ВІДЕО

Онлайн-трансляцію ви можете дивитися на сторінці Хакатону у Facebook

РЕЄСТРАЦІЯ
Подія на Facebook
SPONSORSHIP
Офіційний пост-реліз Всеукраїнського Хакатону Аграрних Інновацій 2018
Фото з Хакатону
Відкриття. Відео
Фінальні презентації. Відео

Підсумки Всеукраїнського Хакатону Аграрних Інновацій 2017

Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій

Це найбільший захід для креативної спільноти національного масштабу, присвячений технологічним інноваціям у агросекторі. Це подія для ентузіастів та першопрохідців, винахідників та інноваторів, агрономів і зоотехніків, програмістів та інженерів, дизайнерів, бізнесменів, маркетологів та безлічі інших аграрних інноваторів. Це шанс проявити себе, розповісти про свої ідеї, знайти однодумців, створити команду та стати на крок ближче до здійснення мрії. Розмір кроку та якість мрії залежать лише від вас, але ми зробимо все можливе, щоб допомогти вам DREAM BIG та WORK HARD. Ну і, звісно ж, ми разом з менторами будемо ділитися знаннями та досвідом, будемо критикувати та дискутувати, підказувати і відповідати на ваші запитання. І все це заради того, щоб в Україні з'являлися нові круті проекти, а наші продукти та сервіси стали популярними у всьому світі!!!

Давайте змінювати світ і будувати технологічне майбутнє агросектору разом!!!

Організатор


  • За підтримки


  • Преміум Спонсор


  • Преміум Спонсор


  • Офіційний Спонсор


  • Генеральний друкований медіа-партнер


  • У співпраці з


  • Партнери



  • Солодкий партнер


  • Інформаційні партнери





























  • СТАТИ ПАРТНЕРОМ
    АКРЕДИТАЦІЯ МЕДІА

    AgTech Challenge – новий формат участі у Всеукраїнському Хакатоні Аграрних Інновацій для компаній, які розуміють свої потреби, хочуть знайти для них найкращі рішення та готові поставити завдання зацікавленим командам.

    Детальніше

    ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ХАКАТОН АГРАРНИХ ІННОВАЦІЙ

    Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій дає можливість відкрити для себе нову сферу – IT-рішень для аграрного сектору. GIS, ERP, Big Data, телеметрія, машинне навчання, мобільні додатки – це тільки частина напрямків, де IT може і має оптимізувати роботу в аграрному секторі. Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій – це можливість створювати цікаві стартапи, орієнтовані на аграрний сектор

    Список менторів Всеукраїнського Хакатону Аграрних Інновацій 2018



    Ольга Трофімцева

    Заступник Міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції. Вона обіймає цю посаду із серпня 2016. Перед тим вона працювала керівником проекту Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини з питань консультування України стосовно аграрної торгівлі.



    Олексій Павленко

    Директор програми «Аграрно-індустріальний розвиток» Українського інституту майбутнього та Голова Українсько-Нідерландської ділової ради. З 2014 по 2016 роки займав посаду Міністра аграрної політики та продовольства України. З 2015 року - член наглядової ради НУБіП України.



    Володимир Шульмейстер

    Директор програми "Інфраструктура майбутнього" Українського інституту майбутнього, Перший заступник Міністра інфраструктури України (2014-2016 рр.).



    Владислав Винярський

    Заступник генерального директора зі стратегії та розвитку групи компаній «УкрАгроКом». Владислав має більше 10 років досвіду в стратегічному плануванні та управлінні фінансами. Компетенції: стратегічне планування розвитку бізнесу, фінансовий менеджмент, залучення інвестицій, управління та реструктуризація проектів.



    Віктор Компанієць

    Директор з розвитку Universal Commerce Group (ucg.io), один з ветеранів українського венчурного руху, ментор, з досвідом створення проектів в 30+ різних індустріях, ІТ директор з 25-річним стажем.



