This version of the page http://kbu.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-12. The original page over time could change.
Конфедерація будівельників України
(044) 200 04 52

Новини

6 березня 2018

«ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БУХГАЛТЕРА: ЯК МІНІМІЗУВАТИ НЕПРИЄМНОСТІ»

Запрошуємо 14 березня 2018 об 11 год. до медіа-зали КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) на податковий сніданок Фронт-офісу КБУ: «Відповідальність бухгалтера: як мінімізувати неприємності».

5 березня 2018

ПІДБІРКА МОЖЛИВОСТЕЙ У БУДІВЕЛЬНІЙ СФЕРІ

Понеділок! Час щось змінювати та працювати по-новому. А допоможе в цьому наша підбірка можливостей у будівельній сфері, які відкривають провідні компанії України.

4 березня 2018

КАЛЕНДАР БУДІВЕЛЬНИКА НА БЕРЕЗЕНЬ!

Весна відкрила новий будівельний сезон. А заплановані події КБУ на березень є гарним початком формування планів на місяць для успішних та активних.

3 березня 2018

ТРУДОВА МІГРАЦІЯ: ЧИ ЗАТРИМАЄ БУДІВЕЛЬНИКІВ В УКРАЇНІ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ!

Сьогодні трудова міграція розглядається як нова масштабна проблема в Україні. З браком кваліфікованих фахівців зіткнулися багато українських будівельних компаній.

2 березня 2018

ХІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ТЕХНІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «БУДІВНИЦТВО В СЕЙСМІЧНИХ РАЙОНАХ УКРАЇНИ»

Конфедерація будівельників України, як член оргкомітету, запрошує на ХІ Всеукраїнську науково-технічну конференцію «Будівництво в сейсмічних районах України», яка відбудеться 10-14 вересня 2018 р. у місті Одеса (пансіонат «Совіньон», провулок Южносанаторний, 2).

2 березня 2018

НАЙАКТУАЛЬНІШІ ПОДІЇ НА РИНКУ

Скільки випало снігу у перший день весни, стільки ж упродовж тижня відбулося актуальних подій на ринку. З найважливішими знайомтеся у добірці КБУ.

1 березня 2018

ТОП-10 НАЙБІЛЬШИХ ЗАКУПІВЕЛЬ РЕМОНТІВ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ПО УКРАЇНІ У 2017

Ініціатива CoST Ukraine​ провела дослідження і визначила десять найбільших закупівель ремонтів автомобільних доріг по Україні у 2017 році.

28 лютого 2018

ПЛАНУЄТЬСЯ ЗМІНА СПОСОБІВ ІНВЕСТУВАННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ БУДІВНИЦТВА

Пропозиції Конфедерації будівельників України мають врахувати при підготовці законопроекту реєстр. № 7084 від 06.09.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів незавершеного будівництва та майбутніх об'єктів нерухомості» до другого читання.

28 лютого 2018

ПЕРШИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ЖУРНАЛ У ВЕНТИЛЯЦІЙНІЙ ІНДУСТРІЇ - VENTS MAGAZINE!

Розвиток технологій у сучасному світі йде дуже швидкими темпами. Якщо ще зовсім недавно ми дивувалися першим смартфонам, то сьогодні поява електромобілів, роботів-андроїдів і штучного інтелекту вже сприймається нами як щось належне.

27 лютого 2018

ФАХОВЕ ОБГОВОРЕННЯ ЗМІН У ПРОЦЕСУАЛЬНОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ

2 березня 2018 року о 9 год. у конференц-залі Івано-Франківської ТПП (вул. Т. Цьоклера, 9А, 5 поверх, м. Івано-Франківськ) за інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться фахове обговорення змін у процесуальному законодавстві щодо судової підтримки міжнародного арбітражу та третейського судочинства: «Свобода вибору правил гри – не втрать своє право на арбітраж».

