Рубрики

Новини структурних підрозділів
Новини КОДА
Новини Київської області
Інші новини
Департамент соціального захисту населення
ВСІ НОВИНИ
Грудень 1, 2016

Визначено основні пріоритети діяльності Міністерства культури на 2017-2020 роки

У вівторок, 29 листопада, начальник управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець взяв участь у нараді щодо обговорення напрямків співпраці у сфері культури на 2017-2020 роки, яка відбулася під головуванням Міністра культури України Євгена Нищука.

Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що в умовах викликів сучасних потреб  суспільства та в рамках здійснення  децентралізації  є велика необхідність в напрацюванні спільного бачення стратегії розвитку  культурної політики.

Під час  наради розглядалися основні пріоритети діяльності Міністерства культури на 2017-2020 роки та налагодження ефективної співпраці  з місцевими структурними підрозділами у галузі культури в умовах децентралізації.

Міністр культури акцентував увагу присутніх  на  напрямках роботи, які на сьогодні є надважливими і середи них – створення Інституту Книги, основними пріоритетами якого є підтримка сучасних авторів, підтримка перекладів української літератури іноземними мовами, участь у масштабних міжнародних і загальноукраїнських заходах.

Закладена  абсолютно нова філософія в системі закупівлі книжок для  поповнення фондів публічних бібліотек. Пріоритети на наступний рік, за якими здійснювалася закупівля –  це сучасна українська література, дитяча книжка, якісно перекладена іноземна література.

Ще одним із найважливіших напрямків є  формування проектно-цільового  фінансування культури.

При Мінкультури створено Раду з питань культурно-мистецької освіти, основним завданням якої є розробка стратегії розвитку освіти у сфері культури і мистецтв, підготовка пропозицій щодо дієвих систем внутрішнього та зовнішнього моніторингу якості культурно-мистецької освіти, визначення проблемних питань розвитку культурно-мистецької освіти всіх рівнів та формування пропозицій щодо їх вирішення.

Важливим  питанням для обговорення стало створення Ради сучасного мистецтва при Міністерстві культури.

Читайте також

Березень 7, 2018

Голова Київської ОДА Олександр Горган відзвітував за проведену роботу у 2017 році

Сьогодні, 7 березня, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган відзвітував за проведену роботу у 2017 році. Під час звіту Олександр Горган охарактеризував роботу Київської ОДА впродовж минулого року з усіх стратегічних напрямів. Він відзначив, що згідно з рейтинговою оцінкою, проведеною Мінрегіоном, Київська  область за більшістю показників увійшла до кращої  десятки, а за напрямами «Фінансова […]

Березень 7, 2018

Йдемо вперед. Як реформи змінюють країну

Україна стоїть на шляху реформування. І нам уже є, чим пишатися. Маємо свої здобутки та досягнення, які вже сьогодні відчуває кожен українець. Понад три роки реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка дали конкретний результат. Завдяки пенсійній реформі відбулося осучаснення, перерахунок та підвищення пенсій. Завдяки реформі децентралізації об’єднані територіальні громади сьогодні – самостійні, успішні та […]

Березень 7, 2018

Білоцерківський район відзначив 95-ту річницю з дня утворення

6 березня відбулися урочистості з нагоди 95-ї річниці з дня утворення Білоцерківського району. Святкові заходи традиційно розпочалися з підняття прапору Білоцерківського району біля адмінприміщення районної адміністрації. Потому усіх запрошено до Київського обласного академічного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, де власне й проходила основна частина свята. Серед почесних гостей – народний депутат України Хвича Мепарішвілі, заступник голови Київської […]

Березень 7, 2018

7 березня спецтехніка працює на автошляхах Київщини

Протягом доби з 6 на 7 березня на дорогах області було задіяно 145 одиниць спецтехніки та 183 працівники. На обробку доріг  було використано 1196,5 тон піщано-соляної суміші та 78,4 тони технічної солі. Покриття автодоріг місцями засніжене, мокре. Проїзд дорогами загального користування державного значення забезпечено. Станом на 6:00 температура повітря 0-2°морозу, опади у вигляді дощу та […]