    Вадим Арістов

    Управлінець з багаторічним досвідом. Шлях в аграрці почав з керівника проекту (тваринництво), а вже за три роки обійняв посаду СЕО великої інноваційної компанії Агро-Союз. Має досвід інтернаціоналізації бізнесу – вихід на ринок ЄС з українським продуктом тваринного походження. Вадим має ступінь МВА Києво-Могилянської Бізнес Школи. Він випускник першої програми Agro MBA і є також коучем та ментором КМБШ." Компетенції: ефективність агробізнесу, ресурсозберігаючи технології, управління змінами, впровадження інновацій. управління людським капіталом. ​



    Іван Кунь

    Генеральний директор Інтерпроект GmbH, засновник проекту Forland.



    Pierre Poullain

    Генеральний директор компанії Valeur-Tech, яка займається Agtech консалтингом у Франції. Закінчив Інститут Політичних досліджень у Греноблі, що спеціалізується на веденні політики та економіки в галузі харчової та сільськогосподарської промисловостей. П'єр - експерт з аграрної політики та економіки, до того ж довгий час працював в Україні та має глибоке розуміння процесів у галузі тваринництва.



    Clément Coussens

    Генеральний директор Agro KMR. Має великий досвід в стратегічному менеджменті, розробці інвестиційного плану компаній, впровадженні інноваційних рішень. Експерт з управління, моніторингу та аналізу в агро секторі.



    Віктор Галкін

    Менеджер маркетингових кампаній Syngenta, де також розвиває напрямок взаємодії Агро та ІТ.
    Віктор має 10 років досвіду в маркетингу та спеціалізується на побудові успішних маркетингових кампаній з використанням різних інструментів. Компетенції: системність і систематизація, оптимізація, клієнтоорієнтованість, маркетингові кампанії (інтегровані маркетингові комунікації), аналітика.



    Богдан Кривіцький

    Заступник генерального директора з інновацій, ІМК. Богдан - експерт з технологій точного землеробства та автоматизації виробничих процесів в агробізнесі. Має п'ятирічний досвід роботи у сфері інновацій в с\г.
    Компетенції: точне землеробство, аналітика, ДЗЗ, оптимізація.



    Євгеній Сапіженко

    Керівник служби моделювання і моніторингу КЕРНЕЛ. Досвід у впровадженні інновацій в агробізнесі - 6 років. Компетенції: напрямки та системи точного землеробства, системи моніторингу, обліку, автоматизації в агробізнесі, моніторинг за допомогою БПЛА, ДЗЗ тощо, метеомоніторинг, ERP, GIS.



    Володимир Шиманський

    Співзасновник всесвітньо відомого стартапу Blynk (платформа-конструктор для IoT).
    Працюючи понад 10 років в галузі ІТ, Володимир володіє глибоким розумінням сучасних технологій та сфер їх застосування. Експертиза: Business Analytics, Embedded Software, Hardware, Computer Science, Rapid Prototyping. Підчас хакатону Володимир допоможе спростити другорядне та сконценруватись на головному.



    Сергій Тихонов

    Директор з програм компанії Program-Ace. Сергій – експерт у галузях IT та агро та вже більше 10 років займається розробкою програмного забезпечення для фермерів. Компетенції: product management, project management, gamification, AR/MR.



    Анастасія Білич

    PhD, експерт Agritrade Ukraine (Німеччина, BMEL Project). Анастасія – експерт у галузях агроекономіки та агроосвіти, має більше 5 років практичного досвіду в сфері зовнішньоекономічної діяльності та управлінського обліку в аграрній сфері. Компетенції: органічне виробництво та сертифікація продукції, логістика, експорт агропродукції в ЄС, project management, бізнес-аналітика.



    Микола Волков

    Керівник з розвитку Агро проектів та партнерства Райффайзен Банку Аваль. Микола – експерт у галузях фінансування Агробізнесу, розробки та впровадження Партнерских програм, побудови ефективних каналів продажу та маркетингової стратегії просування продукції партнера та послуг банку, має більш ніж 10 річний досвід фінансування потреб Агросектору, навчався на програмі МВА в МІМ Київ.



    Павло Горбачов

    Заступник директора з ровитку бізнесу Торгового дому "Соєвий вік" та групи компаній "UA GRUOP". Павло спеціалізується на розвитку та побудові брендів для аграрних компаній. Експерт з digital маркетингу, впровадження it технологій в агросекторі та організації аграрних заходів.



