This version of the page http://agtech.com.ua/?p=1081 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-23. The original page over time could change.
Юрій Петрук виступив модератором на Міжнародному Гранд Форумі BIT-2017 - AgTech Ukraine - На перехресті ІТ та сільського господарства Юрій Петрук виступив модератором на Міжнародному Гранд Форумі BIT-2017 - AgTech Ukraine - На перехресті ІТ та сільського господарства

Юрій Петрук виступив модератором на Міжнародному Гранд Форумі BIT-2017

Голова асоціації AgTech Ukraine Юрій Петрук виступив модератором круглого столу «Чим можуть допомогти одна одній дві найперспективніші галузі України – ІТ та агро?» на Міжнародному Гранд Форумі BIT-2017.

Загалом у роботі круглого столу взяло участь більше 60 представників агропідприємств, телекомунікаційних та IT-компаній. Свої презентації представили 10 спікерів, які мали по 10 хвилин на виступи і ще 10 хвилин для відповідей на запитання аудиторії.

За словами Юрія Петрука, подія була цікавою і такі заходи треба організувати частіше, бо вони дають можливість побачити нові вектори потенційного розвитку.

«Для асоціації AgTech Ukraine цей захід корисний тим, що на наших очах відбувається побудова ринку високих технологій для агросектору і ми є його безпосередніми учасниками і творцями. Круглий стіл також цікавий з огляду на те, що виникає взаємодія між аудиторією та спікерами – сьогодні ми чули багато різних питань від аудиторії і це ознака того, що взаємодія між IT та агро набирає обертів у нашій країні – відповідно це дає шанс талановитим людям започатковувати інноваційні проекти на перетині цих важливих галузей і просувати бренд України у світі».

Своїми думками щодо круглого столу поділився один із учасників круглого столу, засновник компанії SkokAgro Сергій Скок.

«Аграрії часто не знають про те, які технологічні рішення чи програмні продукти вони можуть використовувати у своєму бізнесі, а IT-розробник, водночас, не знає, що потрібно агросектору. Оцей місток потрібно проводити, щоб з’являвся діалог і максимальна ефективність. Ми вже пройшли етап, коли IT та агро потрібно звести разом – тепер потрібно сегментувати ці речі: окремо те, що стосується зберігання даних; окремо те, що стосується аналітики даних; окремо прогнозування. Хочу сказати, що тим самим мостом, який поєднує айтішників та аграріїв є асоціація AgTech Ukraine, завдяки якій ми розвинулися зі стартапу в компанію і я дуже радий, що все більше IT-розробників починає розумітися в темі і все краще відчувають потреби ринку. Я взагалі порадив би кожному технарю, який воліє працювати на благо агроринку, їхати в поля і постійно спілкуватися з аграріями».

 

Директор SmartFarming Назар Малиняк теж взяв участь у роботі круглого столу. Він розповів учасникам заходу про перспективи аграрного ринку в контексті IT-технологій та відзначив успішність взаємодії стартапів та агрокомпаній на базі асоціації AgTech Ukraine.

«До організації заходу питань немає. Мені сподобалася ідея розподілення по модулях. Щоправда я більше очікував від власне круглого столу – думав, це буде більше дискусія. Тому що частина спікерів, які прийшли сюди – вони прийшли себе продавати. Хоча планувалося від початку, що це буде дискурс. Тут були аграрії і це позитивна річ, бо вони приходять сюди, щоб зрозуміти, що відбувається всередині галузі; які тенденції синергії IT та агросфери».

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
© 2015 - 2018, AgTech Ukraine. All rights reserved.