26 лютого 2018

ДОБІРКА ВАКАНСІЙ, ПРОПОЗИЦІЙ ВІД ПРОВІДНИХ КОМПАНІЙ

За що варто полюбити понеділок, так це за добірку вакансій, пропозицій від провідних компаній, які дають нові можливості розвивати кар'єру та отримувати цінний досвід в будівельній сфері.

24 лютого 2018

БУДІВЕЛЬНІ КОМПАНІЇ ПЕРЕХОДЯТЬ НА ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ

В Україні з’явилась перша компанія, яка сертифікувала виробництво несучих залізобетонних конструкцій (модулів) відповідно до норм і стандартів ЄС. Це член Ради директорів КБУ, Група компаній Royal House.

23 лютого 2018

АКЦЕНТУЄМО УВАГУ НА ПОДІЯХ РИНКУ

Цей тиждень був насиченим на різні галузеві події. Щоб не загубитися серед різноманіття новин, - пропонуємо добірку найактуальніших.

23 лютого 2018

ЗГАДАЛИ ГОЛОВНЕ - МАЙДАН, ГЕРОЇВ ТА МЕТУ

Показ короткометражних документальних фільмів з альманаху «Енциклопедія Майдану» українського режисера Сергія Лисенка; презентація фотопроекту «Революція Гідності: Обличчя»; виставка видатного художника-реставратора, іконописця Лева Скопа та дружня зустріч з відомими учасниками подій на Київському Майдані кінця 2013–початку 2014 років.

22 лютого 2018

МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА-ФОРУМ ВАЖКОЇ СПЕЦТЕХНІКИ (HEAVY DUTY)

13-15 березня 2018 року за підтримки Конфедерації будівельників України у «КиївЄкспоПлазі» (м. Київ, Салютна, 2Б) відбудеться МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА-ФОРУМ ВАЖКОЇ СПЕЦТЕХНІКИ (HEAVY DUTY).

22 лютого 2018

НАРЕШТІ - СМІТТЄВА «РЕВОЛЮЦІЯ»

Замість сміттєпроводів та брудних баків - роздільні контейнери: для скла, паперу, металу, пластику та органіки. З 1 січня 2018 року, згідно зі змінами до ЗУ «Про відходи», українці зобов’язані сортувати сміття, як і в усіх цивілізованих європейських країнах. Що ж заважатиме реалізації цього Закону, крім свідомості мешканців міст, яка спонукатиме їх до сумлінного сортування сміття?

20 лютого 2018

ЩО БУДЕ ІЗ ЗАРОБІТНОЮ ПЛАТОЮ У БУДІВНИЦТВІ?

Конфедерація та Мінрегіон 19 лютого провели засідання круглого столу з метою пошуку механізмів розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який відповідатиме вимогам сьогодення.

16 лютого 2018

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ: ОСОБЛИВОСТІ БУДІВЕЛЬНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ КОШТОРИСНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ ТА ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ В СУДОВОМУ ПРОВАДЖЕННІ

15 лютого 2018

РЕГІОНАЛЬНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ КБУ ВІДЗНАЧЕНО "ЗІРКОЮ КОНФЕДЕРАЦІЇ"

Під час засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України (14 лютого) за особливі заслуги, особистий внесок у розвиток галузі, високий професіоналізм почесною нагородою – "Зірка Конфедерації" – було нагороджено Леоніда Крючкова, регіонального представника КБУ в Одеській області, та Павла Головка, регіонального представника КБУ в Херсонській області.

14 лютого 2018

ОСНОВНІ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ ПРОФІЛЬНОГО КОМІТЕТУ ВРУ

На засіданні Ради директорів КБУ, 14 лютого, важливу інформацію про основні законодавчі ініціативи Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на поточний рік розповів Дмитро Андієвський, перший заступник голови Комітету.

14 лютого 2018

ВІТАЄМО НОВИХ ЧЛЕНІВ КОНФЕДЕРАЦІЇ – УСПІШНИХ КОМПАНІЙ З СУЧАСНИМИ АМБІТНИМИ ПОРИВАМИ!

