This version of the page http://www.lvivpost.net/kultura/n/40501 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-11. The original page over time could change.
У Трускавець – на допрем’єрний показ “Червоного” - Львівська Поштa

У Трускавець – на допрем’єрний показ “Червоного”

Загальнонаціональну прем’єру фільму глядачі побачать на День Незалежності

Марічка Ільїна №62 (1972), четвер, 10 серпня 2017
У неділю, 13 серпня, о 17.00 в Трускавці у кінотеатрі “Злата” відбудеться допрем’єрний показ драми “Червоний” українського виробництва, знятого за реальними подіями 1947 року. Це історичний екшн режисера Зази Буадзе за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. 
Фільм представлять режисер Заза Буадзе, оператор Олександр Земляний, актори Ігор Колтовський, Микола Береза та інші члени знімальної групи.
Історичний бойовик “Червоний” розповідає про українців, що потрапили до ГУЛАГу, та їхнє прагнення до свободи. Постановкою фільму зайнявся український режисер грузинського походження Заза Буадзе. Основні зйомки велися на околицях Кривого Рогу – тут збудували декорації радянських концтаборів. А сцени боїв УПА з нацистами та загонами НКВС знімали під Луцьком.

Під час Другої світової війни Данило Червоний (Микола Береза) був одним із командирів УПА. По закінченні війни він разом із багатьма українцями потрапив до ГУЛАГу. Серед інших земляків тут відбуває покарання Віктор Гуров (Олег Шульга). Він родом зі сходу України та відстоював у тій війні зовсім інші ідеали. Але любов до малої батьківщини згуртувала в’язнів попри розбіжності у поглядах. Вони об’єднуються, щоби протистояти ватажку місцевих злодіїв у законі Колі Тайзі (Ігор Котловський). Коли начальник табору майор Абрамов віддає наказ утискати українців до повного знищення, земляки наважуються на бунт.
Роман “Червоний” відзначений конкурсом “Коронація слова” як кращий історичний роман. Показом  у Трускавці продовжується всеукраїнський промотур “Червоного”. Загальнонаціональну прем’єру фільму українські глядачі побачать на День Незалежності – 24 серпня.
Квитки на допрем’єрний показ фільму “Червоний” можна придбати в касі кінотеатру “Злата”.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.8720 / 4.36MB / SQL:{query_count}