This version of the page http://www.pepsico.ua/company/pepsico_in_ukraine/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-19. The original page over time could change.
PepsiCo PepsiCo в Україні | PepsiCo Україна
  1. Головна
  2. Про компанію
    1. Історія PepsiCo
    2. PepsiCo в Україні
    3. Місія та бачення компанії
    4. Цінності та філософія
    5. Кодекс поведінки
    6. Телефон довіри
    7. Контакти
  3. Відповідально до мети
    1. Продукти
    2. Планета
    3. Люди
  4. Бренди
    1. Напої
    2. Соки
    3. Молочна продукція
    4. Снеки
    5. Дитяче харчування
  5. Медіа
    1. Новини
    2. Контакти для ЗМІ
  6. Кар'єра
    1. Чому варто працювати у PepsiCo
    2. Вакансії
  7. Закупівлі
    1. Прямі закупівлі
    2. Непрямі закупівлі
Search PepsiCo
Поділитися:
Ще |

Головна » Про компанію » PepsiCo в Україні

  1. Про компанію
    1. Історія PepsiCo
    2. PepsiCo в Україні
    3. Місія та бачення компанії
    4. Цінності та філософія
    5. Кодекс поведінки
    6. Телефон довіри
    7. Контакти

PepsiCo в Україні

Компанія PepsiСo — один з найбільших в Україні виробників продуктів харчування та напоїв.

Компанія впевнено лідирує на ринку соків та сокової продукції, де вона представлена брендами «Сандора», «Садочок», «Сандорик». PepsiСo в Україні має сильні позиції на ринку снекової продукції: бренд Lay's посідає друге місце на вітчизняному ринку чіпсів і лідирує у каналі організованої торгівлі; у сегменті сухариків динамічне зростання демонструє бренд «ХрусTeam». Торговельні марки «Чудо», «Слов'яночка», «Машенька», «Ромол» та «Смачненький» виводять компанію на провідні позиції українського ринку молочної продукції. PepsiСo в Україні випускає дитяче харчування «Агуша», яке є лідером на українському ринку у своєму сегменті. До портфелю брендів компанії надходять також популярні газовані напої Pepsi, 7UP, холодний чай Lipton Ice Tea, мінеральна вода «Єсентуки».

Компанія є одним з найбільших інвесторів в економіку України та платників податків у бюджет країни.

Один з ключових принципів компанії – пропонувати своїм споживачам широкий асортимент продукції високої якості. Відповідно до цього принципу на усіх підприємствах PepsiСo в Україні впроваджена система управління якістю ДСТУ ISO 9001, а також система управління харчовою безпекою ДСТУ ISO 22000. В основі даної системи лежить принцип аналізу ризиків харчової безпеки та встановлення критичних точок контролю (HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points), що дозволяє забезпечити найсуворіший контроль на усіх етапах виробництва.

Компанія є одним з найбільших в Україні переробників сирого молока, сезонних овочів та фруктів. Сьогодні PepsiСo в Україні належать п'ять підприємств, розташованих у різних куточках країни: завод з переробки фруктів, овочів та виробництва соків (с. Миколаївське Миколаївської обл.); завод з виробництва соків, газованих напоїв та холодного чаю (с. Мішково-Погорілове Миколаївської області); Харківський молочний комбінат (м. Харків); Київський молочний завод (м. Вишневе Київської обл.), де також знаходиться новітнє високотехнологічне підприємство з виробництва дитячого харчування «Агуша», запущене у 2012 році.


В усіх галузях своєї діяльності компанія PepsiСo по всьому світі керується принципами відповідального ведення бізнесу «Відповідально до Мети», які показують прагнення компанії досягати високих фінансових результатів, мінімізуючи вплив на навколишнє середовище, а також роблячи позитивний внесок у життя всього суспільства. На всіх виробничих майданчиках в Україні PepsiСo проводить активну роботу по впровадженню сучасних енергозберігаючих технологій, спрямовану на скорочення споживання природних ресурсів. Так, впродовж останніх 3 років споживання води та електроенергії для технічних потреб виробництва напоїв та соків щорічно скорочувалося на 3%. Також рік у рік скорочується кількість твердих побутових відходів. Одним з останніх досягнень компанії в цьому напрямку є введення у 2013 році в експлуатацію комплексу сучасних біоочисних споруджень на заводі по виробництву соків у селі Мішково-Погорілове Миколаївської області.


Історія PepsiСo в Україні

Історія PepsiСo в Україні – це гармонічне об'єднання історій трьох компаній: PepsiСo, «Сандора» та « Вімм-Білль-Данн Україна».

PepsiСo

Історія торговельної марки Pepsi на території України починається у серпні 1977 року, коли у Євпаторії був відкритий цех з розливу цього популярного газованого напою. Офіційне представництво PepsiCo (на той час Pepsi-Cola) в Україні було відкрито у 1992 році. У квітні 2000 року PepsiСo підписала договір з компанією Carlsberg Ukraine, якій надалося ексклюзивне право на проведення та реалізацію в Україні безалкогольних напоїв Pepsi, Mirinda та 7UP. На початку 2000-х років за роботу ботлера й дистрибуцію газованих напоїв відповідала компанія ТОВ «Пепсі-Кола Україна Лтд».