    Андрій Дашкієв

    Операційний директор компанії Kray Technologies, виробника індустріальних дронів внесення СЗР та добрив. Андрій поєднує багаторічну експертизу з запуску стартапов, в тому числі в агро, BusDev, IT, та інвестицій. З 2010 року Андрій займається низкою стартапів як засновник, ментор, керівник. Останній проект Skyglyph – це SaaS сервіс управління ризиків сільського господарства дронів. Крім того Андрій має 10 річний досвід роботи на інвестиційному ринку.



    Павло Репало

    Директор із розвитку бізнесу в Triangu - Сonsulting Partner Amazon Web Services - яка спеціалізується на хмарній інфраструктурі. Павло більше 12 років займається впровадженням і розробкою рішень у сферах телеком і ІТ. Компетенції: DevOps, хмарна інфраструктура, Amazon Web Services, IoT, Blockchain, SaaS.



    Дмитрий Михальчук

    Засновник Graintrack - CTRM - системи для управління бізнес-процесами зернотрейдингової компаній. Дмитро має більше 3-х років досвіду побудови CTRM-систем та більше 5-ти років досвіду на фондовому ринку. Дмитро володіє наступними компетенціями: структурна побудова компанії та бізнесу; створення програмних продуктів B2B з нуля (від ідеї та планування до практичної реалізації і продажів); автоматизація процесів.



    Дмитро Подолєв

    Засновник iHUB



    Данило Чернега

    Засновник “CHE-guerrilla marketing” – агентства партизанського маркетингу. Палкий футуристично-технократичний мрійник та євангеліст змін. Експерт в області маркетинга, реклами, позиціонування та презентації. Його команда - переможці NASA space app challenge.



    Інна Стельмах

    Співзасновниця технологічного ком’юніті #UTEW, онлайн платформи для розвитку українських стартапів на міжнародних подіях та ринках. Має більш ніж 9 років роботи у міжнародних компаніях з управління витратами та партнерськими відносинами. Компетенції: інноземні ринки, позиціонування, партнерські переговори, публічний виступ та презентація.



    Ольга Баранець

    Бізнес-девелопер та growth hacker. Має більше 8 років досвіду в сфері ІТ технологій та більше 10 успішно запущених проектів (у тому числі системи мобільного банкінгу ПриватБанку і стартап у сфері e-Health). Експерт з мобільних технологій, електронних комунікацій і еквайрінгу. Ольга, як сертифікований фахівець з управління ІТ проектами і бізнес розвитку продуктів, розкаже, як вашому стартапу "злетіти"



    Олександр Бухковський

    Python розробник в американській трейдинговій компанії Kapital Trading LLC, основна спеціалізація - BigData, Data Visualization, автоматизація бізнес процесів та DevOps. Олександр має прокачані скіли по алгоритмам і структурам даних, євангеліст ексремального програмування. Має досвід запуску та управління командою в чотирьох власних проектах.



    Дмитрий Михальчук

    засновник Graintrack - CTRM - системи для управління бізнес-процесами зернотрейдингової компаній. Дмитро має більше 3-х років досвіду побудови CTRM-систем та більше 5-ти років досвіду на фондовому ринку. Дмитро володіє наступними компетенціями: структурна побудова компанії та бізнесу; створення програмних продуктів B2B з нуля (від ідеї та планування до практичної реалізації і продажів); автоматизація процесів.



    Artur Kiulian

    Срійний підприємець, співзасновник Colab - венчурної студії в Лос Анджелесі, яка допомагає стартапам з побудовою технологічних продуктів та сфокусована на застосуванні машинного навчання та штучного інтелекту в проблемах бізнесу. Автор книги "Robot is the Boss: How to do Business with Artificial Intelligence". Компетеції: побудова бізнес-моделей і запуск стартапів, стратегічний менеджмент.

