This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=61 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-16. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

COST ПРОПОНУЄ РОЗШИРИТИ НИЗКУ ПІЛОТНИХ ПРОЕКТІВ
10 жовтня 2016, 18:29

Укравтодор офіційно оголосив, що відновлює заморожене будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро в Запоріжжі. CoST як міжнародна Ініціатива з прозорості будівництва сподівається долучитися до моніторингу інфраструктурного проекту задля забезпечення підзвітності використання бюджетних коштів, публічності відповідної інформації, а також її верифікації за міжнародними стандартами. Адже основними проблемами на шляху до успішного будівництва об’єкту були саме брак контролю використання коштів та неефективне керівництво.

Проект був розпочатий ще в жовтні 2004 року (!) і за планом повинен був завершитися в 2009 році. Терміни фінансування, а відповідно і виконання робіт зривалися, через що автотранспортна магістраль через Дніпро в Запоріжжі перетворилася на один із наймасштабніших довгобудів в Україні.

Початкова вартість будівництва автомагістралі дорівнювала 1,8 млрд гривень. Станом же на сьогодні, за оцінками експертів, для запуску лише першої черги мостового переходу потрібна майже така ж сума – орієнтовно 1,4 млрд грн, а сума коштів для повного завершення сягає близько 6,5 млрд. гривень.

«Сьогодні одна із найбільш визначних без перебільшення будов в Україні виглядає плачевно: позаростали деревами основні конструктиви, поржавіла арматура, розкрадаються металоконструкції. Об’єкт без енергозабезпечення (знеструмлений) та без надійної охорони. В очах українців цей довгобуд демонструє безвідповідальність та корумпованість тогочасної влади. На мій погляд, будівництво цієї автомагістралі – це дзеркало зрілості державного управління та мірило відповідальності як центральної влади, так і влади на місцях» – коментує ситуацію верифікатор CoST Віктор Лядецький, який безпосередньо брав участь у будівництві об’єкту у складі Сімферопольського мостозагону 122.

Довідка: CoST Україна спонсорується Британським Урядом, а тому співпраця з Construction Sector Transparency Initiative для Укравтодору є повністю безкоштовною ініціативою на шляху до утвердження політики прозорості та підвищення ефективності використання публічних коштів. Конфедерація будівельників України є дійсним членом Консультативно-наглядової групи CoST Україна.

   

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua