This version of the page http://www.lvivpost.net/suspilstvo/n/29122 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-08. The original page over time could change.
Які пільги передбачені для дітей учасників АТО? - Львівська Поштa

Які пільги передбачені для дітей учасників АТО?

“У нас із чоловіком – учасником АТО – двійко дітей. Донька вже ходить у дошкільний заклад, а сина хотіла віддати туди вже з травня (у електронній черзі він зареєстрований ще з минулого року). Та коли прийшла до завідувачки дитсадка, то дізналася, що цього року місць немає. Але ж дітей учасників АТО мають приймати в садок першочергово! Скажіть, будь ласка, які ще пільги передбачені для дітей учасників АТО?”

Марта Кріль, м. Львів

Ольга Шведа, Ірина Березовська №27 (1638), четвер, 12 березня 2015

Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти м. Львова:
– У положенні про електронну реєстрацію зазначено, що першочергово місцями у дошкільних навчальних закладах забезпечуються діти військовослужбовців, в тому числі й діти учасників АТО. 
Всі навчальні установи районів повинні керуватися цим положенням! Варто зазначити, що зараз у електронній черзі зареєстровано 19 тисяч дітей, але сама ця черга не вирішує проблеми з місцями – лише свідчить про прозорість і чіткість системи. Проте у кожному навчальному закладі є квота. Дітей пільгових категорій ми повинні брати не більш ніж 20 відсотків.
Якщо у вас є реальна потреба в тому, аби ваш син відвідував дитсадок, зверніться у відділ освіти свого району, де вам запропонують пільгові місця в якихось інших садочках вашого району.
Крім того, дітям учасників АТО надається безкоштовне харчування в закладах освіти.  І передбачене воно не лише для вихованців дошкільних навчальних закладів, а й для школярів від першого до одинадцятого класів. Для звільнення від плати за харчування дітей у садках та школах батьки мають підтвердити безпосередню участь в АТО одного з членів сім’ї, тобто подати один із документів: довідку, що батька призвали на службу або довідку, що він є учасником АТО. У вашому випадку документи ці варто подати безпосередньо у садок, і керівництво установи зобов’язане їх розглянути!

Управління сім’ї, молоді та спорту дає можливість безкоштовно відвідувати заняття з плавання відповідно до Програми навчання плавання у Львові. Наразі триває тендер,  розглядають різні пропозиції, визначають, на базі якого спорткомплексу відбуватимуться такі заняття. Наприклад, в минулі роки це був стадіон “Динамо”, а який оберуть цього року, стане відомо наприкінці березня. 
Знаємо, що програма з безкоштовного плавання розпочнеться у травні і триватиме до кінця року. Для того, аби дитина учасника АТО могла скористатися цією програмою, варто лише подати заявку до соціальної служби свого району, написати відповідну заяву і принести довідку про стан здоров’я дитини з висновком, що вона може відвідувати такі заняття.
Діти учасників АТО звільнені й від плати за заняття в гуртках і секціях. У кожному районі міста є центри соціальних служб, які подають велику допомогу дітям учасників АТО. Насамперед на безоплатній основі залучають їх до різноманітних масових заходів, а ще роздають набори канцелярського приладдя. Наприклад, відомо, що сьогодні, 12 березня, відбудеться акція, де дітям вручать 300 наборів (наплічники, наповнені канцелярськими товарами). Їх отримають і діти молодшої, середньої та старшої школи, і  діти-студенти учасників АТО.
16.02.2018 14:11
Катя Харченко

доброго дня, якщо я розлучена а чоловік учаник АТО діти мають якісь пільги, що для цього потрібно


31.10.2016 21:49
http://vk.com/id31662391

Добрий вечір! В нас така ситуація- чоловік військовослужбовець-учасник АТО(є посвідчення УБД),живемо в зареєстрованому шлюбі, у мене двоє дітей від першого шлюбу-новим чоловіком не усиновленні, біологічний батько участі у вихованні дітей не приймає. Один син ходить в садочок,а інший в 1 класс в школу. Скажіть будь-ласка, чи мають право наші діти на безкоштовне харчування в садочку і в школі?


16.10.2016 17:24
http://vk.com/id172798156

Добрий день ,наш Тато служить по контракту чи мають дiти якiсь пiльги ,якщо вчиться один в университетi, а другий в школi.


19.09.2016 23:58
Петро Тіцький

Доброго дня.Я учасни бойових дій.У мене син ходить в школу на підготовчу групу.Чи має бути для него безкоштовне харчування?


18.08.2016 15:12
***Businka***

Скажіть будь ласка,в мене тато був в АТО,і в нього є посвідчення,що він УБД.Чи маю право я на пільги у навчанні,я навчаюся у навчальному закладі на контрактній основі,але навчальний заклад не є державним.


17.07.2016 12:08
Надія Кукса

Чи мають пільги діти учасників АТО при вступі на заочну форму навчання? Це обовязково контракт чи можна і на держ замовлення?


09.07.2016 16:03
Галина Шандиба

Доброго дня!Чоловік учасник бойових дій!Для написання заяви на безкоштовне харчування в дошкільному закладі потрібна форма номер 2 з ЖЕКУ. Чоловік прописаний в частині неподалік бойових дій,де несе службу,а ми з дитиною вдома,чи маю я право на безкоштовне харчування в садочку,якщо батько з нами не прописаний?


14.04.2016 10:47
http://vk.com/id224485864

Я із Первомайська Миколаевськой обл. в нашому дит садку по вул. Коротченко і не чули про "– У положенні про електронну реєстрацію зазначено, що першочергово місцями у дошкільних навчальних закладах забезпечуються діти військовослужбовців, в тому числі й діти учасників АТО" сьогодні я підняла це питання але вони тільки пожали плечми їм про це не відомо розпорядження не надходило. Що робити куди звертатися?


16.09.2015 15:08
http://vk.com/id80322482

доброго дня! я вибачаюся.підскажіть будь ласка! в мене чоловік перебував у зоні АТО 6місяців- приїхав в березні 2015 року- отримав посвідчення учасник бойових дій! в нас двоє дітей, молодший ходить в садочок-чи має право на безкоштовне харчування! і на який термін? на 6місяців по приізду батька до дому?


30.06.2015 12:56
http://vk.com/id91991466

скажіть будь ласка яким законом дітям учасників АТО надається безкоштовне харчування в дитячих садочках


17.04.2015 9:27
Надія Сай (Сернюк)

А яким Законом дітям учасників АТО надається безкоштовне харчування в закладах освіти ( особливо в дитячих садочках) .


Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.8683 / 4.52MB / SQL:{query_count}