    Незабаром ми почнемо анонсувати неймовірно крутих менторів Всеукраїнського Хакатону Аграрних Інновацій 2018 з розноманітних галузей аграрної промисловості, технологічних компаній та інших важливих сфер бізнесу. Обіцяємо, що вони вам сподобаються! ;)


    Графік менторів

    Субота, 25 березня

    9:00 – 20:00 Олексій Блінков – головний інженер Irrigator LTD, все, що пов’язано з паливом
    10:00 Ігор Бучацький - CEO компанії ED&F Man Україна
    10:00 Андрій Зубінський - професіонал у галузі промислового ІоТ та мереж
    10:00 Олександр Смокотнін – директор з логістики агрохолдингу Agricom
    10:00 – 12:00 Ольга Трофімцева – заступник Міністра аграрної політики і продовольства України
    11:00 – 15:00 Сергій Тихонов – технічний директор Agro Core
    12:00 Віктор Галкін - менеджер маркетингових кампаній Syngenta
    12:00 Денис Глушко – co-fonder компанії Forland, у минулому Ukrlandfarming
    12:00 Андрій Поддимай – повернення проблемної заборгованості, захист активів
    13:00 Артем Бєлєнков - засновник SmartFarming та AG Advisors, експерт у питаннях землі
    13:00 – 17:00 Олександр Пупена – спеціаліст у галузі промавтоматизації переробних підприємств
    13:00 – 17:00 Вероніка Васильченко – старший юрист практики інвестиційного консалтингу ILF
    14:30 – 18:00 Mostafa Benhenda – спеціаліст з Image Recognition, Deep Learning та Computer Vision
    14:30 Інна Гребенюк – юрист зі значним досвідом у різних сферах сільського господарства
    15:00 – 18:00 Олексій Стеценко – директор з розвитку бізнесу Агроскоп Інтернешнл.
    16:00 – 19:00 Сергій Скабєлкін – експерт в сфері FinTech та мобільного банкінгу, бізнес архітектор
    17:00 Максим Романов – директор із розвитку АППАУ, ех-директор з автоматизації Arcelor Mittal
    17:00 Роман Кравченко - засновник IoT Hub Kyiv, DIY Lab, Space Live
    17:00 – 19:00 Павло Рижій - менеджер з інновацій Philip Morris Ukraine

    Неділя, 26 березня

    10:00 Владислава Рутицька — радник Міністра аграрної політики і продовольства України
    З 9:00 Вадим Арістов – управлінець з багаторічним досвідом (ех-директор Агро-Союз)

    Напрямки розробки проектів:

    • Автоматичний збір та обробка даних
    • Каталогізація та консолідація відкритих даних
    • Інноваційні фінансові інструменти для агросектору
    • Створення алгоритмів та систем машинного навчання
    • Розробка математичних моделей, інженерних рішень та сенсорів
    • Взаємодія між учасниками ринку (торгові майданчики, мобільні додатки, агрегатори, соціальна взаємодія, чат-боти, смарт-контракти…)
    • Використання нових технологій у agrifood секторі (AR, VR, 3D-printing, Computer Vision, Blockchain…)
    • Ваші найсміливіші ідеї

    Маєте круті ідеї, але для втілення вам чогось чи когось бракує ?

    Не біда – ми допоможемо знайти однодумців!

    Подати ідею

    Напрямки розробки

    • Software products / Mobile Apps
    • Data Collection and Processing
    • Machinery / Robots / Drones
    • Industrial Automation
    • BioTech/ Genetics
    • FinTech for Agro
    • GIS / Imagery
    • IoT / Sensors
    • FoodTech

    Програма

    П’ятниця, 23 лютого – День формування команд

    18:00 – 19:00 Реєстрація, welcome coffee
    19:00 – 20:00 Офіційне відкриття заходу
    20:00 – 20:30 Знайомство з менторами
    20:30 – 21:00 Coffee break
    21:00 – 23:00 Пітчинг ідей, формування команд
    23:00 Можна залишатися працювати на всю ніч ;)

    Субота, 24 лютого – Менторський день

    09:00 Початок роботи з менторами
    10:00 Перша перевірка команд
    18:00 Друга перевірка команд
    20:00 Можна залишатися працювати на всю ніч ;)

    Неділя, 25 лютого – День фінальних презентацій

    09:00 – 12:00 Підготовка презентацій та консультації менторів
    12:00 – 14:00 Відбір команд на Final Pitch
    14:00 – 16:00 Final Pitch 1
    16:00 – 16:30 Coffee break
    16:30 – 18:30 Final Pitch 2
    19:00 Оголошення результатів, нагородження переможців

    *Програма заходу орієнтовна, можливі зміни та доповнення

    ЧАСТІ ЗАПИТАННЯ

    Що таке хакатон?