14 лютого в Мінрегіоні відбулося перше засідання Ради директорів КБУ у 2018 році. Ми раді повідомити, що до лав Конфедерації прийнято нових членів, які налаштовані на відкрите, прозоре та надійне партнерство як з учасниками провідного будівельного об’єднання, так іншими гравцями ринку!

12 лютого 2018

ЯКІ МЕДІА-РЕСУРСИ КОНФЕДЕРАЦІЇ МОЖУТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ ЧЛЕНИ КБУ ДЛЯ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ СВОГО БРЕНДУ?

Свої новини, анонси, статті, запрошення на заходи чи іншу важливу інформацію для висвітлення на медіа-ресурсах надсилайте на електронну адресу: office@kbu.org.ua

9 лютого 2018

РІВЕНЬ КОРУПЦІЇ У БУДІВЕЛЬНІЙ ГАЛУЗІ

Серед найбільш корумпованих етапів реалізації проектів лишаються отримання узгоджень та дозволів від контролюючих органів, заключних дозволів та здача об’єкта в експлуатацію.

9 лютого 2018

РОБОЧА ГРУПА З ПРИЄДНАННЯ ДО ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ

14 лютого 2018 року об 11 год. у медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) відбудеться чергове засідання робочої групи з приєднання до електричних мереж, під час якого учасники обговорюватимуть пропозиції та зауваження до проектів нормативно-правових актів, які стосуються змін підключення до електромереж.

8 лютого 2018

ГОЛОВНЕ - НЕ БОЯТИСЯ ПОЗАПЛАНОВИХ ПЕРЕВІРОК

Експерти Фронт-офісу КБУ Наталія Куриленко і Тетяна Лисовець 8 лютого на податковому сніданку поділилися досвідом захисту платників податків під час проведення позапланових перевірок. Учасники мали змогу отримати відповіді на свої питання, фахову консультацію та багато іншої актуальної інформації.

7 лютого 2018

СВОБОДА ВИБОРУ ПРАВИЛ ГРИ – НЕ ВТРАТЬ СВОЄ ПРАВО НА АРБІТРАЖ

13 лютого 2018 року о 9 год. у залі «Колізей» ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33) за інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться захід, присвячений обговоренню нового Регламенту Міжнародного комерційного арбітражного суду

7 лютого 2018

КОНЦЕПЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ ДЕВЕЛОПЕРА, СПЕЦІАЛЬНА ПРОГРАМА ЛОЯЛЬНОСТІ ТА НОВІ МОЖЛИВОСТІ ОФІЦІЙНОГО САЙТУ КБУ

Щороку Конфедерація будівельників України проводить чотири ключові заходи. Влітку – День будівельника. Восени – Премія I build. Взимку – Зірки Конфедерації. А весною – це Дні девелопера.

5 лютого 2018

GREENVILLE: ВИСОКІ ВИМОГИ ДО БУДІВНИЦТВА ТА ДОТРИМАННЯ СТАНДАРТІВ ЖИТТЯ В ЕКОЛОГІЧНОМУ СЕРЕДОВИЩІ

«Greenville» - найуспішніший девелопер міста Львів. Збудовані компанією житлові комплекси «Добра оселя», «Місто трав» та «Greenville House» вперше на ринку продемонстрували європейську якість та новітній підхід до комфортного життя із збереженням екологічного середовища.

2 лютого 2018

ПОДАТКОВИЙ СНІДАНОК. ПОЗАПЛАНОВІ ПЕРЕВІРКИ: ПІДСТАВИ ПРОВЕДЕННЯ!

08 лютого 2018 об 11 год. у медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) відбудеться податковий сніданок Фронт-офісу КБУ.

2 лютого 2018

PR-СНІДАНОК З КБУ

У Вас все ще залишаються питання щодо ключових івентів КБУ 2018 року? Бажаєте стати учасником єдиного спеціалізованого заходу з девелопменту в Україні? Хочете отримати максимум інформації на ці та інші запитання?

2 лютого 2018

ВЕСНЯНИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ ФОРУМ

28-31 березня 2018 р. за підтримки Конфедерації будівельників України відбудеться Весняний Будівельний Форум.