У 2002 на вітчизняному ринку снекової продукції з'явилася торговельна марка Lay's. З 2005 року офіційним дистриб'ютором бренда стала компанія «Сандора».

Сандора

У 2007 році відбулася знаменна подія: PepsiСo разом з PepsiAmericas – другим по величині ботлером Pepsi-Cola у світі – придбають акції ТОВ «Сандора» – лідера сокового ринку України.

Історія компанії «Сандора» почалася в 1995 році. Вже у березні 1996 року був випущений перший пакет соку. Через чотири роки на заводі був введений цех пюре та напівфабрикатів, а у 2006 відкритий виробничий комплекс №2, на якому виготовляється продукція в упакуванні ПЕТ й «Тетра Пак». За підсумками 2006 року «Сандора» займала 45,6% ринку в Україні. Завдяки злиттю в 2007 році, компанії одержали більші можливості для подальшого росту та зміцнення на українському ринку, що розвивається, особливо у соковому сегменті.

Вигоди від вищезгаданого злиття були очевидні для кожної зі сторін: PepsiAmericas посилила команду «Сандора» в операційному управлінні компанією, «Сандора» ж мала у своєму активі сім успішних брендів, два сучасних виробництва з перспективами зростання й розширення, потужну дистриб'юторську базу, багаторічний досвід та лідерство на ринку України.

Незважаючи на економічну кризу 2008 року, «Сандора» продовжує успішно розвиватися завдяки інвестиціям PepsiСo. На потужностях підприємств компанії в Україні почалося виробництво холодного чаю під міжнародним брендом Lipton Ice Tea. У грудні 2009 на підприємствах компанії у Миколаєві почали вироблятися Pepsi, Pepsi Light та 7UP.

Вімм-Білль-Данн Україна

У 2011 році «Вімм-Білль-Данн», найбільша харчова компанія Росії, та її український підрозділ «Вімм-Білль-Данн Україна» увійшли до родини PepsiСo. Раніше, протягом 2000-2002 рр., цей відомий виробник молочних продуктів придбав два найбільші вітчизняні спеціалізовані підприємства з переробки молока, розташованих у місті Вишневе Київської області та у Харкові.

«Харківський молочний комбінат» почав роботу 29 червня 1973 року, і за час свого існування пройшов через безліч якісних змін. Сьогодні на підприємстві, яке переробляє понад 200 т молока на добу, використовується новітнє устаткування та сучасні технології виробництва. «Київський молочний завод» у Вишневому, чия проектна потужність становить 475 т на добу, був введений в експлуатацію 23 грудня 1973 року. Крім того, частиною родини PepsiСo став і Буринський завод сухого молока (Сумська обл.).

З покупкою «Вімм-Білль-Данн» портфель PepsiСo поповнився широким асортиментом молочних продуктів та соків. В результаті цієї угоди локальні виробничі потужності та висока лояльність споживачів до брендів «Вімм-Білль-Данн» успішно «об'єдналися» з досвідом PepsiСo у сфері маркетингу та її ресурсами. Це створило усі передумови для успішного розвитку молочного напрямку в структурі бізнесу PepsiСo.

У 2008 році компанія виводить на ринок України продукти дитячого харчування ТМ «Агуша», які швидко завоювали любов споживачів.

У квітні 2010 року обсяг продажів продуктів дитячого харчування ТМ «Агуша» склав 100 т, що визначило необхідність будівництва виробничих потужностей в Україні. Так, 22 травня 2012 року відбулося урочисте відкриття заводу «Агуша» — першого в Україні спеціалізованого підприємства по виготовленню дитячих молочних продуктів з використанням новітніх технологій.

PepsiСo в Україні сьогодні

Сьогодні PepsiСo в Україні – один з найбільших виробників продуктів харчування та напоїв. Діяльність PepsiСo створює робочі місця для тисяч українців – від водіїв, що перевозять продукцію, та дистриб'юторів до сільськогосподарських виробників, що поставляють фрукти, овочі та молоко на підприємства компанії. PepsiСo є одним з найбільших в Україні промислових переробників фруктів, овочів та сирого молока.

Найбільшими брендами компанії в Україні є «Сандора», «Садочок», «Сандорик», Pepsi, 7UP, Mirinda, «Слов'яночка», «Агуша», холодний чай Lipton Ice Tea, Lay's, «ХрусTeam», мінеральна вода «Єсентуки» та «Аква Мінерале».

Важливим напрямком PepsiСo в Україні завжди була й залишається активна підтримка ініціатив, спрямованих на формування здорового способу життя та охорону здоров'я населення. У 2012 році компанія почала реалізацію на виробництвах та у філіях продажів проекту з роздільного збору сміття й відходів, підтримуючи екологічну ініціативу «Захист навколишнього середовища» у рамках принципу відповідального ведення бізнесу PepsiСo Performance with Purpose – «Відповідально до Мети».

Стежте за нашими новинами
  1. Facebook
  2. Twitter
  3. YouTube
  4. Linkedin