    Хакатон (англ. «Hack + Marathon») – формат заходу, де фахівці з різних галузей (програмісти, дизайнери, управлінці …) об’єднуються у команди для розробки продукту, який має дати рішення вузько сформульованої проблеми. Зазвичай хакатон триває від 24 до 96 годин і розробка проектів не зупиняється ні на хвилину. Обмеження у часі дозволяє учасникам одразу відкинути все другорядне і сфокусуватись лише на важливому функціоналі. Хакатони часто стають поштовхом для заснування стартапів і перетворюють ідеї у повноцінний бізнес. Хакатон є унікальним досвідом командної роботи, що дозволяє учасникам навчитись ефективно взаємодіяти під постійним тиском

    Скільки коштує участь для розробника/команди?

    Для розробників і команд, що представлятимуть свої проекти на Хакатоні, реєстрація БЕЗКОШТОВНА, діє система індивідуального відбору. Організатори залишають за собою право відмовити людям, які пройшли реєстрацію, але не отримали індивідуального підтвердження на електронну пошту чи телефоном. Особи, які не зареєструвалися через електронну форму, не можуть потрапити на Хакатон.
    Акредитація медіа відбувається через окрему форму (https://goo.gl/2Qkomh)
    Реєстрація на захід буде закрита 22.02.2018 о 23:59.

    Чи варто мені приходити на хакатон без команди?

    Звичайно приходьте, ми чекаємо на всіх. Команду та однодумців ви зможете знайти вже на Хакатоні, або ж ви зможете проявити свої індивідуальні здібності

    Який мінімальний/максимальний розмір команди?

    Оптимальний розмір команди – 3-5 учасників. Така кількість людей може взаємодіяти найбільш ефективно, але це лише рекомендація. Ми не обмежуємо ні максимального, ні мінімального розміру команди

    Чи буде Хакатон цілодобовим?

    Так! У вас буде близько 40 годин на розробку проекту та спілкування з менторами

    Чи забезпечують організатори місцем для ночівлі?

    Ні, ви відповідальні за своє проживання, але якщо хакатон відбуватиметься цілодобово, то у нас будуть пуфи та пледи для тих, хто захоче кілька годин солодко поспати

    Чи забезпечують організатори харчуванням?

    На жаль, цього року ми не можемо взяти на себе забезпечення учасників повноцінним харчуванням. На локації будуть солодощі, вода, чай та кава. Повноцінно поїсти ви зможете у закладах громадського харчування, велика кількість яких знаходиться у пішій доступності від місця проведення Хакатону.

    Що є успішно закінченим результатом роботи?

    Результатом має бути прототип чи мінімальна робоча версія продукту (сайт, додаток, модель, алгоритм…). Також приймаються бізнес-моделі застосування нових та існуючих продуктів чи сервісів. Проводити оцінку вашої роботи будуть ментори та члени журі за гнучкими критеріями

    Що має містити фінальна презентація проекту?

    • Ваші досягнення за час роботи на Хакатоні
    • Опис проблеми, яку ви вирішуєте
    • Опис потенційного клієнта вашого продукту
    • Опис та оцінка ринку, на який ви орієнтовані
    • Модель монетизації проекту
    • Наступні кроки реалізації проекту
    • Інформація про команду

    Чи передбачені призи для переможців?

    Так, для переможців передбачений призовий фонд. Також передбачені спеціальні призи від спонсорів та партнерів. Список призів ми оголосимо 24 лютого на Facebook-сторінці події

    Як визначаються переможці хакатону?

    Переможці хакатону визначаються менторами та членами журі за гнучким набором критеріїв.
    Цього року ми обиратимемо переможців окремо у двох номінаціях:
    Готові проекти та продукти (можуть претендувати на спеціальні призи та медійну підтримку, не претендують на призовий фонд) – визначається один або кілька переможців за рішенням журі
    Проекти, створені під час хакатону (претендують на призовий фонд та спеціальні призи) – у цій номінації визначаються три команди, які відповідно займають І, ІІ і ІІІ місця

    Правила Хакатону

    Для участі у події просимо ознайомитись з Правилами хакатону
    © 2018, AgTech Ukraine. All rights reserved.