Для членів КБУ діють спеціальні умови участі!

1 лютого 2018

НАБРАВ ЧИННІСТЬ НОВИЙ ДБН:"Дерев’яні конструкції. Основні положення"

Сьогодні, першого лютого, набирає чинність ДБН В.2.6-161:2017 "Дерев’яні конструкції. Основні положення". ДБН прийнятий на заміну ДБН В.2.6-161-2010.

31 січня 2018

БЕЗАЛЬТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА В УКРАЇНІ БЛИЗЬКО!

Альтернативна енергетика все більше привертає увагу потенційних інвесторів. Зацікавленість викликана тим, що нині в Україні питання енергоефективності та енергонезалежності вийшли на перший план і в найближчій перспективі залишатимуться предметом підвищеної уваги для Уряду.

30 січня 2018

ЧОМУ ПРИЄДНАННЯ ДО ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ПІДЗАКОННИХ АКТІВ ЗУ «ПРО РИНОК ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ»

30 січня 2018

DOING BUSINESS 2018

Внесок Конфедерації будівельників України у формування рейтингу сприятливості умов ведення бізнесу - Doing business 2018 - високо оцінений Світовим банком.

29 січня 2018

АЛЬТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА В УКРАЇНІ: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ІНВЕСТОРІВ І ДЕВЕЛОПЕРІВ

За інформаційної підтримки Конфедерації будівельників України В2В-видання «Commercial Property» 31 січня 2018 року проведе круглий стіл CP ROUND TABLE на тему «Альтернативна енергетика в Україні: можливості для інвесторів і девелоперів».

29 січня 2018

NOVBUD: «БУДУВАТИ ЯК ДЛЯ СЕБЕ»

Компанія NOVBUD в 2017 році ввела в експлуатацію більше 70-ти тисяч кв. м житла у передмісті Києва. А один з найбільших проектів компанії – ЖК «Петровський квартал» – був справедливо відзначений у номінації «Кращий житловий комплекс формату «Місто в місті» Головної будівельної премії країни IBuild.
Про проекти та плани на майбутнє розповів у бліц-інтерв’ю Дмитро Ткаченко – керівник департаменту управління проектами компанії NOVBUD.

26 січня 2018

УКРАЇНСЬКО-ІТАЛІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

30 січня 2018 року о 16 год. за інформаційної підтримки КБУ відбудеться Українсько-Італійський бізнес-форум в рамках офіційного візиту Міністра закордонних справ Італійської Республіки Анджеліно Альфано. Також участь у Форумі візьме делегація у складі урядовців, керівництва профільних державних агенцій та асоціацій, а також підприємств Італії.

25 січня 2018

УЗАГАЛЬНЕННЯ ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО РЕГУЛЮВАННЯ НОВОГО РИНКУ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ

Сьогодні на черговому засіданні робочої групи з питань приєднання об’єктів будівництва до електричних мереж учасники узагальнили пропозиції щодо проектів підзаконних нормативно-правових актів, розроблюваних на виконання Закону України «Про ринок електричної енергії», що з березня наступного року мають регулювати питання приєднання об’єктів будівництва до електричних мереж.

24 січня 2018

КАМЕРАЛЬНІ ПЕРЕВІРКИ БЕЗ НАСЛІДКІВ

Проблематика податкових перевірок на вимогу членів КБУ стала темою низки податкових сніданків Фронт-офісу КБУ, запланованих у першому кварталі 2018 року. 24 січня експерти Наталя Куріленко та Тетяна Лисовець розповідали про найбільш поширений вид податкових перевірок - камеральні.

23 січня 2018

НАГАДУЄМО, ЩО ДЛЯ ДІЙСНИХ ЧЛЕНІВ КБУ СТВОРЕНИЙ ЗРУЧНИЙ СЕРВІС КОРИСТУВАННЯ БАЗОЮ ДБН

На сайті Конфедерації - kbu.org.ua, можна завантажити оригінальну версію чинних державних будівельних норм у форматі PDF, а також нових їх проектів. Проте лише дійсні члени КБУ мають КОД для доступу до документів у текстовому редакторі Word.

