велику для себе перспективу.

З іншого боку — для аграріїв. Саме технології допомагають їм підійматися щоразу на сходинку вище і давати з кожним разом більше врожаю, аніж торік.

AgTech Ukraine також буде цікавою для виробників техніки та обладнання, провайдерів послуг та технологій, виробників насіння, ЗЗР та добрив, банків та страхових компаній, аграрних та технічних університетів, освітніх проектів та ініціатив, профільних асоціацій, спілок та інфраструктурних компаній.

У 2016 році Асоціація провела декілька великих подій. Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій — подія, яка проходила в офісі Майкрософт і яка зібрала 150 учасників, 23 менторів, і у фіналі подарувала 25 проектів, більша частина з яких існує й дотепер.

AgTech Forum — наступна велика подія, яка була проведено в рамках виставки АГРО-2016. Цей захід показав українським аграріям, який спектр технологій існує, які практики використання існують, загалом, показав по-максимуму все що є на ринку. Подія зібрала більше 350 учасників, 18 спікерів та подарувала 9 інноваційних проектів.

Якщо дивитися у 2017-й, то наразі Асоціація активно допрацьовує план майбутніх подій і намагається знайти місце для усіх креативних ідей та думок. Загалом планується провести близько 20 найрізноманітніших подій за участю AgTech Ukraine! Зокрема, планується:

Запуск нових форматів подій. Асоціація не збирається зупинятися на тому, що вже робить, і хоче розширюватися.

Проведення аналітичних досліджень. Щоб розуміти як розвивається український ринок, як розвиваються ринки поза її межами, куди можна експортувати технології та де на це є попит.

Співпраця з іноземними профільними організаціями. Так як Асоціація планує виходити на міжнародний рівень, то у 2017-му планується організація Міжнародного Хакатону Аграрних Інновацій із залученням стартапів з інших країн. Насправді є інтерес закордоном, є інтерес від TechStars і є інтерес збоку інвесторів інших країн в українських розробках.

Формування електронного каталогу компаній, товарів та послуг. Каталог, у якому будуть усі компанії, які виробляють, постачають, обслуговують, впроваджують, щоб була єдина база і аграрій міг з легкістю знайти необхідну для себе послугу і, відповідно, компанію, яка цю послугу надасть.

Розробка змін та доповнень до програм аграрних та технічних вузів. Розробка зміни для освітніх програм вузів.

 

З усіх питань участі та співпраці, просимо звертатися:

Юрій Петрук, petruk@agtech.com.ua | 093 843 94 08

Олексій Олейніков, info@inventure.ua | 067 713 65 71

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
© 2015 - 2018, AgTech Ukraine. All rights reserved.