22 січня 2018

РЕЄСТРАЦІЯ НА ВАЖЛИВІ ЗАХОДИ КБУ

Ще є можливість зареєструватися для участі у заходах КБУ, які відбудуться цього тижня:
☑️24 січня о 11 год. - Податковий сніданок: Камеральні перевірки та їх наслідки
☑️25 січня о 14 год. - Робоча група з приєднання до електричних мереж

________________

Місце проведення: медіа-зала КБУ (пров. Бехтеревський, 4) Реєстрація за номером телефону (044) 200-04-52 або на е-mail: office@kbu.org.ua

18 січня 2018

РОБОЧА ГРУПА З ПРИЄДНАННЯ ДО ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ

25 січня 2018 року о 14 год. у медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) відбудеться чергове засідання робочої групи КБУ з питань приєднання об’єктів будівництва до електричних мереж.

18 січня 2018

ПОДАТКОВИЙ СНІДАНОК: КАМЕРАЛЬНІ ПЕРЕВІРКИ ТА ЇХ НАСЛІДКИ

Запрошуємо 24 січня 2018 о 11 год. до медіа-зали КБУ (м. Київ, пров. Бехтеревський, 4) на податковий сніданок Фронт-офісу КБУ: Камеральні перевірки та їх наслідки.

17 січня 2018

ОНОВЛЕННЯ ДБН ПРО ОСНОВИ ТА ФУНДАМЕНТИ СПОРУД ТА КОНСТРУКЦІЇ ЗОВНІШНІХ СТІН ІЗ ФАСАДНОЮ ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЄЮ!

Минулого року Мінрегіон переглянув та затвердив 13 ДБН. Наразі робота над удосконаленням нормативних документів продовжується. Відтак 17 січня 2018 в Мінрегіоні відбулося перше в цьому році засідання робочої групи з перегляду державних будівельних норм. Обговорювали ІІ-гі редакції проектів ДБН

16 січня 2018

У КИЄВІ ЗАПРОВАДИЛИ ЕЛЕКТРОННИЙ СЕРВІС "ПАЙОВА УЧАСТЬ"

Столичним забудовникам стане зручніше укладати договір пайової участі.

15 січня 2018

ЯКІ ОСНОВНІ ТРЕНДИ PROZORRO ТА ЩО БУДЕ ВДОСКОНАЛЕНО В УКРАЇНСЬКІЙ СИСТЕМІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

Вже не перший рік основною переможною тезою українських закупівель є прозорість. Чому? Бо це вигідно як економічно, так і репутаційно.

11 січня 2018

ЯКУ ОКРУЖНУ ДОРОГУ БУДУВАТИМЕ КИЇВСЬКА МДА?

Нині у Мережі активно обговорюють будівництво двох доріг в об'їзд столиці – це київська Окружна (Кільцева) дорога і Велика Окружна дорога. У деяких матеріалах з'явилися неточності.

9 січня 2018

ТАЙМ-ЛІДЕР: КОМПАНІЯ «ІНВЕСТОР» ЗАВЖДИ ВІДКРИТА ДО СПІВПРАЦІ

Будівельна компанія Інвестор, член Ради директорів Конфедерації будівельників України, плануючи будівництво зважає на всі можливі чинники, які мають вплив на якість життя. Насамперед, це вартість комунальних послуг.

5 січня 2018

"ДОТИК ЛЮДИНИ"

Коли ми дивимося на красу споруджених будівель, то часто забуваємо, що над кожним новим будівництвом житла, торговим центром або залізничною лінією працюють тисячі людей.

2 січня 2018

ІНОЗЕМНІ КОМПАНІЇ ЗАЦІКАВЛЕНІ В БУДІВЕЛЬНИХ ПРОЕКТАХ В УКРАЇНІ

На сьогодні кількість іноземних компаній, які почали працювати в Україні зросла. При цьому заходять на український ринок потужні будівельні компанії. Очікувано, що в 2018 році з'явиться багато нових брендів.

28 грудня 2017

Проблематика підключення до елекромереж: формуємо спільну позицію КБУ

Останній в цьому році 5 o'clock був присвячений попередньому розгляду проектів підзаконних нормативно-правових актів, розроблюваних на виконання Закону України «Про ринок електричної енергії», що з березня наступного року регулюватимуть питання приєднання об’єктів будівництва до електричних мереж.

27 грудня 2017

НОВИЙ ФОРМАТ ПРЕМІЮВАННЯ ЗА ВАГОМИЙ ВНЕСОК У РОЗВИТОК БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ!

У неповторний святковий вечір, напередодні Різдва, Конфедерація будівельників України відзначила кращих будівничих країни золотою ексклюзивною відзнакою - ЗІРКОЮ КОНФЕДЕРАЦІЇ!

22 грудня 2017

НАКАЗ МІНРЕГІОНУ № 109 НЕЗАБАРОМ ВТРАТИТЬ ЧИННІСТЬ

Із введенням в дію наказу Мінрегіону від 06.11.2017 № 289 «Про затвердження Переліку об’єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються» втратить чинність Порядок надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 № 109.

22 грудня 2017

ЧИ ЗРОСТУТЬ ЦІНИ НА НЕРУХОМІСТЬ У НАСТУПНОМУ РОЦІ?

У 2018 році очікується здорожчання собівартості будівництва на 20-25%. Відповідно, можуть зрости ціни на нерухомість.

21 грудня 2017

Звіт CoST за результатами обстеження відремонтованих ділянок доріг

Міжнародна Ініціатива з прозорості будівництва CoST Ukraine, членом якої є Конфедерація будівельників України, підготувала звіт за результатами обстеження відремонтованих ділянок доріг в Обухівському, Кагарлицькому, Таращанському та Ставищенському районах Київської області, що виконувались у 2017 році.

20 грудня 2017

ФОРМУВАННЯ НОВОГО РИНКУ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ

Проблематика правового регулювання приєднання об'єктів будівництва до інженерних мереж неодноразово піднімалася на засіданнях Ради директорів КБУ.

19 грудня 2017

ОСКАРЖЕННЯ БЛОКУВАННЯ РЕЄСТРАЦІЇ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ!

За результатом проведення податкового сніданку, що відбувся 29 листопада 2017 року, експертами Фронт-офісу КБУ підготовлено шаблони скарг на рішення комісії ДФС України з окремих випадків відмов у реєстрації податкової накладної, а також шаблони пояснень з відповідних питань.

18 грудня 2017

РОЗВИВАТИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ - ОДНА З ГОЛОВНИХ ЗАДАЧ ROYAL HOUSE

Премія IBuild завжди реагує на актуальні тенденції галузі. На сьогодні важливим стратегічним напрямком будівельної сфери є енергоефективність. Тому цього року під час проведення IBuild було дуже важливо відзначити кращий об’єкт, який відповідає сучасним вимогам енергоефективності. Переможцем у номінації «Енергоефективне житло року» став житловий комплекс «Нова Англія», збудований компанією Royal House.

18 грудня 2017

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО ЕЛЕКТРОМЕРЕЖ

20 грудня 2017 року об 11-00 в медіа-залі КБУ (м. Київ, пров. Бехтерівський, 4) у форматі 5 O`clock відбудеться засідання робочої групи з питань підключення до електромереж!

17 грудня 2017

НОВИЙ ПІШОХІДНИЙ МІСТ У КИЄВІ

Для киян та гостей столиці побудують пішохідний міст від Володимирської гірки до парку «Хрещатий» з оглядовим майданчиком біля арки Дружби Народів.

16 грудня 2017

ПОЧЕСНУ ВІДЗНАКУ ВРУЧЕНО РЕГІОНАЛЬНОМУ ПРЕДСТАВНИКУ КБУ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ!

За вагомий внесок у розвиток будівельної галузі, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю Леонід Крючков, директор найпотужнішої будівельної компанії Одещини - «Стікон», отримав орден «Зірка слави та заслуг»!

15 грудня 2017

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ СФЕРИ ІНВЕСТУВАННЯ В БУДІВНИЦТВО ЖИТЛА

Проблема порушення прав інвесторів, забудовників, соціально незахищених верств населення, що потребують поліпшення житлових умов, має прямий вплив на інвестиційну привабливість ринку. Тому, порядні компанії в першу чергу заінтересовані в тому, аби на ринку були запроваджені правила, що не дають можливості для зловживань: подвійних продажів одного й того ж об’єкта, будівництва з порушенням проектної документації тощо. На цьому наголосив виконавчий директор КБУ Віталій Грусевич під час круглого столу з проблемних питань сфери інвестування в будівництво житлової нерухомості.

12 грудня 2017

ТЕНДЕНЦІЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ТА ПРОГНОЗИ НА 2018

У 2017 році на фінансовому ринку спостерігалося пожвавлення кредитування. Суттєво збільшилася видача кредитів як фізичним, так і юридичним особам. У корпоративному сегменті найвищу активність виявили держбанки, що видавали кредити здебільшого стратегічним підприємствам, та іноземні фінустанови, які кредитували компанії з іноземними інвестиціями.

11 грудня 2017

ЗІРКИ КОНФЕДЕРАЦІЇ!

Цього року Конфедерація будівельників України вперше проводить для членів КБУ неймовірний різдвяний івент – ЗІРКИ КОНФЕДЕРАЦІЇ, який покликаний підняти статус активних представників галузі, що на сьогодні є особливо важливим.

6 грудня 2017

ВІТАЄМО НОВИХ УЧАСНИКІВ ПРОВІДНОГО БУДІВЕЛЬНОГО ОБ'ЄДНАННЯ!

Шостого грудня в Мінрегіоні відбулось засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України.

1 грудня 2017

КОНФЕДЕРАЦІЯ ТА ПІДРЯДНИКИ КОРЕЇ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ

Сьогодні, першого грудня, Конфедерація будівельників України та Міжнародна асоціація підрядників Кореї уклали Меморандум про порозуміння.

30 листопада 2017

ВІТАЄМО ЧЛЕНА РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ КОМПАНІЮ «ІНТЕРГАЛ-БУД» З ВИЗНАННЯМ!

Конфедерація будівельників України об’єднує лідерів будівельної галузі України! Член Ради директорів компанія Інтергал-Буд отримала визнання, ставши «Девелопером року - 2017» за версією премії в сфері нерухомості Східної Європи та Азії EEА PROJECT AWARDS 2017.

29 листопада 2017

УНИКНУТИ НЕМОЖЛИВО – МОЖЛИВО БОРОТИСЯ

Під таким девізом 29 листопада в медіа-залі КБУ пройшов перший податковий сніданок Фронт-офісу КБУ.

24 листопада 2017

СТРАХУВАННЯ У БУДІВНИЦТВІ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України знову повертається до розгляду питання щодо страхування відповідальності архітекторів, проектувальників та інших виконавців робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури.

Звіт 2017

Об’єднуємо провідних девелоперів та будівельників України

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент КБУ, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент Конфедерації будівельників України, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент
ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Юрій Сергійович
Сербін

Віце-президент КБУ

Юрій Сергійович
Сербін

Віце-президент КБУ

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Олексій Михайлович
Ландар

Представник КБУ в Полтавській області, Генеральний директор
ТЗДВ «Полтавтрансбуд»

Олексій Михайлович
Ландар

Представник КБУ в Полтавській області, Генеральний директор
ТЗДВ «Полтавтрансбуд»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Василь Олексійович
Рокунь

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Василь Олексійович
Рокунь

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Віктор Григорович
ЧОРНУХА

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Віктор Григорович
Чорнуха

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Акцентуємо увагу на подіях ринку

ІНОЗЕМНІ КОМПАНІЇ ЗАЦІКАВЛЕНІ В БУДІВЕЛЬНИХ ПРОЕКТАХ В УКРАЇНІ

На сьогодні кількість іноземних компаній, які почали працювати в Україні зросла. При цьому заходять на український ринок потужні будівельні компанії. Очікувано, що в 2018 році з'явиться багато нових брендів.

Як для національного підприємства, так і для зарубіжного інвестора умови ведення діяльності однакові. В Україні проектувати можна або за єврокодами, або за національними нормативами та стандартами. Проте, в зв'язку з тим, що Україна на сьогоднішній день не прийняла для себе процедуру проходження експертизи проектів, виконаних за єврокодами, і ми не маємо суб'єктів, які провадять таку експертизу, відповідно усі компанії проходять стандартну процедуру експертизи, отримання дозволу на будівництво.

Незалежно від того, що українські компанії мають і адмінресурс, і налагоджені зв'язки з місцевою владою, іноземні компанії не лише зможуть витримати конкуренцію, а й зададуть значної динаміки на ринку. Адже вони мають потужніші кредитні можливості, можуть запропонувати спеціальні програми на привабливих умовах. Проте, іноземні будівельні компанії зацікавлені у будівництві промислових, інфраструктурних та об'єктів громадського призначення. Ринок житлової нерухомості вони ще аналізують.

2 січня 2018

ТЕНДЕНЦІЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ ТА ПРОГНОЗИ НА 2018

У 2017 році на фінансовому ринку спостерігалося пожвавлення кредитування. Суттєво збільшилася видача кредитів як фізичним, так і юридичним особам. У корпоративному сегменті найвищу активність виявили держбанки, що видавали кредити здебільшого стратегічним підприємствам, та іноземні фінустанови, які кредитували компанії з іноземними інвестиціями.

Також іноземним інвесторам дозволено здійснювати інвестиції на банківські рахунки забудовників для купівлі нерухомого майна без обов’язкового відкриття інвестиційних рахунків в уповноважених банках. Про це розповіла на засіданні Ради директорів КБУ 6 грудня 2017 року Елена Дмитриева (Olena Dmitriieva), член Ради директорів компанія ПАТ «КБ «Глобус».

За даними опитування НБУ про умови кредитування, 62% банків очікують на зростання видачі споживчих кредитів, 20% - збільшили схвалення кредитів малому та середньому бізнесу.

Експерти прогнозують, що курс на кінець 2017 року буде коливатися на рівні 27-29 грн/долар США. Також пані Олена повідомила, що банкірами висловлено прогнози щодо змін ключових показників протягом наступних 12 місяців. Зокрема на кінець 2018 року: МВФ – 27,4 грн/долар США; Міністерство фінансів – 29,3 грн/долар США.

Щодо останніх цікавих тенденцій, то у банківській системі спостерігається активне впровадження технологічних новинок, серед яких популярності набуває блокчейн.

"У вересні 2017 року Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) першою в світі перевела свою базу на блокчейн. І однією з перших в світі в жовтні поточного року почала переводити на блокчейн Державний земельний кадастр. До кінця року на блокчейн будуть переведені аукціони з продажу землі. Є проекти з впровадження блокчейна Міністерством юстиції", - зазначила Олена Дмітрієва.

12 грудня 2017

ЗІРКИ КОНФЕДЕРАЦІЇ!

Цього року Конфедерація будівельників України вперше проводить для членів КБУ неймовірний різдвяний івент – ЗІРКИ КОНФЕДЕРАЦІЇ, який покликаний підняти статус активних представників галузі, що на сьогодні є особливо важливим.

Кращих своїх партнерів Конфедерація відзначить символічними нагородами – ЗІРКАМИ КОНФЕДЕРАЦІЇ!

Запрошуємо 26 грудня о 17 год. розділити радість Різдвяного дива у колі друзів, колег та партнерів на закритому святковому банкеті.

Про деталі участі в заході звертайтеся за телефом (044) 200-04-52.

11 грудня 2017

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Ми на YouTube

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua

Залиште Ваше повідомлення